bookchallenge week 5

Alfred heeft geen geluk. zijn vader heeft hij nooit gekend en zijn moeder is gestorven. hij komt bij zijn oom terecht en die vraagt zijn hulp als hij de opdracht krijgt om iets te stelen. dat is het begin van een groot avontuur voor Alfred maar hij staat er niet alleen voor. de legende van koning Arthur maar dan iets anders. een leuk en spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had.

6058626De waanzinnige avonturen van Alfred Kropp – Rick Yancey

Hij raakt verzeild in achtervolgingen waar James Bond een hartverzakking van zou krijgen, hij beleeft avonturen waarbij Inidana Jones de moed in de schoenen zou zakken, en dat terwijl Alfred Kropp alles behalve een held wil zijn.De 15-jarige Alfred Kropp vindt zichzelf lelijk, lomp en mislukt. Hij wil eigenlijk het liefst alleen op zijn kamertje rondhangen, en heeft als belangrijkste uitdaging: hoe overleef i kde middelbare school. Maar dan verleidt zijn oom Farrell, bij wie hij woont, hem mee te doen met een simpele actie om snel rijk te worden. Uit het kantoor waar zijn oom nachtportier is, moeten zij een zwaard stelen en terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Alfred vertrouwt het hele zaakje eigenlijk voor geen cent, maar laat zich toch overhalen. En dan beginnen de problemen: het zwaard blijkt Excalibur te zijn – het legendarische wapen van koning Arthur – en ‘de rechtmatige eigenaar’ blijkt juist de bad guy te zijn, die de vernietiging van de wereld voor ogen heeft. Op de mollige schouders van Alfred ligt de hopeloze taak zijn fout te herstellen en de wereld te redden van de ondergang. En dat is alleen nog het begin….

het derde en laatste boek in een leuke serie. je weet nu eindelijk wie er achter de blog zat en er waren meer vragen beantwoord. dit boek was net als de voorgaande delen spannend maar ook grappig. heb de complete serie in het Duits gelezen en dat was goed te doen.

23519340Silber: Das dritte Buch der Träume – Kerstin Gier
Es ist März, in London steht der Frühling vor der Tür – und Liv Silber vor drei Problemen. Erstens: Sie hat Henry angelogen. Zweitens: Die Sache mit den Träumen wird immer gefährlicher. Arthur hat Geheimnisse der Traumwelt ergründet, durch die er unfassbares Unheil anrichten kann. Er muss unbedingt aufgehalten werden. Drittens: Livs Mutter Ann und Graysons Vater Ernest wollen im Juni heiraten. Und das böse Bocker, die Großmutter von Grayson, hat für die Hochzeit ihres Sohnes große Pläne, allerdings ganz andere als die Braut.
Liv hat wirklich alle Hände voll zu tun, um die drohenden Katastrophen abzuwenden …

het derde en laatste boek over Lara Jean. deze serie is heerlijk. Lara Jean zit in haar laatste jaar van school en geniet ervan. ze is smoorverliefd op Peter en hij ook op haar, haar vader gaat trouwen en haar zus Margot komt van de zomer thuis. maar ze moet ook besluiten naar welke school ze volgend jaar gaat en wat dat met haar relatie met Peter doet. dit boek is lief, ontroerend maar ook grappig. een heerlijk boek en hoop echt dat ze de andere twee boeken van deze serie ook verfilmen.

35247769always and forever, Lara Jean – Jenny Han

Lara Jean is having the best senior year.
And there’s still so much to look forward to: a class trip to New York City, prom with her boyfriend Peter, Beach Week after graduation, and her dad’s wedding to Ms. Rothschild. Then she’ll be off to college with Peter, at a school close enough for her to come home and bake chocolate chip cookies on the weekends.
Life couldn’t be more perfect!
At least, that’s what Lara Jean thinks . . . until she gets some unexpected news.
Now the girl who dreads change must rethink all her plans—but when your heart and your head are saying two different things, which one should you listen to?

het lijkt zo goed een site waar je alles kan vragen en je hoeft alleen maar andere mensen uit te nodigen. maar alles wat te goed lijkt is vaak niet goed en daar komt niet alleen Kaylee achter maar meer van haar schoolgenoten als ze wat aan NODIG vragen. Kaylee wil niets liever dan dat haar broertje een nieuwe nier krijgt omdat hij ernstig ziek is. maar wie zit er achter NODIG en waarom bestaat NODIG. een spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. degene die achter NODIG zat was de laatste die ik verwacht had. erg genoten van dit boek.

28597157nodig – Joelle Charbonneau

Een voor een sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG, en ze moeten daarvoor een vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen. Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen? Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen. Of wel? Na haar verzoek te hebben ingediend, realiseert ze zich wat de prijs is die betaald zal moeten worden om haar verzoek in te willigen. De eisen die NODIG aan de gebruikers stelt in ruil voor het in vervulling laten gaan van hun wensen worden steeds hoger, evenals het aantal slachtoffers dat als gevolg ervan valt. Zal Kaylee in staat zijn om het mysterie achter het NODIG-netwerk te ontrafelen en de stekker eruit te trekken voordat het te laat is?

ik ben dol op de tv-serie Riverdale en heb ook erg genoten van deze strip. het zijn een aantal korte verhalen die zich afspelen in dezelfde tijd als de tv-serie. in elk verhaaltje draait het om een ander karakter en dus niet alleen om Archie.

37117045Riverdale volume 2

From Roberto Aguirre-Sacasa and the writers of the CW’s Riverdale comes the second collection of the comic book set in the universe of the SMASH HIT TV series. RIVERDALE VOL. 2 collects issues 4-8 of the ongoing series.

40670085Riverdale volume 3

From Roberto Aguirre-Sacasa and the writers of the CW’s Riverdale comes the third collection of the comic book set in the universe of the TV series. RIVERDALE VOL. 3 offers a bold, subversive take on Archie, Betty, Veronica, Josie & the Pussycats and their friends, exploring small-town life and the darkness bubbling beneath Riverdale’s wholesome facade.

Set in the same universe as the hit CW series, Vol. 3 features stories set in between episodes of the new CW TV series Riverdale.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.