moviechallenge week 4

the hate u give (2018)

Starr Carter is een 16-jarig meisje dat opgegroeid is in een armoedige buurt en naar een dure particuliere school gaat. Op een dag ziet ze hoe een jeugdvriend door een agent wordt doodgeschoten. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid en haar waarheid te vertellen.

erg indrukwekkende film die gebaseerd is op een indrukwekkend boek. te erg voor woorden dat een film die fictie is eigenlijk waargebeurd zou kunnen zijn. erg dat in 2019 mensen nog steeds anders worden behandeld vanwege de kleur van hun huid. van binnen zijn we allemaal hetzelfde. ons bloed is rood ongeacht je huidskleur.  Starr is een jonge meid die uit een getto buurt, haar vader zat bij een bende maar is gestopt vanwege zijn familie. de film begint met een jonge Starr die samen met haar broer verteld word hoe ze zich moeten gedragen als de politie hen aanhoudt, te erg voor woorden dat de kleur van je huid al als een wapen gezien kan worden. jaren later zit Starr samen met haar broers op een school in een andere buurt maar gaat in de weekenden wel stappen in haar eigen buurt. een jeugdvriend geeft haar na een feestje een lift en dan worden ze aangehouden. hij word neergeschoten en de agent die hem heeft doodgeschoten krijgt hoogstens een tik op zijn vinger niet meer. dat pikken ze niet en ze willen gerechtigheid. Starr is de enige getuige en het is aan haar om te besluiten of ze gaat getuigen of haar mond stil houdt. haar vriend was een dealer en zijn baas wilde natuurlijk niet dat iedereen weet dat hij voor hem werkte. het draait om rassendiscriminatie want de jongen had een donkere huidskleur en de agent was een blanke. maar het draait om veel meer. om vriendschap en familie en kan zo nog wel even doorgaan. een indrukwekkende film die ook erg ontroerend was. zeker een aanrader.

Schindler’s list (1993)

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

een klassieker die bij ons in de bioscoop werd gedraaid op 27 januari. een film die ik ooit al eens had gezien maar was al lang geleden. in de bioscoop kwam hij nog beter over en harder binnen. het is een lange film maar wel een indrukwekkende film. het verhaal van Schindler is denk ik wel bij iedereen bekend maar het feit dat de film zwart-wit is behalve de rode jas van het meisje was erg indrukwekkend. het begin en einde zijn wel in kleur maar 99% van de film niet. erg indrukwekkend hoe je Schindler ziet veranderen en hoe hij er op den duur alles aan doet om de joden te helpen en te redden. een indrukwekkende film die ook erg ontroerend was.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.