bookchallenge week 39

deel zes in de Outlander serie. net als in de eerste vijf boeken gebeurt er ook weer vrij veel in dit deel. het is de tijd voor de Amerikaanse revolutie maar dankzij Claire, Bree en Roger weet Jamie wat hun te wachten staat. een spannend boek waar ik weer van genoten heb die ook ontroerend was en ook erg grappig. en Roger en Bree hebben een artikel gevonden waarin staat de sterfdag van Jamie en Claire en ze hopen dat voor het eerst dat ze de toekomst kunnen veranderen. heb hem al eens in het Nederlands gelezen maar vind hem in het Engels veel leuker.

1983168a breath of snow and ashes – Diana Gabaldon

It is 1772, the eve of the American Revolution, and the long fuse of rebellion has already been lit. Governor Josiah Martin calls upon Jamie Fraser to unite the backcountry and safeguard the colony for King and Crown. But there is one problem: Jamie Fraser´s wife, Claire, is a time-traveler, as are his daughter and son-in-law. And Jamie knows that three years hence, the shot heard round the world will be fired, and the end of it all will be independence –with those loyal to the King either dead or in exile. Beyond everything else, though, looms the threat of a tiny clipping from the Wilmington Gazette dated 1776, which reports the destruction of the house on Fraser´s Ridge and the death by fire of James Fraser and all his family. For once, Jamie Fraser hopes the time-travelers in his family are wrong about the future –but only time will tell.

Tierney is opgegroeid in een wereld waarin vrouwen zijn niet meer dan de eigendommen van mannen en een man kan zijn vrouw wegsturen als ze hem geen zoon baart. als Tierney zestien jaar is word er besloten of ze gaat trouwen. net voordat de vrouwen van haar leeftijd een jaar in een afgelegen plek moeten doorbrengen om hun van hun magie te ontdoen mogen de ongehuwde mannen kiezen met wie ze willen trouwen. en dan het genadejaar iets waar niemand over praat. als je het tenminste overleeft. een jaar waar de vrouwen op zichzelf zijn gewezen maar wel in gevaar zijn want de stropers hebben het op hun voorzien. een spannend boek die wendingen had die ik niet verwacht had. dit boek was spannend maar ook een beetje ontroerend. wel erg een wereld waar je als vrouw niks te zeggen hebt. absoluut een aanrader.

47876088. sy475 het schaduwjaar – Kim Liggett

Niemand praat over het genadejaar. Het is verboden.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.

Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

heb de film vroeger al vaker gezien maar het boek nog nooit gelezen. erg genoten van dit boek. vind vooral de tekeningen voor elk hoofdstuk erg leuk.

13452934het oneindige verhaal – Michael Ende

Dit is het beroemde verhaal over Bastiaan, die zich met het gestolen boek Het oneindige verhaal op de zolder van zijn school verstopt. Hier ´kruipt´ hij in zijn boek. Ieder uur raakt Bastiaan meer betrokken bij het verhaal en om twaalf uur ´s nachts gaat hij zelfs het verhaal binnen omdat de koningin van het land Fantásië hem roept.

Carag is een vormveranderaar en kan in een poema leven. hij leeft meer als poema dan als mens maar besluit na de mensenwereld te gaan en daar na school te gaan. hij mag uiteindelijk na een school waar allemaal vormveranderaars zijn en sluit daar vriendschap en leert meer over zichzelf. het is een kinderboek maar wel een leuk kinderboek. de tekeningen erin zijn erg mooi en passen goed bij het verhaal.

46773500. sx318 de metamorfose – Katja Brandis

Op het eerste gezicht lijkt Carag op een normale jongen. Maar achter zijn glanzende ogen verbergt een geheim: Carag is een shapeshifter. Opgegroeid als een bergleeuw in het bos, leeft hij pas sinds kort in de mensenwereld. Het nieuwe leven is hem even vreemd als fascinerend. Maar pas wanneer Carag van Clearwater High, een internaat voor Woodwalkers zoals hij, hoort, voelt hij zich thuis. In Holly, een brutale rode eekhoorn, en Brandon, een verlegen bizon, vindt hij vrienden. En Carag is daar goed in – omdat zijn nieuwe leven vol gevaren is …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.