bookchallenge week 48

een boek met drie korte verhalen. je kunt ze lezen na het derde boek maar het eerste verhaal is te lezen na boek 1, het tweede na boek 2 en derde na boek 3. verhaal 1 volgt een jonge man die een besluit moet nemen als hij een jong meisje redt. verhaal 2 draait om Sam en haar vriendschap met Lucas als ze elkaar in het kamp weer tegen komen. verhaal 3 draait om Sam en Mia en hoe het met hun gaat na het sluiten van de kampen en hoe ze er alles aan doen om niet alleen elkaar en Lucas terug te vinden maar ook om hem te redden. zeker een aanrader om te lezen. ik heb ze alle drie gelezen na het lezen van boek 3 en erg van genoten. je leert sommige mensen zo beter kennen.

35099467. sy475 through the dark – Alexandra Bracken

From the hit series that’s soon to be a major motion picture-now with a stunning new paperback look and exclusive bonus content!

Don’t miss this breathtaking collection of stories set in the world of the best-selling Darkest Minds trilogy, now in paperback:
IN TIME
A desperate young man is forced to make a terrible choice between his own survival and the future of a little girl who won’t speak, but who changes his life in ways he could never imagine.
SPARKS RISE
A spark of light brightens a brutal world when a girl named Sam encounters her childhood best friend at the government-run “rehabilitation” camp, Thurmond. Lucas and Sam form a risky escape plan, but sometimes even love isn’t powerful enough to overcome unspeakable cruelty.
BEYOND THE NIGHT
The camps are closed. A tyrant president has been deposed. But for many Psi kids living rough, there is no home to return to, no place for them in a country devastated by the past and anxious about the future. Every day is a struggle for Sam, who knew all the rules at Thurmond and has been thrown into a terrifying and uncertain new life. But there’s more at stake than Sam’s own survival. She once made a promise to someone she loves, and the time has come to fulfill it.

From New York Times best-selling author Alexandra Bracken comes a collection of three hauntingly beautiful novellas set in the world of the Darkest Minds series. In the most harrowing of times, it takes a ferocious strength not only to survive, but to stand up for those who cannot fight their own battles. The characters in these stories-some new, some familiar-face impossible missions, and the hardest of all may be protecting the last flicker of hope in a seemingly endless night.

dit boek is meer dan after maar dan vanuit Hardin geschreven. je leest ook meer wat er gebeurt is voordat hij Tessa leerde kennen en ook wat er verder in zijn leven gebeurde na de after boeken. zeker een aanrader als je de After boeken gelezen hebt. je leert hem een stuk beter kennen.

48752495. sy475 before nooit meer zonder – Anna Todd

Voordat Hardin Tessa ontmoette was hij totaal losgeslagen. Tijdens hun eerste momenten samen realiseerde hij zich dat hij haar voor zichzelf moest zien te houden – zijn leven hing ervan af. Nadat ze een stel waren, was de wereld voor eeuwig veranderd.

De dramatische relatie van Hardin en Tessa werd een wervelwind waar iedereen om hen heen in meegesleurd werd. Nu krijgen die anderen een stem – voor, tijdens en na de gebeurtenissen in de After-serie. Daarnaast deelt Hardin zijn versie van zijn eerste ontmoetingen met Tessa, en dat zal veranderen wat je dacht te weten over deze intrigerende man en de geweldige vrouw die van hem houdt.

er zat een wending in die deels erg voorspelbaar was maar heb toch erg genoten van dit boek. als George sterft komen ze erachter dat hij een dochter heeft waar ze niks van wisten. ze komt na Fairfield park en ze leren haar beter kennen en krijgen een band maar niet iedereen is even blij met haar komst en vertrouwt haar.

13630869fairfield park – Santa Montefiore

Hampshire, Engeland. Het prachtige landgoed Fairfield Park ligt er stil bij op de dag van de begrafenis van de heer des huizes, Lord Frampton. Het is een dag die de levens van zijn familie voorgoed zal veranderen, want na de uitvaart meldt George Framptons buitenechtelijke dochter Phaedra zich, samen met de notaris van de familie. Niemand wist van haar bestaan, maar Phaedra is desondanks vlak voor zijn dood door George opgenomen in zijn testament. Wat is er al die jaren geleden gebeurd, wie is Phaedra’s moeder, en waarom heeft George de bom op deze manier, pas na zijn dood, laten ontploffen? In de zoektocht naar antwoorden en verzoening ontstaat er, midden in deze tumultueuze periode, een liefde die sterker is dan bloed. Een onmogelijke liefde…

je volgt Hetty en Byatt en dit speelt zich af 18 maanden nadat een kostschool op een eiland onder carantaine is geplaatst vanwege de uitbraak van een virus. de leraren stierven en de leerlingen veranderden er lichamelijk door maar ook de dieren op het eiland veranderde. Hetty en Byatt moeten er alles aan doen om te overleven en dan verdwijnt Byatt en doet Hetty er alles aan om haar terug te vinden. vond alleen het einde beetje minder maar voor de rest vond ik het een geweldig boek. spannend en ook een beetje creepy.

47544436wilder girls – Rory Power

It’s been eighteen months since the Raxter School for Girls was put under quarantine. Since the Tox hit and pulled Hetty’s life out from under her.

It started slow. First the teachers died one by one. Then it began to infect the students, turning their bodies strange and foreign. Now, cut off from the rest of the world and left to fend for themselves on their island home, the girls don’t dare wander outside the school’s fence, where the Tox has made the woods wild and dangerous. They wait for the cure they were promised as the Tox seeps into everything.

But when Byatt goes missing, Hetty will do anything to find her, even if it means breaking quarantine and braving the horrors that lie beyond the fence. And when she does, Hetty learns that there’s more to their story, to their life at Raxter, than she could have ever thought true.

dit boek speelt zich af voor de eerste twee boeken in de Ventura saga en draait om Bea die niets liever wil dan de reis met de Ventura te maken. ze weet dat ze daardoor haar vrienden en familie nooit meer zal zien maar ze wil niets liever. dan gaat ze met haar vrienden de reis maken van Wales naar Spanje om een kans te krijgen om een van de mensen te zijn die mee mogen met de Ventura maar dan word ze verliefd en weet ze niet meer wat ze wil. vond dit deel zelfs nog beter dan de eerste twee boeken. dit boek was ontroerend maar ook grappig en hartverwarmend. er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had maar waar ik erg van heb genoten.

40209064. sy475 elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg.
Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.