bookchallenge week 23

Alfie is gelukkig met zijn baasjes maar dan komen er nieuwe mensen in de straat wonen. er is wat aan de hand en Alfie wil daar het fijne van weten en misschien kan hij ze wel helpen. vooral als hij erachter komt dat ze een kat hebben die hij wel erg leuk vind. ook dit was weer een leuk boek over Alfie de kat.

33630332kat over de vloer – Rachel Wells

Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen woonden. Sommige vriendelijk, andere nors, sommige bemoeizuchtig, andere teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de bewoners voorgoed zou veranderen. Er is een nieuw gezin in de straat komen wonen, waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar hoe?

het eerste boek van Percy Jackson maar dan in stripvorm. was erg leuk om het verhaal op deze manier te lezen.

39356727De bliksemdief: De graphic novel – Rick Riordan

De eerste graphic novel over Percy Jackson en de Olympiërs

Kijk, ik wilde geen halfbloed zijn, ik heb er nooit om gevraagd om de zoon van een Griekse god te zijn. Ik was gewoon een normale jongen, ik ging naar school, basketbalde, skatete, je kent het wel. Totdat ik per ongeluk mijn wiskundeleraar liet exploderen. Vanaf toen ging het echt verkeerd. Nu besteed ik mijn tijd aan zwaardvechten, monsters verslaan met mijn vrienden en vooral aan in leven blijven.
Dit is het verhaal waarin Zeus, de Heer van de Hemel, denkt dat ik zijn bliksemschicht heb gestolen – en Zeus kwaad maken is echt een heel erg slecht idee.

De wereld van de Griekse goeden en halfgoden komt tot leven met de illustraties van Attila Futaki.

er komt een kitten bij Alfie in huis en aan Alfie de taak om hem op te voeden, dat vind hij tenminste. maar dat is niet zijn enigste taak want zijn baasjes hebben hun problemen en wat beteken toch die posters van de katten op de lantarenpalen? Alfie zou Alfie niet zijn als hij wil proberen om alle problemen op te lossen. weer erg genoten van dit deel en hoop dat ze de andere delen ook gaan vertalen.

41830116kat voor de deur – Rachel Wells

Alfie krijgt hulp uit onverwachte hoek…

Zoals iedereen op Edgar Road weet, is Alfie geen gewone kat. Sinds hij er is heeft hij elk huis tot zijn thuis gemaakt en zijn de buren allemaal de beste vrienden. Maar nu is er een nieuwe kat in Alfies territorium: een klein pluizig bolletje dat luistert naar de naam George. George heeft zelf geen thuis en dus dringend iemand nodig die voor hem zorgt. Naast ergernis zorgt de kleine George ook vooral voor veel vreugde in de straat, al heeft Alfie geen idee wat hem nog te wachten staat.

Een hartverwarmend verhaal en een must-read voor iedere dierenliefhebber. Alfie is terug en avontuurlijker dan ooit!

je volgt meerdere personen in dit boek en het speelt zich in een lange tijdperiode af. je hebt als eerste een weduwe waar een jonge man en vrouw komen schuilen met een pasgeboren baby terwijl ze zijn weggevlucht uit een tehuis voor mensen die niet gewenst waren oa omdat ze geestelijk een achterstand hadden. dan volg je de jonge vrouw als ze weer terug moet na de school en de jonge man als hij weet te ontsnappen. ook volg je een van de verpleegsters van het tehuis en later ook de dochter die de weduwe heeft gered en zelf heeft opgevoed. een ontroerend boek vooral als je ziet hoe erg het er toen aan toe ging in die tehuizen.

12103315the story of a beautiful girl – Rachel Simon

It is 1968. Lynnie, a young white woman with a developmental disability, and Homan, an African American deaf man, are locked away in an institution,the School for the Incurable and Feebleminded, and have been left to languish, forgotten. Deeply in love, they escape, and find refuge in the farmhouse of Martha, a retired schoolteacher and widow. But the couple is not alone-Lynnie has just given birth to a baby girl. When the authorities catch up to them that same night, Homan escapes into the darkness, and Lynnie is caught. But before she is forced back into the institution, she whispers two words to Martha: “Hide her.” And so begins the 40-year epic journey of Lynnie, Homan, Martha, and baby Julia-lives divided by seemingly insurmountable obstacles, yet drawn together by a secret pact and extraordinary love.

Scarlet is op zoek naar haar oma en ze krijgt daarbij de hulp van Wolf. Cinder moet ontsnappen want haar leven is niet veilig omdat koningin Levana weet wie ze is. ze krijgt daarbij hulp van Thorne en samen vluchten ze weg in zijn schip. ben dol op deze serie en heb weer erg genoten van dit boek.

18139931Scarlet – Marissa Meyer

Even in the future, beware of the big, bad wolf…

Cinder, the cyborg mechanic, returns in the second thrilling installment of the bestsrlling Lunar Chronicles. She is trying to break out of prison-even though if she succeeds, she’ll be the Commonwealth’s most wanted fugitive.
Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information about her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter anothet when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.