bookchallenge week 10

Ottilie en haar broertje Waldemar hebben altijd voor elkaar gezorgd en dan word haar broertje ontvoerd door de drochtenjagers en Ottilie gaat meteen achter hun aan om haar broertje te redden. maar de drochtenjagers ontvoeren alleen jongens en Ottilie doet alsof ze een jongen is om zo bij haar broertje te komen. maar ontsnappen lijkt moeilijker dan ze dacht en ze vinden het stiekem toch wel leuk om opgeleid te worden als jagers. het is een kinderboek maar wel een leuke. hij is spannend en zit vol met avonturen en Ottilie is best wel een stoere meid.

53154541. sx318 sy475 Ottilie en de drochtenjagers – Rhiannon Williams

Ottilie en haar broertje Waldemar hebben altijd voor elkaar gezorgd. Dus als Waldemar op een avond ineens verdwijnt, aarzelt Ottilie geen moment: ze moet hem vinden. Ze ontdekt al snel dat haar broer is meegenomen door de drochtenjagers, een geheime organisatie die jaagt op wilde monsters. En meisjes zijn bij die jacht níét welkom.
Maar daar Ottilie zich niet door tegenhouden – ze verkleedt zich als jongen en infiltreert in de groep. Samen bereiken ze fort Fiori, waar ze zullen worden opgeleid door meedogenloze drochtenjagers. Ontsnappen is vrijwel onmogelijk. En dus traint Ottilie mee met de andere jongens, die niet doorhebben wie ze eigenlijk is. Gewapend met haar pijl-en-boog en jachtmes blijkt Ottilie een van de meest getalenteerde jonge jagers van de groep. En ondertussen duikt ze dieper in het waren geheim van de drochtenjagers…

Ottilie en de drochtenjagers is het eerste boek van de Australische Rhiannon Williams, die met dit verhaal de prestigieuze Ampersand Prize voor debuterende auteurs won.

dit soort boeken zijn een guilty pleasure voor mij. een beetje voorspelbaar maar daarom niet minder leuk. Gabrielle kan de Faery (fee) zien en heeft haar leven lang geleerd dat ze niet te vertrouwen zijn en niet moet laten blijken dat ze hun ziet. Adam is een faery (fee) en gestraft en daardoor zijn onsterfelijkheid kwijt maar ook onzichtbaar gemaakt maar dan ontmoeten ze elkaar en heeft hij de hulp van Gabrielle nodig maar dat wil ze niet en is het aan hem om te bewijzen dat hij niet zo slecht is als ze dacht. wel leuk dat er mensen van de vorige boeken in voorkomen. dit boek was spannend maar ook romantisch en grappig en erotisch natuurlijk. erg genoten van dit boek.

112752. sy475 the immortal highlander – Karen Marie Moning

BEWARE:
LETHALLY SEDUCTIVE ALPHA MALE OF IMMENSE STRENGTH AND DARK EROTICISM. DO NOT LOOK AT HIM. DO NOT TOUCH HIM. DO NOT BE TEMPTED. DO NOT BE SEDUCED….

With his long, black hair and dark, mesmerising eyes, Adam Black is Trouble with a capital T. Immortal, arrogant, and intensly sensual, he is free to roam across time and continents in pursuit of his insatiable desires. That is, until a curse strips him of his immortality and makes him invisible, a cruel fate for so irresistible a man. Now Adam’s only hope for survival is in the hands of the one woman who can actually see him.
Enter law student Gabrielle O’Callaghan. For Gabrielle, cursed with the ability to see both worlds, Mortal and Faery, it is the beginning of a long, dangerous seduction. But as Adam’s quest to regain his immortality plunges them into a world of timeless magic, the price of surrender could be their very lives. Unless they can thwart the cosnpiracy that threatens both Mortal and Faery realms…and give them a shot at a destiny few mortals ever know: glorious, wondrous, endless love…

het verhaal van Bami had ik al gelezen maar er zaten wel kleine verschillen qua vertaling tussen beiden edities. ik denk dat iedereen het verhaal van Bambi wel kent. dan heb je een verhaal over de kinderen van Bambi waarin Bambi zelf ook nog een rol speelt. en eentje over Perri een eekhoorntje die je in het tweede verhaal ook een paar keer ziet. het vierde verhaal is er een over een aantal hazen. en alle verhalen spelen zich in dezelfde omgeving af en de laatste drie overlappen elkaar soms. erg genoten van deze verhalen vond het vooral leuk dat er tekeningen bij stonden die voegden echt iets toe.

19284892Bambi omnibus – Felix Salten

Deze Omnibus bevat:

Bambi: is het onvergetelijke verhaal van een nieuwsgierig reeënkind dat opgroeit temidden van zijn vriendjes zoals de aaardige haas, het vlugge eekhoorntje en de wijze uil. Samen met hen verkent hij de genoegens van het grote bos en ondervindt hij de talloze gevaren waarvoor zijn vader en moeder hem gewaarschuwd hebben.
Bambi’s kinderen: is het ontroerende vervolg op Bambi. Bambi is inmiddels een alom gerespecteerde leider geworden, die zijn troep met koninklijke wijsheid behoedt. Het meest heeft hij te stellen met zijn eigen kinderen, Goeri en Geno, die zich telkens weer tot nieuwe avonturen laten verleiden.
Perri: beschrijft de wonderbaarlijke avonturen van het vrolijke eekhoorntje Perri dat we al kennen uit de Bambi-vertellingen. In dit verhaal ontmoet Perri een bijzonder mensenkind dat de taal van dieren kan verstaan.
Vijftien Hazen: gaat over het wel en wee van een hazenfamilie, en in het bijzonder over de ontluikende liefde tussen de jonge Hops en zijn hazenvriendinnetje Plana. Samen weten zij keer op keer uit de handen van de jagers te blijven.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.