bookchallenge week 17

Diana en Matthew reizen terug in de tijd naar de tijd van queen Elizabeth. Matthew had daar een leven en moet zijn oude leven weer oppakken. het leven toen was niet altijd even veilig als je een heks was. Diana moet er zien te overleven en ze moet zich aanpassen maar ook meer leren over haar krachten en ze zijn ook nog op zoek naar het manuscript. en ze leert de oude vrienden van Matthew kennen en maakt zelf ook vrienden als ze zich aanpast aan het leven toen. een spannend boek wat soms ook wel ontroerend was en er zaten genoeg wendingen in die ik niet verwacht had.

23688476de schaduw van de nacht – Deborah Harkness

Diana en Matthew komen in het victoriaanse Londen terecht, een wereld vol spionnen én oude vrienden van Matthew. Zal Diana iemand vinden die haar kan leren met haar krachten om te gaan? Kan Matthew zich hier op het mysterie rondom het magische manuscript concentreren? En zal hun liefde alle gevaren die deze nieuwe wereld heeft het hoofd kunnen bieden?

als Laurel zestien is ziet ze hoe een vreemde hun huis binnen dringt en dat veranderd hoe ze over haar moeder denkt. vijftig jaar later gaat ze op zoek naar het verleden van haar moeder. dit boek speelt zich af in verschillende tijden en je volgt niet alleen Laurel maar ook haar moeder en Vivien en Jimmy.een ontroerend verhaal met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. vooral het einde was erg mooi. het gaat om liefde maar ook om vriendschap en passie. erg genoten van dit boek.

18005644the secret keeper – Kate Morton

During a summer party at the family farm in the English countryside, sixteen-year-old Laurel Nicolson has escaped to her childhood tree house and is happily dreaming of the future. She spies a stranger coming up the long road to the farm and watches as her mother speaks to him. Before the afternoon is over, Laurel will witness a shocking crime. A crime that challenges everything she knows about her family and especially her mother, Dorothy—her vivacious, loving, nearly perfect mother.

Now, fifty years later, Laurel is a successful and well-regarded actress living in London. The family is gathering at Greenacres farm for Dorothy’s ninetieth birthday. Realizing that this may be her last chance, Laurel searches for answers to the questions that still haunt her from that long-ago day, answers that can only be found in Dorothy’s past.

Dorothy’s story takes the reader from pre–WWII England through the blitz, to the ’60s and beyond. It is the secret history of three strangers from vastly different worlds—Dorothy, Vivien, and Jimmy—who meet by chance in wartime London and whose lives are forever entwined. The Secret Keeper explores longings and dreams and the unexpected consequences they sometimes bring. It is an unforgettable story of lovers and friends, deception and passion that is told—in Morton’s signature style—against a backdrop of events that changed the world.

het derde deel in de raven cycle. Blue’s moeder is verdwenen en ze gaat op zoek naar haar moeder terwijl ze ondertussen ook nog op zoek zijn naar Glendower en de band tussen Blue en Gansey word ook steeds hechter. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en hij was ook wel een beetje ontroerend. weer erg genoten van dit boek.

17378508Blue Lily, Lily Blue – Maggie Stiefvater

The third installment in the all-new series from the #1 NEW YORK TIMES bestselling author Maggie Stiefvater!

Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs.

The trick with found things, though, is how easily they can be lost.

Friends can betray.
Mothers can disappear.
Visions can mislead.
Certainties can unravel.

Lucas gaat ieder jaar met zijn moeder naar zijn opa toe maar dit jaar gaan ze voor het eerst naar zijn huis na zijn dood. hij krijgt dingen te horen over het oorlogsverleden van zijn opa en raakt bevriend met twee mannen naar of die vriendschap wel zo gezond voor hem is. ook is zijn oude vriendinnetje Caitlin er weer en ze raken snel weer bevriend. een zomer die niet alleen zijn leven zal veranderen maar ook die van Caitlin. ik had in het begin moeite om in het verhaal te komen maar vond het al snel een stuk beter. het draait wel om discriminatie maar vond het wel goed uitgewerkt. heb dit in mijn schooltijd geloof ik nooit gelezen maar wel genoten van dit boek ondanks dat ik er moeilijk in kwam maar weet niet of dat aan mij lag of aan het boek.

13027997vallen – Anne Provoost

Zoals elk jaar brengen Lucas en zijn moeder de zomer door in het huis van zijn grootvader, ver weg van de hoofdstad. Deze zomer is evenwel anders: zijn grootvader is gestorven, en voor het eerst beginnen de mensen in de stad over zijn oorlogsverleden te praten. Wanneer de jonge danseres Caitlin – Lucas’ Amerikaanse vriendinnetje van jaren geleden – weer opduikt, wordt alles nog een stuk ingewikkelder. Een intrigerende, sfeervolle roman over een broeierige zomer waarin de dingen langzaam maar zeker uit de hand lopen.

ik ben dol op Dolfje. ja het is een kinderboek maar ook ik vind het een leuk boek. Dolfje gaat op kamp met zijn klas maar dan is het volle maan en verandert hij. hij vlucht weg maar Noura achtervolgt hem. dit deel is voor kinderen weer erg spannend maar er zit ook humor is. als ik meer delen bij de kringloopwinkel zie neem ik ze zeker mee. ik snap best waarom de kinderen van een kennis dol zijn op deze serie.

5094267volle maan – Paul van Loon

Dolfje is met de klas op schoolkamp. Lekker keten, dolle pret! Op een avond zitten de kinderen om het kampvuur. Het is volle maan. De meester vertelt een eng verhaal. Opeens begint het bij Dolfje te kriebelen. Hij wordt weer wolf. Geschrokken rent hij naar het bos. Niemand mag zien wat hij is. Noura merkt wel dat er iets met Dolfje is. Stiekem achtervolgt ze hem…

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.