bookchallenge week 42

Lia kan niet anders dan terug gaan na haar eigen koninkrijk om hun te waarschuwen met gevaar voor eigen leven. gelukkig staat ze er niet alleen voor en heeft ze vrienden die haar steunen. Morrighan en Dalbreck moeten samen werken want anders overleven ze het niet maar ze moeten niet vergeten dat er in Venda ook nog genoeg goede mensen rond lopen die haar willen steunen en helpen. weer een spannend en goed boek met wendingen die ik niet verwacht had. geschreven vanuit Lia, Rafe, Kaden en Pauline.

31145030the beauty of darkness – Mary E. Pearson

The third and final book in the New York Times-bestselling Remnant Chronicles.

Lia has survived Venda—but so has a great evil bent on the destruction of Morrighan. And only Lia can stop it.

With war on the horizon, Lia has no choice but to assume her role as First Daughter, as soldier—as leader. While she struggles to reach Morrighan and warn them, she finds herself at cross-purposes with Rafe and suspicious of Kaden, who has hunted her down.

In this heart-stopping conclusion to the Remnant Chronicles trilogy that started with The Kiss of Deception and The Heart of Betrayal, traitors must be rooted out, sacrifices must be made, and impossible odds must be overcome as the future of every kingdom hangs in the balance.

New York Times-bestselling author Mary E. Pearson’s combination of intrigue, suspense, romance, and action makes this a riveting YA page-turner for teens.

ik ben dol op de boeken van Jodi Picoult. hij draait om Jenna die al tien jaar op zoek is na haar moeder Alice, Virgil een privédetective wiens hulp Jenna inschakelt net als Serenity een paragnost. ook lees je dagboekfragmenten van Alice. samen gaan ze op zoek naar Alice. een ontroerend boek met een wending erin die ik absoluut niet verwacht had. dit boek was ontroerend en vertederend en ook een beetje grappig.

25000826zoals de wind waait – Jodi Picoult

Al meer dan tien jaar is Jenna Metcalf op zoek naar haar moeder Alice, die in Botswana onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen.
Jenna kan niet geloven dat haar moeder haar in de steek heeft gelaten. Ze bestudeert dagelijks Alices aantekeningen in de hoop een aanwijzing te vinden.
Ten slotte besluit Jenna de hulp in te roepen van Serenity, een in opspraak geraakte helderziende, en de cynische privédetective Virgil.
Drie eenzame zielen die lastige vragen stellen en totaal niet voorbereid zijn op de verpletterende uitkomst van hun speurtocht.

ik ben dol op de serie Riverdale en had erg genoten van het eerste boek. dit boek speelt zich af tussen seizoen 2 en 3 van de serie af en draait voornamelijk omdat Archie van moord beschuldigd is en dat Veronica, Betty en Jughead er alles aan doen om te bewijzen dat Archie onschuldig is maar de vader van Veronica wil niets liever dat Archie in de gevangenis beland. dit boek volgt meerdere personen. als je dol bent op de serie raad ik je de boeken zeker aan.

41473851get out of town – Micol Ostow

When Archie, Betty, Veronica and Jughead take a road trip, they discover that their small-town problems seem to follow them wherever they go.

Archie’s on trial for murder, and the evidence is stacked against him. Betty, Veronica, and Jughead all know that Archie is being framed by Hiram Lodge, but how can they prove it?

The gang comes up with a last-ditch plan to prove Archie’s innocence: They have to go back to the scene of the crime. They have to go back to Shadow Lake.

Threats are around every corner deep in the woods at the Lodge family cabin. Will the teens find the evidence they need to clear Archie’s name? And more importantly, will they make it back to Riverdale alive?

een leuk kinderboekje die vol staat met hele leuke tekeningen. Julia is de nieuwe eigenaar van hotel Flamingo wat een dierenhotel is maar het hotel is in slechte staat. samen met T. Beer en Makkie zorgen ze ervoor dat het hotel weer netjes is en open kan. ze nemen nieuw personeel aan en al snel stromen de gasten weer binnen.

48271780. sy475 hotel Flamingo – Alex Milway

Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken.
Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.
Julia laat zich niet kisten. Zij weet dat Hotel Flamingo weer net zo kan bruisen als vroeger. En bovendien zijn in haar hotel wél alle dieren welkom – ook de kakkerlakken en wrattenzwijnen. Dus huurt ze meteen personeel in om T. Beer en Makkie te helpen: klusjesgiraf Petra repareert alles, Hillary Hippo heeft zo’n gevoelige neus dat ze zelfs het kleinste stofje weet op te sporen en Madame Le Cochon terroriseert als een ware Gordon Ramsay de keuken.
Zal Hotel Flamingo het redden? En wie is toch die geheimzinnige kat die zijn intrek in een van de kamers neemt? Geniet van het hilarische verhaal en de vrolijke tekeningen van Alex Milway.

een boek met allemaal korte erotische verhalen van verschillende schrijvers. vond niet all verhalen even leuk en vond het laatste verhaal die van Chantal van Gastel wel het leukst.

Cover20extase.pngextase – verschillende schrijvers

De leukste auteurs van Nederland trekken alle registers open en schuwen de wilde fantasieën en stoute verlangens niet. Laat je verleiden door Extase, de ultieme verzameling pikante verhalen. Tien exclusieve spannende verhalen om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

een serie waar ik zeker niet verder mee ga. Jessica is na de dood van haar zoon er nooit helemaal boven op gekomen en is aan coke verslaafd. ze gaat weer aan het werk bij de politie en haar eerste zaak is de zelfmoord van een jonge meid maar ze weet dat het geen zelfmoord was. en dan is ook nog de moordenaar van haar zoon ontsnapt uit de gevangenis en zit achter haar en haar familie aan. geen slecht boek en er zat een wending in die ik niet verwacht had maar heb niks met Jessica en erger me soms aan haar.
17380419bloedlijn – Corine Hartman

Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde…

Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na.
De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend…

ik vond de film al erg mooi en vooral erg ontroerend. Stella en Will hebben allebei een longziekte en zitten op dezelfde afdeling voor hun behandeling. Stella volgt haar behandeling erg goed maar Will gooit er met de pet na totdat hij Stella ontmoet. ze worden steeds hechter maar hoe hecht kun je worden als je altijd afstand van de ander moet houden want jouw bacteriën zijn schadelijk voor de ander. vond vooral het einde erg ontroerend en had net als bij de film zakdoekjes nodig.

42933645. sy475 five feet apart – Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

Can you love someone you can never touch?

Stella Grant likes to be in control—even though her totally out of control lungs have sent her in and out of the hospital most of her life. At this point, what Stella needs to control most is keeping herself away from anyone or anything that might pass along an infection and jeopardize the possibility of a lung transplant. Six feet apart. No exceptions.

The only thing Will Newman wants to be in control of is getting out of this hospital. He couldn’t care less about his treatments, or a fancy new clinical drug trial. Soon, he’ll turn eighteen and then he’ll be able to unplug all these machines and actually go see the world, not just its hospitals.

Will’s exactly what Stella needs to stay away from. If he so much as breathes on Stella she could lose her spot on the transplant list. Either one of them could die. The only way to stay alive is to stay apart. But suddenly six feet doesn’t feel like safety. It feels like punishment.

What if they could steal back just a little bit of the space their broken lungs have stolen from them? Would five feet apart really be so dangerous if it stops their hearts from breaking too?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.