bookchallenge week 8

Jessa en haar neef Thorkil worden verbannen door hun hoofdman en naar een kasteel gestuurd ver in het noorden waar zijn zoon woont die volgens de verhalen een monster. de reis is niet zonder gevaar want de vrouw van de hoofdman Gudrun is een sneeuwheks en zit achter hun aan. een spannend boek wat erg makkelijk weg las maar het is ook een kinderboek.

10051697in de greep van de sneeuwheks – Catherine Fisher

Jessa en Thorkil gingen op twee bankjes in de grote hal zitten. Ragnar, de hoofdman, staarde in de vlammen. Ten slotte nam hij, zonder hen aan te kijken, het woord. “Jullie vaders waren broers. Ik dacht dat ze me trouw waren, tot ze zich aansloten bij de laatste dwaze veldtocht van Wulfings. Al mijn vijanden spanden tegen mij samen. Wat een verspilling dat ze allen omkwamen in de sneeuw.”
Jessa keek hem woedend aan. “Die sneeuw was te danken aan de hekserij van uw vrouw, Gudrun. Zíj heeft de strijd voor u gewonnen.”

Jessa en Thorkil worden verbannen naar Slot Thrasir, een kasteel hoog in het noorden, waar altijd sneeuw ligt. Op hun tocht krijgt Jessa het gevoel dat Gudrun de Sneeuwheks hen op de een of andere manier voortdurend in de gaten houdt. Hoe kunnen ze zich ooit losmaken uit de ijskoude greep van de Sneeuwheks?

het tweede deel in de mortal instruments serie. Clary leert meer over hoe het is om een schaduwjager te zijn en zij en Simon worden meer dan vrienden. ook moeten ze er alles aan doen om Valentijn tegen te houden voordat hij dadelijk alle benedelingen vermoord. ook al had ik dit boek al gelezen waren er toch zat dingen die ik vergeten was. ben dol op deze serie.

1582996city of ashes – Cassandra Clare

Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what’s normal when you’re a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who’s becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn’t ready to let her go — especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary’s only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil — and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings — and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father?

In this breathtaking sequel to City of Bones, Cassandra Clare lures her readers back into the dark grip of New York City’s Downworld, where love is never safe and power becomes the deadliest temptation.

Jamie ziet een aantal mannen vragen na de naam in het boek in de bibliotheek en ze daarna verdwijnen achter een groene deur. hij besluit er ook naar te vragen en ziet dan dat zijn naam in het boek staat. hij neemt het boek mee en dan word door een van de mannen gevraagd met hem mee te gaan en iemand uit een toren te bevrijden. maar is die persoon wel te vertrouwen en wie is degene die hem steeds in de gaten houdt? samen met zijn zus gaat hij het avontuur aan om de man te bevrijden. een dun boekje wat spannend was maar ook wel erg voorspelbaar maar het is ook een kinderboek. had hem in een keer uitgelezen.

17282396de naam in het boek – Catherine Fisher

De man legde zijn handen plat op de balie en boog zich voorover. “Verspil mijn tijd niet mens,” gromde hij. “Ik kom voor de Naam in het Boek”. Tot Jamies verbazing knipperde de bibliothecaresse even met haar ogen. Ze zette haar bril af. Haar ogen waren groen en glinsterden in het schemerige licht. “O, o, op die manier,” zei ze langzaam. “Ik begrijp het. Maar dat had u toch meteen kunnen zeggen? Het ligt daarginds, achter die groene deur.”

Nieuwsgierig geworden, doordat er nog 2 mannen vragen naar de Naam in het Boek, besluit Jamie hetzelfde te doen. Ook hij gaat door de groene deur. De stap door die deur leidt voor Jamie en zijn zus tot een tocht waarin de werkelijkheid iedere fantasie overtreft. 

je volgt niet alleen de tweeling Sophie en Josh maar ook John Dee. Sophie en Josh komen er achter dat magie bestaat en dat de man voor wie Josh werkt de alchemist Nicolas Flamel is en dat hij dankzij een boek onsterfelijk is maar John Dee zit achter het boek aan en doet er alles aan om het te krijgen. Nicolas moet er alles aan doen om hun te redden en de krachten van de tweeling te activeren maar gelukkig staan ze er niet alleen voor. een spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. hou wel van mytholgie en dat zit er ook genoeg in en dankzij Harry Potter had ik gehoord van Nicolas Flamel en daarom heb ik dit boek ook meegenomen bij de kringloopwinkel en ben erg blij dat ik hem heb meegenomen. wil zeker de rest van de trilogie lezen.

6084035de alchemist – Michael Scott

De legende: Nicolas Flamel werd geboren op 28 september 1330 in Parijs. Bijna zevenhonderd jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418, maar zijn graf is leeg…

De waarheid: Nicolas Flamel leeft nog, dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven. De formule hiervan zit verborgen in de Codex van Abraham de Magus, het boek met de machtigste oude magie die er bestaat.
Dr. John Dee was vierhonderd jaar geleden de adviseur en astroloog van Koningin Elizabeth I. Hij heeft zich toen verbonden met de Duistere Aloude: de krachten van het kwaad die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze de Codex in handen krijgen.
Als de millennia-oude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden – maar dan moet het Flamel eerst lukken om hun bijzondere krachten te doen ontwaken…

Angelina Jolie is ambassadrice voor UNHCR en dit boek is haar dagboek van een aantal reizen die ze maakt als ze oa Afrika bezoekt en wat UNHCR daar doet voor de vluchtelingen. indrukwekkend om te lezen.

20945628mijn reizen – Angelina Jolie

‘De kinderen hier pakken je hand en lopen lachend en zingend met je mee. Ze hebben niets. Hoe vertel je dat ze hun leven weer moeten opbouwen wanneer ze er zeker van zijn dat de rebellen het toch weer zullen verwoesten?’
In 2001 speelde Angelina Jolie de hoofdrol in de film Lara Croft: Tomb Raider. Enkele scènes werden opgenomen in het door landmijnen bezaaide Cambodja, en Angelina werd diep getroffen door het leed in dit land. Ze besloot haar bekendheid in te zetten en werd ambassadrice voor de UNHCR. Voor deze organisatie reisde zij naar onder meer Sierra Leone, Tanzania, Pakistan, Cambodja en Ecuador, om vluchtelingen te helpen die het slachtoffer zijn geworden van oorlog en geweld.
In Mijn reizen doet Angelina op indrukwekkende wijze verslag van deze bezoeken, die getuigen van veel compassie en warmte te midden van bittere armoede. Zij geeft ons een openhartig kijkje in de levens van moedige en inspirerende mensen voor wie overleven een dagelijkse bezigheid is.

het draait om Conor en Sara die in een dorpje wonen die vlak aan een rivier wonen. de torenwachter vraagt hun om een kaars uit het huis van iemand te halen want als die kaars op is sterft hij. maar dat vind de dame van de rivier niet goed. ze doet er alles aan om de kaars in handen te krijgen maar hun doen er alles aan om de kaars te beschermen. duidelijk een kinderboek maar wel een leuk en origineel verhaal.

25663006de watergodin – Catherine Fisher

De gedaante in het water gleed dichterbij. Ze strekte een druipende hand uit. “Morgenavond,” fluisterde ze. “Morgenavond is het springtij. Dan komen de maan en ik samen, hand in hand.”
“Maar eerst moet u de kaars doven.”
“Ach, meisje…”
“Het moet!” Sara deed een stap naar voren. Conor greep haar opnieuw vast. “U moet ons voldoende tijd geven en laten zien dat u het meent.”
De gedaante liet zich naar het midden van het kanaal drijven. Ze keek naar beneden en in de diepte doofde de vlam.
“Morgen,” kabbelde haar stem, “morgen zetten jullie de sluizen open, zodat ik erin kan. Anders laat ik de kaars opbranden. Dan is zijn leven voorbij…”

het derde deel in de a song of ice and fire serie en er gebeurt zo veel in dit deel. had de serie al eens in het Nederlands gelezen en heb de serie gezien maar wilde de boeken ook graag in het Engels lezen. er waren genoeg dingen die ik nog wist maar ook zat dingen die ik vergeten was. ben nog steeds dol op bepaalde personages.

13253102a storm of swords – George R.R. Martin

Here is the third volume in George R. R. Martin’s magnificent cycle of novels that includes A Game of Thrones and A Clash of Kings. Together, this series comprises a genuine masterpiece of modern fantasy, destined to stand as one of the great achievements of imaginative fiction.

Of the five contenders for power, one is dead, another in disfavor, and still the wars rage, alliances are made and broken. Joffrey sits on the Iron Throne, the uneasy ruler of the Seven Kingdoms. His most bitter rival, Lord Stannis, stands defeated and disgraced, victim of the sorceress who holds him in her evil thrall. Young Robb still rules the North from the fortress of Riverrun. Meanwhile, making her way across a blood-drenched continent is the exiled queen, Daenerys, mistress of the only three dragons left in the world. And as opposing forces maneuver for the final showdown, an army of barbaric wildlings arrives from the outermost limits of civilization, accompanied by a horde of mystical Others – a supernatural army of the living dead whose animated corpses are unstoppable. As the future of the land hangs in the balance, no one will rest until the Seven Kingdoms have exploded in a veritable storm of swords….

ik heb nog nooit wat van de runaways gelezen dus helemaal duidelijk was het niet altijd voor mij maar dit speelt zich dus een aantal jaren af na de oude runaways serie. na de dood van Gert zijn ze allemaal hun eigen weg gegaan en nu komt Chase terug met een bloedende Gert in zijn armen en redt Nico haar. dit verandert alles tussen hun en ze proberen weer een groep te vormen wat best lastig is. spannend en ook wel een beetje grappig. wil zeker verder met deze serie.

35249910the runaways volume 1

The “IT” book of the early 2000s with the original cast is back–Nico! Karolina! Molly! Chase! Old Lace! And, could it be…GERT?!

The heart of the Runaways died years ago, but you won’t believe how she returns! Superstar author Rainbow Rowell (Eleanor & Park, Carry On) makes her Marvel debut with fan-favorite artist Kris Anka (ALL-NEW X-MEN, CAPTAIN MARVEL) in the series that will shock you and break your heart! Did Chase and Gert’s love survive their time apart? Have Karolina and Nico’s feelings made their friendship impossible? What emotional landmines lie in wait to DESTROY the Runaways?!

COLLECTING: RUNAWAYS 1-6


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.