bookchallenge week 22

je hebt vier verschillende Londens en Kell is een van de weinigen die na de verschillende Londens kan reizen. ze hebben alle vier verschillende kleuren. grijs Londen is zonder magie. in rood Londen word het vereerd. in wit Londen word er gevochten om de magie en zwart Londen is afgesloten en niemand praat er meer over. dan ontmoet hij de zakkenroller Lila en samen komen ze in de problemen en moeten ze er alles aan doen om te overleven. een spannend boek met wendingen die ik niet verwacht had. ben erg benieuwd naar het vervolg.

43614123de kleuren van magie – V.E. Schwab

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Christine word elke morgen wakker en weet niet meer wie ze is en wie de man naast haar is. hij vertelt dat hij haar man Ben is en dat ze jaren geleden een ongeluk heeft gehad en dat ze problemen heeft met haar geheugen. ze heeft contact met een arts die haar verteld dat ze een dagboek bij houdt en dan komt ze erachter dat haar man niet eerlijk was tegen haar. en dan komt ze steeds meer en meer te weten over haar leven en haar verleden. ik had de film ooit al eens gezien maar wist er niet veel meer van. een spannend boek met een wending erin die ik absoluut niet verwacht had.

13603613voor ik ga slapen – S.J. Wilson

Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke dag opnieuw in je slaap wordt gewist? Christine wordt ’s ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht. De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt. Voor ik ga slapen is een ongekende psychologische thriller over liefde, verlies en de betekenis van het leven.

in het begin heb ik nog medelijden met Levana maar al snel verandert ze in iemand die ik niet mag. maar haar zus mag ik absoluut niet, blij dat Cinder niet op haar lijkt. je leert in dit boekje Winter ook al kennen. vind dit soort boekjes erg leuk omdat je in de andere boeken Levana amper leert kennen en je nu meer begrijpt waarom ze zo is geworden.
mening na het herlezen is niet veranderd. heb hem alleen wel als eerste gelezen voordat ik begon met Cinder,

22489107Fairest – Marissa Meyer

In this stunning bridge book between Cress and Winter in the bestselling Lunar Chronicles, Queen Levana’s story is finally told.

Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.

Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit and death. This extraordinary book includes full-color art and an excerpt from Winter, the next book in the Lunar Chronicles series.

het vierde en laatste deel in de serie. best moeilijk om te zeggen wat ik er van vond. ik heb erg genoten van dit boek en het was een mooi einde. er gebeurt zo veel in deze serie. denk dat ik de serie ooit nog een keer ga herlezen. vond hem nu erg leuk maar niet geweldig.

17378527the raven king – Maggie Stiefvater

The fourth and final installment in the spellbinding series from the irrepressible, #1 New York Times bestselling author Maggie Stiefvater.

All her life, Blue has been warned that she will cause her true love’s death. She doesn’t believe in true love and never thought this would be a problem, but as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.

het verhaal van Cinderella maar dan in een iets ander jasje. Cinder woont bij haar stiefmoeder en word daar als een dienstmeisje beland. Cinder is een cyborg die werkt als mechanic. dan word haar stiefzusje ernstig ziek en wil ze er alles aan doen om haar te redden. had het boek al eens gelezen en was heerlijk om hem nog een keer te lezen.

13722513Cinder – Marissa Meyer

Humans and androids crowd the raucous streets of New Beijing. A deadly plague ravages the population. From space, a ruthless lunar people watch, waiting to make their move. No one knows that Earth’s fate hinges on one girl.

Cinder, a gifted mechanic, is a cyborg. She’s a second-class citizen with a mysterious past, reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s illness. But when her life becomes intertwined with the handsome Prince Kai’s, she suddenly finds herself at the center of an intergalactic struggle, and a forbidden attraction. Caught between duty and freedom, loyalty and betrayal, she must uncover secrets about her past in order to protect her world’s future.

na de dood van zijn baasje is Alfie dakloos en zwerft hij door Londen. hij komt in een straat terecht en zorgt ervoor dat hij daar meerdere baasjes krijgt. het leuke is dat het boek vanuit Alfie is geschreven. heb dat nog niet meegemaakt een boek waarin een kat de hoofdpersoon is.

27420547kat over de drempel – Rachel Wells

Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat.

De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid… Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.