bookchallenge week 41

het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bibliotheek werkt en daar twee katten neemt. ze worden erg bekend en erg geliefd. het draait om hun leven als bibliotheek kat.

42525865. sy475 twee katten in de bibliotheek – Jan Louch

Jan Louch, bibliothecaresse in Nevada, neemt twee Schotse vouwoorkatten in dienst om de muizen te bestrijden. Ze noemt hen Baker en Taylor. De boekengroothandel Baker & Taylor, waar de katten naar zijn vernoemd, maakt foto’s van hen voor een promotieposter. Daardoor worden Baker en Taylor wereldberoemd.

Baker & Taylor is het eerbetoon aan deze charmante, hardwerkende katten die voor altijd hun pootafdrukken achterlieten in de harten van alle mensen die hen liefhadden.

wat was dit een goed moment, ik lees altijd in mijn pauze op het werk en baalde er steeds van dat ik dit boek weg moest leggen. Lia is op de vlucht op haar trouwdag samen met een dienstmeid die haar vriendin is. er zitten twee mannen achter haar aan, de prins met wie ze zou gaan trouwen en een huurmoordenaar. beiden mannen ontmoet ze en krijgt een band met ze maar ze weet niet wie ze werkelijk zijn. als lezer weet je niet wie de prins is en wie de huurmoordenaar is en dat maakt het zo spannend want valt ze voor de prins of voor de huurmoordenaar. dit boek was spannend maar ook een beetje grappig en ontroerend. ben erg benieuwd naar het vervolg van dit boek.
dit is de tweede keer dat ik dit boek lees want was vergeten wie de prins en wie de huurmoordenaar was en ben blij dat ik nu meteen verder kan met deel 2 van deze serie.

22718798the kiss of deception – Mary E. Pearson

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia escapes to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

vond het wel leuk dat het vanuit de kat geschreven is. als kitten word ze gered en komt te wonen bij de Dalai Lama en groeit daar op. je leest over haar leven bij de Dalai Lama en ook over wat hij doet. maar ze gaat er ook op uit en ontmoet mensen buiten de woning van de Dalai Lama. het is wel een grappige manier geschreven maar kan soms ook veel om het boeddhisme draaien en vond dat laatste wat minder.

23002449de kat van de Dalai Lama – David Michie

Alle wezens streven naar geluk en proberen lijden te vermijden, maar die gedachte kwam niet bij me op toen ik een muis ving. Ik volgde gewoon mijn instinct. Geen moment had ik het bekeken vanuit het standpunt van de muis.

Muizenmonster, Sneeuwleeuw, de kat van de Dalai Lama heeft vele namen. Als uitgehongerd jong zwerfkatje komt ze terecht in Dharamsala, in de huishouding van Zijne Heiligheid. Vol belangstelling luistert ze naar zijn raadgevingen. Maar ze geniet ook van heerlijke hapjes – en wordt zo dik dat ze niet meer kan traplopen. Ze heeft een oogje op een naburige kater, maar weet niet hoe ze hem moet strikken. Ze is jaloers als er plotseling een hond in huis opduikt en krijgt het te kwaad als haar vertrouwde omgeving overhoop wordt gehaald. Met behulp van de levenslessen van de Dalai Lama slaat ze zich door alle moeilijkheden heen. Met sprankelende humor en een vleugje ondeugd vertelt de kat ons haar verhaal en leert ons meteen de basisbeginselen van het boeddhisme.

David Michie is een beroemde Australische meditatiecoach en auteur.

in dit boek volg je Lia, Rafe, Kaden en ook af en toe Pauline. Lia is ontvoerd door Kaden en is nu in Vendan. ze moet leren omgaan met het feit dat beide mannen tegen haar hadden gelogen en ook er alles aan doen om te overleven. ondertussen doet Rafe er alles aan om haar te redden en doet Kaden er alles aan om haar te beschermen en wil Pauline niets liever zien dat haar vriendin veilig is maar ze kan weinig doen nu ze zwanger is. dit boek was spannend met wendingen die ik niet verwacht had maar ook ontroerend. vond het weer een goed deel in een goede serie.

43555930. sy475 the heart of betrayal – Mary E. Pearson

Second Installment of The Remnant Chronicles.
Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape . . . and even less of being together.

Desperate to save her life, Lia’s erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komisar that she has a magical gift, and the Komisar’s interest in Lia is greater than either Kaden or Lia foresaw.

Meanwhile, the foundations of Lia’s deeply-held beliefs are crumbling beneath her. Nothing is straightforward: there’s Rafe, who lied to her, but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom she always believed to be barbarians but whom she now realizes are people who have been terribly brutalized by the kingdoms of Dalbreck and Morrighan. Wrestling with her upbringing, her gift, and her very sense of self, Lia will have to make powerful choices that affect her country, her people . . . and her own destiny.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.