bookchallenge week 32

het boek draait voor het grootste gedeelte om McKenna maar ook om Sam. McKenna wil met een vriendin de Appalachian Trail lopen. 3500 km door de wildernis van Amerika maar op het laatste moment zegt haar vriendin af. ze besluit hem alleen te lopen maar zonder haar ouders iets ze zeggen. onderweg komt ze Sam tegen en aangezien ze allebei dezelfde kant op lopen zien ze elkaar steeds weer en op den duur lopen ze samen. een reis die bij allebei hun leven zal veranderen vooral als ze besluiten het verharde pad te verlaten. dit boek was spannend maar ook grappig en ontroerend en natuurlijk romantisch.

44779536. sy475 de afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.

Ally krijgt na de dood van haar adoptievader wat dingen mee die haar vertellen waar ze vandaan komt. na een traumatische ervaring besluit ze op onderzoek te gaan na waar ze vandaan komt. ze krijgt een boek in het Noors wat ze laat vertalen en die vertalingen krijg je ook te lezen en langzaam aan kom je meer over haar biologische familie te horen. het tweede deel uit de seven sisters serie was weer ontroerend maar ook erg vertederend. in het begin komen er stukken die bijna hetzelfde waren als het eerste boek maar denk dat ze allemaal beginnen met de dood van hun adoptievader en dat ze dan iets krijgen wat met hun biologische familie te maken heeft en dan hun zoektocht naar hun biologische familie.

38208686. sy475 storm – Lucinda Riley

Een boek waarvan je hoopt dat er nooit een einde aan komt

Ally’s zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar adoptievader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen afscheid te nemen van Pa Salt. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee besluit Ally haar zeilcarrière de rug toe te keren en haar vaders aanwijzing te volgen. Het brengt haar naar Noorwegen, naar een verleden waarin muziek de hoofdrol speelt. Hoe meer Ally te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken?

De zeven zussen – Storm is het tweede deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

een mooi einde voor een leuke en spannende trilogie. je volgt in dit deel Scarlet en Tella. hun moeder is uit de kaart gered maar daarbij ook de andere Fates. ze moeten er alles aan doen om bepaalde fates tegen te houden als ze hun streken uithalen maar het draait ook om de relatie tussen Tella en Legend en tussen Scarlet en Julian en natuurlijk tussen de meiden en hun moeder. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had. een spannend boek waar ik erg van heb genoten.

44509970finale – Stephanie Garber

“With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him”–

je volgt een aantal jongeren een paar dagen voor de fright night begint en tijdens de nacht. het enige wat je weet is dat er eentje dood gaat en dat er eentje de moordenaar is maar je weet niet wie wie is en wat de jongeren met elkaar te maken hebben. een kort boekje maar wel met wendingen erin die ik niet verwacht had. een zeer spannend boek.
40959760. sy475 fright night – Maren Stoffels
Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.
Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…
Fright Nights (vernoemd naar de gelijknamige film van Tim Holland uit 1985) zijn events waarbij bezoekers op een spannende locatie de stuipen op..
ik ben dol op boeken over zeemeerminnen. Serafina droomt over zeeheksen en een wezen wat probeert te ontsnappen maar dan blijkt dat het geen droom is. als er een aanslag gepleegd word op haar en haar familie moet ze ontsnappen en dat is het begin van een reis. ze moet samen met haar vriendin op zoek gaan naar vier zeemeerminnen om niet alleen haar wereld te redden maar de hele onderwaterwereld te redden. erg spannend en er zaten wendingen in die ik niet zo snel verwacht had. ben ook meteen verder gegaan met deel twee in deze serie.
Deep Blue (Waterfire Saga, #1)deep blue – Jennifer Donelly
Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.
Wanneer de pijl van een moordenaar Sera”s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.
vond dit boek zelfs nog spannender dan deep blue. Serafina en haar vriendinnen zijn op zoek naar de talismannen en dat gaat niet zonder gevaar. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en had ook moeite om het boek weg te leggen want wilde steeds weten hoe het verder ging niet alleen met Serafina maar ook met de anderen.
25321401de blauwe diamant – Jennifer Donnelly

In dit spannende vervolg op Deep Blue zetten Serafina en haar vriendinnen de zoektocht voort naar de magische talismans van de Zes Die Heersten. Het aloude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen – Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid – kunnen het verslaan.

Serafina gelooft dat haar talisman begraven ligt in een oud scheepswrak. Als ze op onderzoek is naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods, waarvan de leider een oude bekende is… De pijn die ze voelt als ze ontdekt dat hij haar heeft bedrogen en nu met de vijand heult, is hartverscheurend.

Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Ze geloven haar niet en sluiten Neela op in haar kamer. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen. Met moed en listigheid, waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden, trotseren ze de – soms zelfs dodelijke – gevaren die hen bedreigen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met een verraad, zo overweldigend als een vloedgolf.

dit soort boekjes zijn voor een groot gedeelte erg voorspelbaar maar daarom niet minder leuk. Avery gaat na een nieuwe school ver weg van haar ouderlijk huis. daar ontmoet ze Cam en hij blijkt ook nog eens tegenover haar te wonen. ze vind hem leuk maar wil niks met hem beginnen want heeft al genoeg problemen maar hij is erg volhardend. kan ze hem blijven afwijzen en durft ze hem over haar problemen te vertellen? dit boek heeft wel met heftige onderwerpen te maken zoals zelfmoord en verkrachting maar is wel op een goede manier beschreven. dit boek is romantisch maar draait ook om vriendschap en de band tussen familie. een heerlijk boek waar ik erg van heb genoten.

20872454wacht op mij – J. Lynn

Wacht op mij van J. Lynn (pseudoniem van Jennifer L. Armentrout) gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen!

Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

het verhaal van de film maar dan in stripvorm. erg leuk getekend en was leuk om de film zo te zien.

25641780. sx318 Pirates of the Caribbean dead man’s chest

Calling all young pirates! Jack Sparrow and his friends are back and ready for another adventure. But this time, it looks like they might be in over their heads. In “The Pirates of the Caribbean 2 Early Reader,” aspiring pirates will get a chance to re-live the action and see stills from the movie.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.