moviechallenge week 24

Hotel Artemis (2018)

In de nabije toekomst worden in Los Angeles sinistere criminelen verzorgd in een ondergronds ziekenhuis dat zich bevindt in het hotel genaamd Artemis. We volgen de verpleegkundige Jean Thomas die aan het hoofd staat van het hospitaal. Ze ontdekt dat één van de patiënten zich heeft laten opnemen om een andere gewonde te vermoorden.

een film die ik vorig jaar al in de bioscoop wilde zien maar toen er niet de kans voor heb gehad en zag dat hij nu op Netflix staat. het speelt zich af in 2018 en een tijd waarin er volop rellen zijn en het leven erg zwaar is. Jean Thomas is een verpleegkundige die criminelen opknapt. er gelden regels waaronder dat je de andere patiënten niet vermoord en wapens zijn niet toegestaan. dan is er een patient die zich laat opnemen omdat ze een ander moet vermoorden. een film die spannend was maar pas het laatste half uur zat vol met actie en geweld. erg genoten van deze film.
Five feet apart (2019)

De tieners Will en Stella verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege hun ziekte mucoviscidose. Ze ontmoeten en vallen voor elkaar, maar moeten steeds een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele drugsbehandeling, terwijl Stella op de wachtlijst staat voor orgaandonatie. Terwijl de band tussen hen sterker wordt, zoekt het koppel naar een manier om de afstand tussen hen te overbruggen en ontdekt ze de vele mogelijkheden.

erg ontroerende film over Will en Stella. beiden hebben ze dezelfde ziekte en weten ze niet anders dan dat ze een bepaalde afstand moeten houden omdat hun bacteriën schadelijk zijn voor iemand anders met dezelfde ziekte. Stella is al jaren bevriend met Poe die ook dezelfde ziekte heeft. dan ontmoeten Will en Stella elkaar en al snel ontstaat er een hechte band tussen hun beiden en krijgen ze een relatie maar dat is best lastig als je niet dicht bij elkaar kunt komen en elkaar niet mag aanraken laat staan zoenen. een film die vraagt om zakdoekjes en had die ook een paar keer nodig. vooral het einde was erg ontroerend. wil ook zeker het boek lezen waar deze film op gebaseerd is. een aanrader als je houdt van films zoals the fault in our stars.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.