moviechallenge week 23

Tolkien (2019)

Het biografische verhaal over de schrijver van ‘s werelds meest geliefde fictieve wereld Middle Earth, J.R.R. Tolkien. Deze film onderzoekt de vormende jaren van de verweesde auteur wanneer hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt tussen een groep buitenstaanders op school.

J.R.R.Tolkien is het meest bekend van de boeken van the Hobbit en the Lord of the rings. dit is het verhaal over zijn leven. vanaf een klein kind tot hij in dienst ging en moest vechten in de eerste wereldoorlog en iets daarna. een leven die bij hem draaide om taal en de passie ervoor. blijf het knap vinden dat hij meerdere talen zelf heeft verzonnen zoals de taal van de elfen die in de Lord of the Rings boeken ook word gebruikt. een mooie en ontroerende film.

Dark Phoenix (2019)

Sinds Jean Grey tijdens een levensgevaarlijke reddingsmissie letterlijk als een feniks uit de as is herrezen, draagt ze de bijnaam ‘The Phoenix’. Maar vanaf dat moment beschikt ze over grotere krachten dan ooit en wordt ze geconfronteerd met een ernstig jeugdtrauma. De X-Men proberen te voorkomen dat ze een gevaar wordt voor de wereld.

Raven gaat met haar team op een missie en dat gaat niet echt goed en Jean Grey overleeft het bijna niet. haar krachten veranderen daarna en ze word nog sterker en heeft moeite om haar krachten onder controle te krijgen. die openen de deur na een jeugdtrauma die onderdrukt was en ze word geplaagd door woede en schuldgevoel. de rest van het team moeten er alles aan doen om haar te helpen en om haar tegen te houden terwijl ze op de vlucht is. maar zij zijn niet de enigen die achter haar aan zitten want een groep aliens wil haar ook hebben vanwege haar krachten. een spannende film waar ik erg van heb genoten.

Rocketman (2019)

‘Rocketman’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldbekende superster.

ik hoorde van meerdere mensen dat deze beter is dan Bohemian Rhapsody maar vond dat persoonlijk zelf niet. was een aardige film maar niet geweldig. Taron Egerton deed het wel erg goed. Elton komt binnen bij een AA groep en vertelt dan over zijn leven. vond de film soms over de top maar heb erg genoten van de muziek. vond de tweede helft wel een stuk beter dan de eerste helft. een aardige film maar zeker geen film die ik nog een keer ga kijken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.