bookchallenge week 34

het boek zelf is romantisch maar ook grappig en af en toe best spannend. de omgeving waar het zich plaats vond was erg origineel en leuk gedaan. het hele idee van de kraaien en engelen vond ik erg leuk en je leefde erg met Max en met Lucy mee. de andere personages leerde je ook iets beter kennen maar het draait voornamelijk om Max en Lucy. de hoofdstukken worden ook vanuit hun geschreven en aan het begin van ieder hoofdstuk staat netjes vermeld vanuit wie het geschreven is. er zaten ook een aantal onverwachte wendingen in en daar hou ik wel van. dit is absoluut geen saai en voorspelbaar boek. ik vind de cover ook heel erg mooi gedaan, ik heb gehoord dat ze die zelf heeft ontworpen nou dat heeft ze goed gedaan. een mooie eenvoudige cover. als ik die in de winkel zou zien liggen zou ik er zeker na kijken. ik vond geen van beiden personages saai of vervelend en had na het lezen van dit boek maar een gedachte en dat is dat ik niet kan wachten om het vervolg te kunnen lezen. ik kan in ieder geval zeggen dat ik dol ben op Max en Lucy.

31176283. sy475 tweedehands vleugels – Vanessa Gerrits

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel. Maar wat win je als je verliest? En is het het waard??

Jelka schrikt op een morgen wakker en merkt dat haar zoontje is verdwenen. ze probeert haar man te bellen maar die neemt niet op. dan krijgt ze het slechte nieuws haar zoontje is dood gevonden in de auto van haar man. maar het was helemaal niet zijn beurt om Cody naar de creche te brengen. was het een ongeluk of zit er iemand achter hun aan. je volgt Jelka en Oscar en krijgt steeds meer te weten. einde was absoluut niet wat ik verwacht had. erg spannend boek met een schokkend einde.

40517637. sy475 Cody – Bernice Berkleef

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

ik was al dol op het boek tweedehands vleugels maar ben ook erg dol op zilveren vleugels en kan gewoon niet wachten om het laatste deel van deze trilogie te lezen. ik wil zo graag weten hoe het nu afloopt met de hoofdrolspelers.

23709627zilveren vleugels – Vanessa Gerrits

Een jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal (en Lucy Max’ hart stal) is hij vastberadener dan ooit om haar vleugels terug te geven.
Dankzij een mechanisch prototype van angellicumzilver zullen de Engel en de Kraai eindelijk samen kunnen vliegen … Of dat is tenminste toch de bedoeling.

Maar Lucy’s gedwongen huwelijk met Beschermengel J.J. en de rol die Max ongewild speelt in een machtsspelletje tussen de Tribalkraaien, staan hun gevleugelde liefdesgeluk in de weg.

Wanneer een oude bekende zich opwerpt als
onverwachte nieuwe vijand, staan Lucy en Max recht in het
kruisvuur van zijn wraaklust. De werelden van Engelen en Kraaien zijn nog nooit zo nauw met elkaar in aanraking gekomen – zullen ze verenigen, of elkaar vernietigen?

in het eerste deel volg je Kaye die een elf redt en daardoor in aanraking komt met het elfenland. in het tweede boek volg je Val die wegloopt van huis en een paar zwerfkinderen ontmoet en met ze bevriend raakt en dankzij hun in aanmerking komt met het elfenland. in het derde boek draait het voornamelijk om Kaye maar ook Val heeft een rolletje. en als bonus krijg je nog een kort verhaaltje over Lutie. ik ben dol op deze trilogie. hij was leuk. hou van de elfenwereld en heb erg genoten van deze trilogie.

42201752The Modern Faerie Tales: Tithe; Valiant; Ironside- Holly Black

Holly Black’s acclaimed Modern Faerie Tales series is now available in this special bind-up edition featuring all three books! 

Sixteen-year-old Kaye is a modern nomad. Fierce and independent, she travels from city to city with her mother’s rock band until an ominous attack forces Kaye back to her childhood home. There, amid the industrial, blue-collar New Jersey backdrop, Kaye soon finds herself as an unwilling pawn in an ancient power struggle between two rival faerie kingdoms—a struggle that could very well mean her death.

This special bind-up edition includes TitheValiant, and Ironside.

ik vond het jammer toen ik het boek uit had. ben nog lang niet klaar met Lucy en Max. van mij mogen er nog veel meer boeken over hun komen. dit boek was spannend maar ook grappig en een beetje romantisch en ook een beetje ontroerend. vind het leuk dat je nu niet alleen Max en Lucy volgt maar nog meer mensen. alleen was voor mij geen verassing wie de krijger was. het einde was erg mooi en ben dol op deze serie. heb hier erg van genoten. heb niet alleen Lucy en Max in mijn hart gesloten maar ook de anderen. blij dat die in dit boek ook een grotere rol kregen.

39717767. sx318 verstrengelde vleugels – Vanessa Gerrits

Negentien jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de Engel en de Kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan ooit op de rand van een mes.

Want de vendetta van ‘de Krijger’? Die is persoonlijk.

In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.

Wanneer vergiffenis verleden tijd is, is de toekomst misschien wel wankeler dan ooit …

Mathilda leeft al een hele tijd in een bouwval want haar man Rogier is van plan zelf hun huis te verbouwen. hun zoon Thom is daar niet blij mee en woont tijdelijk in het bijgebouw. Mathilda haalt troost uit haar werk en is net haar eigen kliniek begonnen, ze is plastisch chirurg. het gaat niet alleen slecht met de verbouwing ook de relatie met haar man is slecht sinds hij depressief is ook financieel gaat het slecht. dan ontmoet ze een oude kennis en die beloofd haar dat hij haar zal helpen met de verbouwing van het huis en financieel maar dat is het begin van een hoop ellende. spannend maar wel deels voorspelbaar. wel erg genoten van dit boek.

6329864de verbouwing – Saskia Noort

Mathilde is plastisch chirurg en opent haar privékliniek.
Het lijkt of alles voor de wind gaat, maar schijn bedriegt. Haar man Rogier was ooit een bekend psychiater. Helaas kan hij niet tegen het succes van zijn vrouw, hij drinkt en is depressief.
Mathilde heeft ondanks haar ruime inkomen grote schulden opgebouwd. Van hun huis ligt de verbouwing stil.

Rogier heeft bij een groeicursus ene Hylke heeft ontmoet die het aannemersvak volgens holistische principes beoefent. Het werk ligt stil, omdat het wachten is op dure, milieuvriendelijke materialen.
Haar zoon Thom is een puber die het thuis ook niet erg naar zijn zin heeft. Hij ziet hoe zijn ouders met elkaar omgaan en is hier niet gelukkig mee.
Dan ontmoet ze ‘toevallig’ haar oude schoolliefde Johan. Johan beweert dat hij connecties in het aannemerswezen en Mathilde neemt zijn hulp aan. Hierdoor neemt haar leven een totaal andere wending.

Mathilde is goed in haar vak, ze kan andere mensen opknappen, maar ze vergeet om voor zichzelf op te komen.
Langzaam maar zeker beseft Mathilde dat ze de regie over haar eigen leven is kwijtgeraakt.
Ze geeft Rogier de schuld van het mislukken van hun relatie. Maar ze beseft terdege dat ze veel met zichzelf bezig was.
Het lijkt of Mathilde in een situatie zit, waar ze niet uit kan komen. Ze wil niet bij Rogier blijven, ze wil hem niet kwijt, ze houdt van haar zoon. En ze wil haar goede naam als plastisch chirurg niet verliezen. Misschien had ze hier eerder aan moeten denken. Maar ja, hoe ver ga je als je denkt dat alles in het leven maakbaar en haalbaar is?

Een goed verhaal en spannend.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.