moviechallenge week 17

Sully (2016)

Film over het leven van de Amerikaanse piloot Chesley ‘Sully’ Sullenberger (Tom Hanks). Sully werd wereldberoemd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte op de New Yorkse Hudson River, waarmee de levens van 155 mensen aan boord gered werden. Echter, waar Sully door het publiek en de media geprezen werd om zijn prestatie, ontvouwde zich op de achtergrond een onderzoek dat zijn reputatie en carrière dreigde te verwoesten.

ik had wel gehoord van de piloot die een noodlanding maakte op de Hudson rivier in New York maar wist er niet veel van. deze film vertelt het verhaal van de piloot en het onderzoek na het ongeluk en wat dat voor hem deed. erg genoten van deze film. blijf Tom Hanks een goede acteur vinden.
Avengers : Endgame (2019)

Na de gebeurtenissen in ‘Infinity War’ hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.

na het einde van infinity war kon ik niet wachten om deze film te zien. een ding je hoeft de aftiteling niet af te wachten want er komt geen filmpje tijdens of na de aftiteling. in het begin moest de film even op gang komen maar vooral de tweede helft zat vol met actie. vijf jaar na Thanos krijgen ze een kans om de mensen te redden die zijn verdwenen toen hij met zijn vingers knipte. maar ze staan er niet alleen voor en krijgen hulp van Captain Marvel en antman. dit is het laatste deel van de avengers films maar denk nog wel dat er andere films komen van marvel. en ja Stan Lee had in dit deel nog een cameo. weer erg genoten van deze film. hij is 3 uur lang maar die tijd vloog voorbij.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.