bookchallenge week 28

leuk boek wat soms wel beetje voorspelbaar was maar toch gebeurden er dingen in die ik niet verwacht had. Jennifer laat haar verloofde voor het altaar staan en vlucht naar haar oom Charlie die in Canada woont. maar daar wacht haar een grote verassing want oom Charlie is niet al te blij dat ze ineens bij hem op de stoep staat. maar al snel krijgt ze vrienden en doet ze er alles aan om daar haar draai te vinden want ze wil niet terug naar Nederland. maar ondertussen wil Terence haar terug.

42929765. sy475 van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Will wil niets liever dan krijger worden maar hij is daar te klein voor. hij word de leerling van een jager en leert hoe het is om een jager te zijn. het is wel een kinderboek maar wel een leuk boek en ga zeker verder met deze serie.

9437985de ruïnes van Gorlan – John Flanagan

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met eniege weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn…

het vervolg op Beautiful Broken Things. twee jaar na afloop van dat boek komt Suzanne weer terug na Brighton. ze krijgt een eigen appartement en doet er alles aan om haar leven in orde te krijgen en haar vriendschap met Caddy en Rosie weer in orde te krijgen maar dat valt niet mee als ze naar school gaan en zij alleen in Brighton achter blijft. ze moet om leren gaan met haar problemen. een ontroerend boek waar je Suzanne beter leert kennen en ook meer over haar problemen. ze leert nieuwe mensen kennen en raakt bevriend met een van haar onderburen een lieve oudere vrouw die meer een omafiguur word voor haar. ontroerend maar ook zielig en vertederend.

39354084. sy475 fierce fragile hearts – Sara Barnard

‘This time around, I’m going to be so much better. I’m going to prove to them that it was worth waiting on me.’

Two years after a downward spiral took her as low as you can possibly go, Suzanne is starting again. Again. She’s back in Brighton, the only place she felt she belonged, back with her best friends Caddy and Rosie. But they’re about to leave for university. When your friends have been your light in the darkness, what happens when you’re the one left behind?

Fierce Fragile Hearts is the stunning sequel to international bestseller Beautiful Broken Things.

je volgt Hannah en Frank. Hannah werkt voor Anna Lee een van de bekendste modeontwerpers die er bestaat maar ze is er niet gelukkig. ze wil het liefst haar eigen modelabel opzetten. door een misverstand ontmoet ze Frank en in het begin heeft ze een hekel aan hem. Frank heeft een zoontje en is advocaat. ze leren elkaar beter kennen en Frank helpt haar als ze problemen krijgt op haar werk. ze begint hem leuk te vinden maar dat mag niet want hij is toch getrouwd en heeft een kind. denk dat een ieder wel weet hoe het afloopt. een leuk boek wat grappig was maar ook erg romantisch. echt van genoten.

10834267geknipt voor jou – Chantal van Gastel

Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank, wiens zoontje ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest ophalen van de crèche en even verstopte op kantoor. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee uit de hand lopen. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?!

je volgt Mischa en Nikolaj en het speelt zich af in het heden als ze beiden zwaargewond in het ziekenhuis liggen als er brand is uitgebroken is en ze de ander beschuldigen van moord maar het gaat ook terug in de tijd na de tijd dat ze elkaar net leerden kennen en hoe ze hun kind verloren. beiden zijn dansers en kunnen niet begrijpen dat ze waarschijnlijk nooit meer kunnen dansen. ze waren erg beroemde dansers maar al wel wat ouder maar toch op het hoogtepunt van hun carrière. je leert ze steeds beter kennen en had al vrij snel door wat er voor een gedeelte aan de hand was maar toch zat er aan het einde een wending in die ik niet verwacht had. heb hem gelezen dankzij de vakantiebieb en kan hem je zeker aanraden. (is in juli en augustus 2019 gratis te lezen via de app van de vakantiebieb)

40727730. sy475 vonk – Anita Terpstra

In de balletwereld vormen de Nederlandse Mischa en de Russische Nikolaj een beroemd droompaar. Het auto-ongeluk waarbij hun dochtertje om het leven is gekomen, lijkt hen nog dichter bij elkaar te hebben gebracht. Maar dan breekt er brand uit in het huis waar ze tijdelijk wonen. Mischa en Nikolaj overleven het vuur, maar liggen beiden met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als de politie de brand onderzoekt, is al snel duidelijk dat deze is aangestoken. Het geluk van het danspaar blijkt niet meer dan een zorgvuldig geconstrueerde leugen. Mischa beschuldigt Nikolaj ervan de brand te hebben gesticht. Op zijn beurt beweert Nikolaj dat Mischa hem wil vermoorden. Wie van de twee spreekt de waarheid? En wie liegt?

erg ontroerend en indrukwekkend verhaal over Alice die als kind herhaaldelijk word verkracht door haar vader en daardoor meerdere persoonlijkheden kreeg. op latere leeftijd krijgt ze door dat de dromen die ze had echt waren en dat ze misbruikt is niet alleen door haar vader maar door meer mensen. ze doet er alles aan om te overleven maar dat is zwaar als je meerdere persoonlijkheden hebt en vooral als sommige stemmen je influisteren hoe slecht je bent en dat je maar beter dood kunt gaan. erg om te lezen hoe zwaar haar leven is. erg indrukwekkend maar vooral diep triest dat er mensen zijn die kinderen misbruiken en vooral als het hun eigen kind is.

8506958vandaag ben ik Alice – Alice Jamieson

Als tiener hoort Alice stemmen. Ze zeggen dat ze niks waard is, een mislukking. In haar dromen ziet ze dat een meisje seksueel wordt misbruikt en wanneer ze wakker wordt, is ze blij dat zíj dat meisje niet is. Naarmate de jaren verstrijken worden de nachtmerries steeds schokkender, gedetailleerder en… échter. Wanneer ze naar zichzelf in de spiegel kijkt, verandert haar gezicht in een masker. Het lijkt alsof iemand anders uit háár ogen kijkt.

een heel apart en best wel vreemd kort verhaal over een vrouw die na de dood van haar baby helemaal geobsedeerd raakt en de perfecte baby wil maken. de gedichten laten zien hoe erg in de war ze is en de tekeningen vond ik erg luguber. dit was het geschenk met de spannende boeken weken en ben blij dat ik hem gekregen heb. een apart verhaal maar absoluut geen slecht verhaal.

45878818. sy475 Dolores Dolly Poppedijn – Thomas Olde Heuvelt

‘Dolores Dolly Poppedijn’ vertelt het hypnotiserende verhaal van Charlotte, een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt in haar diepgewortelde verlangen haar perfecte baby te herscheppen.

Olde Heuvelts tour-de-force is een huiveringwekkende vertelling in de traditie van grootmeesters Roald Dahl en Edgar Allan Poe, doordrenkt met inktzwarte humor en weergaloos geïllustreerd door Iris Compiet.

ik ben dol op Buffy the Vampire Slayer en was meteen benieuwd na dit boek toen ik hoorde dat het zich afspeelt in de wereld van Buffy the Vampire Slayer. Nina is de dochter van de eerste wachter van Buffy en heeft een hekel aan haar omdat dankzij Buffy haar vader gestorven is. haar vader was de wachter van Buffy in LA niet Giles dat was haar tweede wachter. maar dankzij Buffy is er ook geen magie meer in de wereld. Nina en haar tweelingzus zijn opgegroeid tussen de laatste wachters en leren om een wachter te worden. dan ontdekt Nina dat ze de laatste slayer is. ze mag dan wel de krachten van een slayer hebben maar dat betekent niet dat ze zonder haar vrienden en haar zus kunnen. ze komen dankzij de dromen van Nina achter een slayer die in de buurt woont maar dat is het begin van een groot avontuur die te maken heeft met demonen en slayers en wachters. er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had. moest in het begin er even in komen maar ben erg benieuwd naar het volgende boek. je leest ook vanuit een hunter (eerst de moeder en later haar kind) en had echt niet door wie het was.

42392038slayer – Kiersten White

Into every generation a Slayer is born…

Nina and her twin sister, Artemis, are far from normal. It’s hard to be when you grow up at the Watcher’s Academy, which is a bit different from your average boarding school. Here teens are trained as guides for Slayers—girls gifted with supernatural strength to fight the forces of darkness. But while Nina’s mother is a prominent member of the Watcher’s Council, Nina has never embraced the violent Watcher lifestyle. Instead she follows her instincts to heal, carving out a place for herself as the school medic.

Until the day Nina’s life changes forever.

Thanks to Buffy, the famous (and infamous) Slayer that Nina’s father died protecting, Nina is not only the newest Chosen One—she’s the last Slayer, ever. Period.

As Nina hones her skills with her Watcher-in-training, Leo, there’s plenty to keep her occupied: a monster fighting ring, a demon who eats happiness, a shadowy figure that keeps popping up in Nina’s dreams…

But it’s not until bodies start turning up that Nina’s new powers will truly be tested—because someone she loves might be next.

One thing is clear: Being Chosen is easy. Making choices is hard.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.