moviechallenge week 47

Holiday in the wild (2019)

Om niet in een sleur te geraken wanneer hun zoon vertrekt om te studeren, boekt Manhattanite Kate Conrad een tweede huwelijksreis met haar man. Maar in plaats van haar te bedanken, verbreekt hij plotseling de relatie: verslagen gaat Kate in haar eentje op safari in Afrika. Tijdens een omweg door Zambia helpt zij haar piloot Derek Holliston om een klein weesolifantje te redden. Ze vangen hem samen op in het lokale olifantenweeshuis en Kate besluit haar vakantie te verlengen tot na kerst. Ver weg van de moderne luxe van thuis bloeit Kate op, te midden van majestueuze dieren en landschappen, maar zou de liefde voor haar nieuwe omgeving ook kunnen uitbreiden naar de man waarmee ze haar avontuur deelt?

dit soort films zijn erg voorspelbaar maar heb er erg van genoten van deze film. wat is Afrika toch een mooi land en wat erg dat mens olifanten slachten alleen vanwege hun slagtanden.
Falling inn love (2019)

Gabriela, een zakenvrouw, neemt deel aan de wedstrijd “Win een Herberg”. Ze wint een vervallen herberg in Nieuw-Zeeland. Ze besluit die te renoveren. Ze ontmoet een knappe, charmante aannemer, die bereid is haar te helpen. Weldra leert Gabriela de mensen uit het dorp kennen en worden zij en de aannemer goede vrienden.

weer een erg voorspelbare film maar hou er wel van. en wat is Nieuw-Zeeland een mooi land.
Let it snow (2019)

Wanneer een klein dorpje op kerstavond ondergesneeuwd wordt, veranderen de vriendschappen en liefdeslevens van een groep middelbare scholieren. Een gestrande popster, een groep competitieve dansers, een mysterieuze vrouw gewikkeld in aluminiumfolie en een episch feest in de lokale Waffle Town. De volgende ochtend zal niets meer hetzelfde zijn…

deze film is gebaseerd op het boek Let it snow en heb die vorig jaar gelezen en erg van genoten. er zijn wel verschillen tussen het boek en de film maar heb erg genoten van deze film. hij is wel voorspelbaar maar toch een heerlijke kerstfilm. grappig, romantisch en ontroerend.
Le Mans “66 (2019)

Film over het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby en autocoureur Ken Miles. Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

ik wist niks van de race Le mans en ook niet van de strijd tussen Ferrari en Ford maar de trailer zag er veelbelovend uit. de film is waargebeurd en draait om de strijd tussen Ford en ferrari en de autocoureur Ken Miles die heel graag de race van Le Mans wil rijden en de auto-ontwerper Carroll Shelby die Le Mans ooit al eens heeft gewonnen maar nu auto’s bouwt. samen doen ze er alles aan om de snelste raceauto te bouwen voor Ford en daarmee willen ze Le Mans gaan winnen. heb erg van deze film genoten ook al ben ik geen race fan.

Joker (2019)

De jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig, en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als ‘de Joker’. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

een hele aparte en duistere film over hoe Arthur Fleck de Joker word.  in het begin had ik nog wel medelijden met hem maar op den duur had ik echt zoiets van die man is gestoord

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.