moviechallenge week 45

Kim Possible (2019)

De twee superhelden Kim Possible and Ron Stoppable pakken de misdaad in hun stad aan. Ze komen echter voor een grote uitdaging te staan wanneer een levensgevaarlijke schurk de gevangenis verlaat. Kim en Ron bundelen hun krachten en nemen het tegen hem op. Zal hun missie slagen?

vond de tekenfilm altijd erg leuk en wilde de film wel zien vooral omdat ik zag dat die op Disney + staat. de film is voorspelbaar en een beetje kinderachtig en erg flauw soms maar vond de cast wel goed uitgekozen. heb wel genoten van deze film en vond hem best wel grappig.
Black Panther (2018)

T’Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

vind het een van de mindere films in de MCU. hij was niet slecht maar wist natuurlijk al hoe die afliep doordat ik de avengers film al heb gezien die hierna komen. dit was de enige die ik nog niet had gezien. een vermakelijke film en vond het leuk om wat meer over Wakanda te weten te komen maar vind de avengers films beter.
Race to Witch mountain (2009)

Een UFO-expert probeert met de hulp van een taxichauffeur twee broers en zussen met paranormale krachten te redden. Dit, omdat een kwade organisatie de kinderen wil gebruiken voor hun snode plannen.

ik ben dol op de films met the Rock en had deze nog nooit gezien. een leuke en spannende film ook al is het einde voorspelbaar. Jack is een taxichauffeur die op een dag twee kinderen in zijn taxi krijgt die zijn hulp nodig hebben om weer thuis te komen. de kinderen zijn buitenaardse wezens. samen met een UFO-expert doen ze er alles aan om er voor te zorgen dat de kinderen thuis komen.

Avengers: infinity war (2018)

Vier jaar na de gebeurtenissen uit ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

dit is de derde keer dat ik deze film zie maar hij blijft goed.

Ant-man and wasp (2018)

In de nasleep van ‘Captain America: Civil War’ worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als een superheld en een vader. Terwijl hij moeite heeft om zijn thuisleven met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man te herstellen, wordt hij geconfronteerd door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym met een dringende nieuwe missie. Scott moet opnieuw het pak aantrekken en samenwerken met Hope, ‘The Wasp’, om geheimen uit het verleden te ontdekken.

deze blijft leuk. alweer een van de laatste films in de MCU. deze films blijven genieten de combinatie van actie met humor.

Midway (2019)

Gebaseerd op de slag bij Midway. Deze duurde van 4 juni 1942 tot 7 juni 1942, waarbij de Amerikanen tegen de Japanners vochten met veel minder piloten en soldaten, maar toch wisten te winnen en daarmee een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten. We volgen een aantal personen. Onder anderen admiraal Chester Nimitz die een commandant was van de vloot op de Grote Oceaan. Wade McClusky was een vliegtuigpiloot tijdens de slag en Edwin Layton was een admiraal die deel uitmaakte van een inlichtingsteam met als doel de posities van de Japanners te verraden.

ik vond deze film erg indrukwekkend en er erg goed uitzien voor een film die gebaseerd is op waargebeurde slag. de aanval op Pearl Harbour was nog maar het begin en de Amerikanen vermoeden dat Midway de volgende plek is waar de Japaners zullen aanvallen. maar met veel minder mankracht zullen ze er alles aan doen om de Jappen tegen te houden voordat ze straks niet meer te stoppen zijn. je volgt meerdere personen waaronder een piloot en iemand in inlichtingen. erg veel bekende in deze film.

Captain Marvel (2019)

Het jaar 1990. Er is een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen en die onder leiding staan van Talos. Weet één van de meest krachtige superhelden van het universum de vijand te stoppen?

de laatste film uit de MCU die nu nog op Disney + staat. was erg leuk om deze weer eens te zien.
Terminator: Dark Fate (2019)

Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de ‘verbeterde’ soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.

wel grappig ik zat als enige vrouw in een zaal vol met mannen in de bioscoop. ik heb erg genoten van deze film. hij zit vol met actie en geweld. er komen twee figuren uit de toekomst, eentje om een meisje te vermoorden en eentje om haar te redden. ze krijgen vrij snel hulp van Sarah Connor en samen doen ze er alles aan om de terminator uit te schakelen die achter hun aanzit. en ja natuurlijk doet Arnold Schwarzenegger ook weer mee. vind het ook gaaf dat Linda Hamilton de rol van Sarah Connor op zich neemt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.