bookchallenge week 17

het eerste deel van de Infernal Devices trilogie. een heerlijk boek die in de wereld afspeelt van de Shadowhunters . ik ben dol op Jem, Will, Tessa en Sophie en deze serie heeft ook Magnus Bane die ik in de Mortal Instruments serie geweldig vond en nog steeds vind. heb dit boek al eens gelezen maar dat is lang geleden en wilde hem graag nog een keer lezen en was best veel vergeten.

8700058. sy475 clockwork angel – Cassandra Clare

Magic is dangerous — but love is more dangerous still

When sixteen-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London’s Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Friendless and hunted, Tessa seeks refuge with the Shadowhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Drawn ever deeper into their world, she finds herself fascinated by — and torn between — two best friends and quickly realizes that love may be the most dangerous magic of all.

drie tieners ieder met hun eigen problemen komen elkaar tegen in Central Park een ontmoeting die hun hele leven veranderd. Freya verloor haar stem tijdens de opnames van haar debuutalbum, Harun wil weglopen met James de jongen van wie hij houdt en Nathaniel vlucht weg van zijn familieproblemen. ze trekken met elkaar op en vertellen langzaam hun geheimen. het draait om familie, liefde en vriendschap. erg genoten van dit boek.

39717652. sy475 waar ik ga – Gayle Forman

Op het moment dat Freya haar stem verliest tijdens het opnemen van haar debuutalbum, wil Harun weglopen met de jongen van wie hij houdt en komt Nathaniel na een familietragedie aan in New York. De drie ontmoeten elkaar in Central Park waarna hun wegen niet meer scheiden. Door beetje bij beetje delen van hun verleden aan elkaar te onthullen, proberen ze samen de weg terug naar zichzelf te vinden.

een indrukwekkend boek over de laatste vlucht van een vliegtuig in 1958 die in Spanje een ongeluk krijgt in de bergen. je volgt de stewardess van het vliegtuig maar het gaat ook om de nabestaanden en hoe hun leven er uit zag de dag van de ramp maar ook erna.

23308649haar laatste vlucht – Edwin Winkels

Het is 4 december 1958. Boven een bergketen bij Madrid met de bijnaam De Dode Vrouw verdwijnt een vliegtuig. Familieleden van de vijf bemanningsleden en zestien passagiers wachten dagenlang op nieuws. Hun leven zal voorgoed veranderen.

Haar laatste vlucht is het aangrijpende, waargebeurde verhaal over gezinnen die door een tragedie worden getroffen. Over twee moeders die nog zo veel plannen hebben met hun jonge dochters. Maar het is vooral het verhaal over Maribel Sastre, die op haar achttiende haar droom verwezenlijkt om stewardess te worden. Zij hoopt in de lucht te ontsnappen aan een donker en achterlijk Spanje, door de Burgeroorlog getekend en door een fascistische dictator geregeerd.

Met medewerking van familie en andere betrokkenen en middels historische documenten reconstrueert en romantiseert Edwin Winkels die koude, stormachtige dagen in 1958 en het leven dat daarop volgt. Een lang leven van leegte en wroeging, maar ook van hoop, mooie herinneringen en de sterke wil een ramp te accepteren, doch nimmer te vergeten.

een heel leuk kinderboek. Jonas is een vampier net als zijn zes broers en zijn ouders. hij moet voor zijn tiende verjaardag, wat niet zo heel lang meer duurt, een mens hebben gebeten want anders is hij geen vampier meer maar het bijten moet wel zo gebeuren dat de mens niet wakker word en dat gaat nog niet zo goed. en dan komt een van zijn klasgenootjes ook nog eens achter zijn geheim maar besluit hem te helpen. vond de tekeningen ook erg leuk. dit boek was soms erg grappig, zelfs ik als volwassenen vond ik dit een leuk boek.

18105487een vampier van niks – Daienne Merkies

De ouders van Jonas en zijn zes broers zijn vampiers, maar Jonas nog niet. Je wordt er namelijk pas echt een als je iemands bloed kunt drinken zonder dat die persoon het merkt. Dat lukt alleen als je heel netjes bijt, zodat de gaatjes precies naast elkaar staan. Maar Jonas bijt steeds scheef, hoe vaak hij ook oefent op biefstuk en biggetjes. Voordat hij tien jaar wordt móét het hem lukken, want anders wordt hij een gewoon mens en dat wil hij niet!

Als zijn vriendinnetje Sofie erachter komt dat hij uit een vampierfamilie komt, schrikt ze natuurlijk. Toch besluit ze hem te helpen, anders blijft Jonas echt een vampier van niks!

Sven wil niets liever dan in zijn nieuwe klas een goede eerste indruk achter laten en niet worden gezien als de zieke jongen en Parker wil niets liever dan niet opvallen in de klas en dat niemand haar opmerkt. dan komt ze erachter dat haar oude hond Alaska de hulphond is van Sven en gaat ze ‘s nachts na het huis van Sven voor Alaska een beslissing die allebei hun levens zal veranderen. dit boek was ontroerend maar ook grappig en leuk. het draait om familie en vriendschap. erg genoten van dit boek.

32506287. sy475 Alaska – Anna Woltz

OP de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b. Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van haar was, nu bij Sven woont – als zijn hulphond. Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar een ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat ‘s nachts.

Ward staat bekend als dat hij niet zo slim is en na de dood van zijn vader zou hij de leider worden van Hurog maar dan moet hij zijn intelligentie bewijzen tegenover zijn oom. en dan ontdekt die in de grotten onder Hurog drakenbotten en beseft dat hij er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. het is het begin van een groot avontuur voor hem. ik moest in het begin even in het verhaal komen maar al snel was ik er dol op. je leert niet alleen Ward kennen maar de anderen ook een beetje. het draait om vriendschap en de band tussen familie en heeft ook met magie te maken.

8406387dragon bones – Patricia Briggs

Riding into a war that’s heating up on the border, Ward, the new lord of Hurog, is sure he’s on the fast track to glory. But soon his mission takes a deadly turn. For he has seen a pile of magical dragon bones hidden deep beneath Hurog Keep. The bones could prove to be dangerous in the wrong hands, and Ward is certain his enemies will stop at nothing to possess them.

Rosa heeft alles voor elkaar denk je maar ze heeft een groot geheim en dan ontmoet ze iemand die haar verleden opraakt en haar weer in de problemen brengt. het is een dun boekje maar wel een spannend boekje met een paar wendingen die ik niet verwacht had.

2994702two dragons – Nancy Dokter, Marc Winters & Esther Verhoef

Het leven van Rosa van Dalen is keurig op orde: getrouwd, twee kinderen, redelijk gelukkig. Tot de angstvallig dichtgehouden deur naar haar verleden openkiert en er vreemde dingen gebeuren. Wat heeft Rosa te maken met Two Dragons? En wat houdt ze ten koste van alles voor haar man verborgen?

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.