bookchallenge week 44

leuk kinderboek wat zich afspeelt in 1904. vier vrienden vinden drie dollar en kopen uit een catalogus een geweer van maar krijgen een kapot horloge. dan besluiten ze het hele land door te reizen naar Chicago om hem om te ruilen en dat is het begin van een groot avontuur. dit boek is spannend maar ook grappig. leuk niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

43078170. sy475 Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

We waren met z’n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die het leven naar zijn hand wilde zetten. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar tegelijkertijd groot. En Julie de onkwetsbare, die alleen maar gelukkig wilde zijn.

1904, Louisiana.
Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wanneer ze op een dag drie dollar vinden, bestellen ze uit de populaire catalogus Walker & Dawn een revolver. In plaats daarvan krijgen ze echter een oud, kapot horloge toegestuurd. Ze besluiten het te gaan ruilen, en zo begint een spannende roadtrip…

Een heerlijk avonturenverhaal!

een boek met korte verhalen wat te maken heeft met LGBTQ+ niet alleen de verhalen maar ook de schrijvers en artiesten. niet elk verhaal vond ik even leuk maar het merendeel heb ik erg van genoten. vond geen van de verhalen slecht. de tekeningen vond ik erg leuk.

41553972. sy475 proud – Juno Dawson

A stirring, bold and moving anthology of stories and poetry by top LGBTQ+ YA authors and new talent, giving their unique responses to the broad theme of pride. Each story has an illustration by an artist identifying as part of the LGBTQ+ community. Compiled by Juno Dawson, author of THIS BOOK IS GAY and CLEAN.

A celebration of LGBTQ+ talent, PROUD is a thought-provoking, funny, emotional read.

Contributors: Steve Antony, Dean Atta, Kate Alizadeh, Fox Benwell, Alex Bertie, Caroline Bird, Fatti Burke, Tanya Byrne, Moïra Fowley-Doyle, Frank Duffy, Simon James Green, Leo Greenfield, Saffa Khan, Karen Lawler, David Levithan, Priyanka Meenakshi, Alice Oseman, Michael Lee Richardson, David Roberts, Cynthia So, Kay Staples, Jessica Vallance, Kristen Van Dam and Kameron White.

Following A CHANGE IS GONNA COME, winner of the YA BOOK PRIZE SPECIAL ACHIEVEMENT AWARD 2018

Desi houdt er van om alles te plannen en heeft ook alles voor elkaar behalve een vriendje. dan ontmoet ze Luca en ze vind hem meteen leuk. met hulp van een lijstje met stappen gebaseerd op een Korean drama doet ze er alles aan om hem voor haar te winnen. en ja dat gaat niet altijd even goed. einde was voorspelbaar maar daarom niet minder leuk. dit boek was romantisch maar ook grappig en ontroerend en vertederend.

31145133i believe in a thing called love – Maurene Goo

Desi Lee believes anything is possible if you have a plan. That’s how she became student body president. Varsity soccer star. And it’s how she’ll get into Stanford. But—she’s never had a boyfriend. In fact, she’s a disaster in romance, a clumsy, stammering humiliation magnet whose botched attempts at flirting have become legendary with her friends. So when the hottest human specimen to have ever lived walks into her life one day, Desi decides to tackle her flirting failures with the same zest she’s applied to everything else in her life. She finds guidance in the Korean dramas her father has been obsessively watching for years—where the hapless heroine always seems to end up in the arms of her true love by episode ten. It’s a simple formula, and Desi is a quick study. Armed with her “K Drama Steps to True Love,” Desi goes after the moody, elusive artist Luca Drakos—and boat rescues, love triangles, and staged car crashes ensue. But when the fun and games turn to true feels, Desi finds out that real love is about way more than just drama.

ik ben dol op de serie Game of thrones en dit boek bevat informatie over de eerste twee seizoenen. je krijgt meer informatie over de locaties, de karakters en een aantal belangrijke scenes. ook staat het vol met foto’s. wil zeker het boek van seizoen 3 en 4 hebben en lezen en als ze meer seizoenen hebben die ook.

36581030achter de schermen van HBO’s Game of Thrones seizoen 1 en 2

Miljoenen mensen zijn wereldwijd in de ban van de HBO-serie Game of Thrones, waarin de fantasiewereld die schrijver George R.R. Martin in zijn bestsellerreeks A Song of Ice and Fire heeft geschapen op spectaculaire wijze tot leven komt. In dit officiële boek bij de serie biedt Bryan Cogman, een van de scriptschrijvers, de lezer een exclusieve blik achter de schermen van
de eerste twee seizoenen. Hoofdrolspelers, schrijvers en medewerkers op de set vertellen over hun ervaringen, geven interessante achtergrondinformatie en leggen uit hoe de gebeurtenissen in de Seven Kingdoms naar het scherm zijn vertaald. Talloze niet eerder gepubliceerde foto’s, originele kostuumontwerpen en concepttekeningen maken het verhaal compleet. Daarnaast bevat Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones gedetailleerde kaarten, familiestambomen, beschrijvingen van de ontstaansgeschiedenis van de verschillende koninkrijken en allerlei leuke wetenswaardigheden die liefhebbers van de serie in staat stellen om nog dieper in de wereld van de Starks, Baratheons en Lannisters te duiken. Deze schitterend vormgegeven uitgave, die van een voorwoord is voorzien door George R.R. Martin zelf, is een waardige aanvulling op een serie die is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen – en voor alle fans de uitgelezen manier om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen Game of Thrones!

het verhaal over een aantal generaties van een familie die zich voor het grootste gedeelte afspeelt in de binnenlanden van Australië. het is ontroerend en vertederend en laat zien hoe het er vroeger aan toe ging. een historische drama die begint in 1915 en 50 jaar later eindigt en draait om de familie Claery, hij volgt Paddy, Fee, Meggie, Dane en Justine maar de leidraad in het verhaal is Meggie. heb de tv-serie nooit gezien maar erg genoten van dit boek.

13505592de doornvogels – Colleen McCullough

Dit is het aangrijpende, imposante verhaal van een eigenaardige familie: de Clearys.
Het begint vroeg in de 20e eeuw, wanneer Paddy Cleary met zijn vrouw Fiona en hun zeven kinderen naar Drogheda, een groot Australisch landgoed, verhuizen.
Het eindigt meer dan vijftig jaar later, als de enig overblijvende van de derde generatie, de knappe actrice Justine O’Neill, over de wereld zwerft, ver weg van Drogheda, op zoek naar het ‘echte leven’ en de ‘ware liefde’.
Maar de werkelijke spil van dit boek is de ontembare Meggie, dochter van Paddy en Fiona Clearly, die niet van Drogheda wijkt en die vasthoudt aan haar grote liefde, de mooie en ambitieuze priester Ralph de Bricassart, een verhouding die zelfs niet door afstand van duizenden kilometers en door de dikke muren van het Vaticaan verbroken kan worden..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.