bookchallenge week 6

het vervolg van children of blood and bone. de magie is terug maar daarmee is het probleem niet opgelost. want niet alleen de maji hebben hun krachten terug maar ook onder de edelen zijn er mensen met krachten namelijk de titans en die doen er alles aan om de Maji te vernietegen onder de invloed van de moeder van Inan en Amari terwijl ze Inan de baas is. Amari en Zelie doen er alles aan om hun mensen te redden maar dat is een lastige strijd. Inan wil ook het beste voor zijn koninkrijk maar Amari en Zelie vertrouwen hem niet meer na wat er met Baba gebeurd is. een spannend boek met een aantal onverwachte wendingen maar ook met ontroerende gebeurtenissen. vooral het einde zorgt ervoor dat ik erg benieuwd ben na het volgende deel.

49527720. sx318 sy475 children of virtue and vengeance – Tomi Adeyemi

After battling the impossible, Zélie and Amari have finally succeeded in bringing magic back to the land of Orïsha. But the ritual was more powerful than they could’ve imagined, reigniting the powers of not only the maji, but of nobles with magic ancestry, too.

Now, Zélie struggles to unite the maji in an Orïsha where the enemy is just as powerful as they are. But when the monarchy and military unite to keep control of Orïsha, Zélie must fight to secure Amari’s right to the throne and protect the new maji from the monarchy’s wrath.

With civil war looming on the horizon, Zélie finds herself at a breaking point: she must discover a way to bring the kingdom together or watch as Orïsha tears itself apart.

Children of Virtue and Vengeance is the stunning sequel to Tomi Adeyemi’s New York Times bestselling debut Children of Blood and Bone, the first title in her Legacy of Orïsha trilogy.

een leuke korte strip over Lambik die denkt dat hij grappiger is dan de comedians op tv en boos is als zijn vrienden niet om zijn grappen lachen. dan krijgt hij een oude microfoon en die zorgt ervoor dat iedereen om zijn grappen lacht. dan zitten er mensen achter die microfoon aan. een leuke en grappige strip van Suske en Wiske. wel een korte strip maar toch een compleet verhaal. erg van genoten.

34811832. sx318 Suske en Wiske de microkomiek – Willy Vandersteen

Lambik is op visite bij zijn vrienden en ze kijken naar een standup comedian op tv. Lambik denkt dat hij grappiger is, maar verlaat gefrustreerd het huis als zijn vrienden niet om zijn grappen lachen. Op weg naar huis komt Lambik langs een vrij podium en schrijft zich in. Ook hier kan niemand genieten van zijn humor en Lambik verlaat het podium. Achter het podium krijgt Lambik een magische microfoon die ooit van Freek Hermans is geweest. De gebruiker van deze microfoon maakt hilarische grappen en Lambik krijgt na zijn optreden een staande ovatie. Tante Sidonia is met Suske en Wiske aangekomen en de vrienden vertrekken samen.

Katie komt uit een klein dorpje maar verhuist naar Londen en werkt voor een trendy reclamebureau. haar baas is gemeen maar daar kan ze mee leven totdat ze word ontslagen en gaat ze weer terug naar huis en helpt haar vader bij zijn luxe kampeerboerderij. een van de gasten blijkt haar oude baas te zijn en ze wilt niets liever dan wraak nemen. had in het begin even moeite om in het verhaal te komen en vond het pas leuk toen ze weer terug was bij haar vader nadat ze ontslagen was. dit boek was grappig maar ook romantisch en er zaten wendingen in die ik niet verwacht had. het einde was voorspelbaar maar daarom niet minder leuk.

32949346mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxebiocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Liams vrouw Mikaela raakt door een ongeluk in coma en hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze ontwaakt. dan vind hij uit dat ze getrouwd was met Julian True een bekende filmster die de liefde van haar leven is. hij belt hem op en vraagt hem te komen ook al is hij bang dat hij haar daardoor kwijt raakt. een mooie ontroerend boek over familie, liefde en hoe ver je zult gaan om de liefde van je leven te redden.

32148678de tijd van loslaten – Kristin Hannah

Liam Campbell is radeloos als zijn vrouw Mikaela door een ongeluk in coma raakt. Alle pogingen om haar bij bewustzijn te brengen, zijn vergeefs. Thuis probeert Liam zijn twee vertwijfelde kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Dan ontdekt hij foto´s uit Mikaela’s vroegere huwelijk, waar ze niet over wilde praten. Haar ex blijkt niet alleen de beroemde filmster Julian True te zijn, maar ook de liefde van haar leven. Liam realiseert zich dat Julian de enige is die haar uit haar coma kan halen. Maar kan hij zijn huwelijk op het spel zetten voor het leven van zijn vrouw?

ik ben dol op Kenji en vind het ook erg leuk dat deze novella weer vanuit hem geschreven is. hij speelt zich af na het boek Weersta me en voor het laatste boek in de serie. kan niet wachten om het laatste boek te lezen vooral na het einde van dit boek. Juliette en Warner genieten van hun rust maar Kenji vertrouwt het niet en vraagt zich af waar Adam en James zijn en weet ook niet echt hoe het tussen hem en Nazeera zit. een kort boekje waarin best veel gebeurd. erg genoten van dit boekje. hij was spannend maar er zat ook wel de typische Kenji humor in.

50351271. sy475 onthul me – Tahereh Mafi

Juliette en Warner genieten van de tijd die ze samen met elkaar kunnen doorbrengen op De Vrijplaats. Ondertussen heeft Kenji het moeilijk met alles wat hem is overkomen. Niemand lijkt naar hem te luisteren en het voelt alsof hij de enige is die zich druk maakt om de naderende dreiging.
Daar bovenop brengt Nazeera zijn emoties helemaal in de war. En alles wordt nóg ingewikkelder als Anderson stappen onderneemt die Kenji’s wereld ineen doen storten.

Onthul me speelt zich af waar Weersta me is geëndigd en wordt net als Schaduw me volledig verteld vanuit het perspectief van Kenji.

Tom rijdt ieder weekend van Dublin naar Rathdoon een klein plaatsje op het Ierse platteland en iedere week stappen dezelfde zeven mensen in. je volgt hun tijdens een weekend in september. ieder hoofdstuk draait om een persoon en het laatste hoofdstuk is voor Tom. een leuk boekje waar je ze allemaal een beetje beter leert kennen. een hartverwarmend boekje over 8 mensen ieders met hun eigen lief en leed.

13041040een dag in september – Maeve Binchy

Elk weekend rijdt Tom Fitzgerald met zijn paarse busje in Dublin naar Rathdoon, een kleine plaats op het Ierse platteland. En elk weekend stappen dezelfde passagiers in. Ook deze zaterdag in september zijn ze er allemaal weer. Nancy Morris die maar niet begrijpt waarom iedereen zo afstandelijk tegen haar doet; de vrolijke vriendelijke Dee Burke die ook in Rathdoon niet de innerlijke rust vindt die ze zoekt; Ken Kennedy die zich steeds vreemder lijkt te gaan gedragen; Celia Ryan die bier tapt in haar moeders pub en moed verzamelt voor een moeilijke confrontatie…

dit was een van de cadeau’s van de Hebban adventskalender van 2019 en ben erg blij dat ik hem heb gelezen. het is wel een kinderboek maar wel een leuk kinderboek. Lucie en haar broertje Benno wonen in een oud huis waar het altijd raar ruikt. ze gaan op ontdekkingstocht in hun nieuwe huis en komen er zo achter dat er een geheime apotheek is. maar dan gaan niet alleen hun ouders zich raar gedragen en gaan ze op onderzoek uit maar niet iedereen is daar even blij mee. vond de tekeningen erbij ook erg leuk. heb het boek als epub gelezen maar wil ooit nog een keer de papieren versie hebben maar dan waarschijnlijk in het Duits omdat de taal is waarin het boek oorspronkelijk geschreven is.

42903251er hangt een geheim in de lucht- de geheime apotheek – Anna Ruhe

Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor! Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Eerste deel in een spannende serie van drie boeken Om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen Een magische setting, een avontuurlijk verhaal en een stoere heldin


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.