Altered Carbon

Heb de eerste twee seizoenen gezien op Netflix en erg genoten van deze serie.

Afbeeldingsresultaat voor altered carbonAltered Carbon is de volgende Netflix Original-serie, geheel in een futuristisch jasje. De serie speelt zich 300 jaar in de toekomst af, een tijd waarin het mogelijk is om het bewustzijn van een mens te downloaden, op te slaan en over te zetten naar een ander lichaam. De serie heeft sterke invloeden van cyber-punk en zal zich afspelen tegen een dystopische achtergrond. De serie is gebaseerd op een sciencefictionboek van Richard K. Morgan, een Britse schrijver die bekend is van zijn vele sci-fi-achtige boeken.

Afbeeldingsresultaat voor altered carbonIn de wereld van Altered Carbon is de dood niet langer een blijvend gegeven. Door ver doorontwikkelde technologie is het 300 jaar in de toekomst mogelijk om de inhoud van jouw hersenen – jouw bewustzijn – te downloaden en over te zetten naar een nieuw lichaam. Op de posters van de serie is dan ook de slogan ‘No Body Lives Forever’ te lezen, een referentie naar het wisselen van lichamen terwijl je bewustzijn hetzelfde blijft.

akeshi Kovacs (gespeeld door zowel Joel Kinnaman als Will Yun Lee) is een soldaat die 250 jaar geleden het loodje legde tijdens een vuurgevecht. Zijn bewustzijn is al die tijd echter opgeslagen en is nu in een nieuw lichaam geplaatst. Dit door de prominente en steenrijke Laurens Bancroft (James Purefoy), die de hulp van de soldaat hard nodig heeft om een moord op te lossen – zijn eigen moord, om precies te zijn.

Altered Carbon belooft een sciencefictionserie te zijn die fans van Blade Runner en Black Mirror op de wenken bedient. Hoofdrolspeler Joel Kinnaman gaf ook aan dat de serie een exorbitant groot budget had, volgens hem ‘groter dan drie seizoenen Game of Thrones bij elkaar opgeteld’.

http://www.youtube.com/watch?v=DpyNN3WJEFY


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.