bookchallenge week 14

Patty is een demon en elke demon heeft een familiar maar zij is te zwak om een dierlijke vertrouweling op te roepen en neemt een menselijke. samen gaan ze op pad door de demonenwereld op zoek naar haar vader en deels door zijn nieuwsgierigheid belanden ze in de problemen. een leuke manga die niet alleen grappig was maar ook wel spannend. wil zeker verder gaan met deze serie.

36600329sorry for my familiar volume 1

AN UNFAMILIAR JOURNEY

When the devil girl Patty finds she’s too weak to summon an animal familiar, she chooses a human instead. His name: Norman Volcanello–an eccentric guy with a dangerous fascination with exotic life forms. As Patty and Norman set out to find her missing father, an offbeat adventure begins!

de film had ik ooit al eens gezien maar het boek stond al jaren ongelezen in mijn kast. een indrukwekkend boek over de jaren zestig en hoe een zwarte vrouw wel als hulp kan werken en voor de kinderen van een blanke vrouw mag zorgen maar ze wantrouwig zijn als ze het tafelzilver heeft gepoetst. het draait om twee zwarte vrouwen die als hulp werken en een blanke vrouw die niet kan aanzien hoe de hulpen behandeld worden en niets liever ziet dat dat veranderd. ze besluit een boek te schrijven over hun verhalen wat het begin is van een onverwachte vriendschap. ik vind het zelf erg dat mensen vroeger anders werden behandeld vanwege hun huidskleur en dat ze bijvoorbeeld een aparte wc hadden want de blanken wilden niet op dezelfde wc zitten als iemand met een zwarte huid omdat ze bang waren er ziektes van te krijgen. ontroerend, grappig maar ook wel indrukwekkend. had alleen soms wel moeite met alle namen en wie wie ook alweer was maar dat was alleen in het begin.

13012522een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

Ik ben dol op Louisa Clark en heb weer genoten van dit deel. dit deel was weer ontroerend maar ook wel grappig. Louisa krijgt de kans om naar New York te gaan en daar voor een dame te werken. maar hoe gaat dat met haar relatie met Sam die in Londen blijft. en dan ontmoet ze ook nog Joshua die sprekend op Will lijkt. daar in het verre Amerika leert Louisa haarzelf kennen. vooral het einde was erg mooi.
37969857voor mij – Jojo Moyes

In ‘Voor jou’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

je volgt niet alleen Blue maar ook Gansey. Blue’s familie is spiritueel en Blue heeft haar hele leven gehoord dat ze haar ware liefde zal vermoorden als ze probeert om hem te kussen. dan ontmoet ze Gansey en raakt ze verweven in zijn leven en samen met zijn vrienden gaan ze op een avontuur op zoek naar de ravenkoning en het oplossen van diens legende. een avontuur niet zonder gevaar. een spannend boek waar ik erg van heb genoten.

17675462the raven boys – Maggie Stiefvater

“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”

It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive.
Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her.
His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble.
But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little.
For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.
From Maggie Stiefvater, the bestselling and acclaimed author of the Shiver trilogy and The Scorpio Races, comes a spellbinding new series where the inevitability of death and the nature of love lead us to a place we’ve never been before.

Caspar is een vondeling die als baby gevonden word en Jan en Truitje nemen hem in huis en hij groeit op als hun zoon. Je groeit op en leert om kuiper te worden. dan ontmoet hij Grietje de dochter van een chirurgijn en alchemist maar dat laatste weet bijna niemand. hij word zijn leerling en dat verandert zijn hele leven. het draait om het leven eind 1400 en Caspar en de relatie met zijn familie maar ook die met Grietje en haar familie. heb dit boek als kind al eens gelezen maar vond het leuk om hem nog eens te lezen. het taalgebruik was in het begin wel even wennen en voelde soms erg ouderwets aan maar hoorde wel bij dit boek.

22888554het geheim van Rotterdam – Thea Beckman

Het is Driekoningen, 6 januari 1473. Truitje Blasius vindt op de hoek van de Botersloot en de Vrouwensteeg een pasgeboren baby, gewikkeld in wat jute. Truitje en haar man, de meester-kuiper Jan Blasius, nemen de baby liefdevol in huis op. Ze noemen hem Caspar, naar een van de Drie Koningen. Rotterdam wordt in die periode bezet door jonker Frans van Brederode. De stad is voor hem een goede uitvalsbasis voor zijn veroverings- en strooptochten in de rijke omgeving. Dit betekent dat voor de poorters van Rotterdam het voedsel schaars wordt nu zij geen handel meer kunnen drijven met het hen omringende gebied. Als Caspar tien jaar is ontmoet hij Grietje, de dochter van chirurgijn Melchior. Via meester Melchior raakt hij betrokken in allerlei geheimzinnige activiteiten. Zijn leven verandert.

best wel moeilijk om te vertellen wat ik van dit boek vind. erg spiritueel en mysterieus. we gaan verder op zoek naar het tiende inzicht maar ook op zoek naar een vriendin die verdwenen is. onderweg leren we de inzichten beter begrijpen en komen we oude bekenden tegen en leren we nieuwe mensen tegen maar we zijn nog steeds niet veilig vooral als we er alles aan doen om de experimenten tegen te houden die de vallei in gevaar brengt. geen slecht boek en eentje die je zeker aan het denken zet. had hem niet in een zitting uit maar wel in 24 uur uitgelezen.

Afbeeldingsresultaat voor Het tiende inzicht

het tiende inzicht – James Redfield

Miljoenen lezers in de hele wereld hebben door de inspirerende negen Inzichten uit “de Celestijnse Belofte” kennis gemaakt met een nieuw spiritueel bewustzijn. Iedereen die het boek leest, vertelt er met bezieling over aan familie en vrienden. Het verhelderende “Celestijnse Werkboek” heeft velen geïnspireerd tot nieuwe richtingen in persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling. Na de overrompelende indruk van de eerste negen Inzichten, verrast James redfield zijn lezers nu met “Het tiende inzicht”.

Dit nieuwe enerverende en spirituele avontuur begint in een eeuwenoud en ondoordringbaar woud waarin het bladerdak een ware kathedraal vormt en waar fonkelende beekjes samenkomen in majestueuze watervallen. Het is een reis die voert door de poorten van nieuwe dimensies, langs herinneringen en ervaringen uit andere eeuwen, van lang voor onze geboorte, langs het hiernamaals waar de kennis van de menselijke bestemming wordt bewaard en gekoesterd. Het is een reis over spirituele wedergeboorte, over de ontdekking van intuïtie, synchronisatie en visualisatie.

Wie zich het Tiende Inzicht eigen maakt, zal zich bewust worden van zijn of haar bijzondere missie in dit leven. “Het tiende inzicht” ontsluiert essentiële persoonlijke vragen: waarom zijn wij hier, wat moeten we doen, waar gaan we heen?

James Redfield heeft een unieke, openbarende en bijzonder vreugdevolle visie op de menselijke spiritualiteit. Zijn woorden weerspiegelen onze diepste intuïtie en werpen een prachtige gloed op de wereld die ons omringt en op ons diepste innerlijk. “Het tiende inzicht” beschrijft een visie die uw leven zou kunnen veranderen, een visie die wellicht de wereld kan veranderen…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.