bookchallenge week 23

een boekje wat makkelijk weg leest maar wel indrukwekkend is. je volgt twee meiden die allebei eetproblemen hebben. Larissa is dol op lekker eten en is te dik en Merel eet te weinig en is te dun maar vind het moeilijk om te eten. dan komt Merel naast Larissa wonen en worden de twee vriendinnen. wat Larissa aan het nadenken zet en haar besluit om met hulp af te vallen.

13411221zij is dun en ik ben dik – Corine Naranji

Larissa is verlekkerd op eten en snoepen, maar ze vindt het vreselijk dat ze zo dik is. Vooral omdat ze gepest wordt op school. Als de superslanke Merel naast haar komt wonen, is dan ook stikjaloers. Ze is ook bang dat het buurmeisje op haar zal neerkijken. Maar dan komt ze te weten dat Merel anorexia heeft . Larissa schrikt en vraagt zich af of haar overgewicht ook een ziekte is. Vastbesloten neemt ze zich voor om naar de diëtiste te gaan en te vermageren. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig worden Larissa en Merel al snel vriendinnen en helpen ze elkaar met hun problemen…

Hollis maakt kans om met de koning te trouwen en wil niets liever tot ze verliefd word op een ander. kiest ze voor haar hart of voor de troon? je leert niemand echt goed kennen en dit boek is soms erg voorspelbaar. aan het einde zit er wel een wending die ik niet verwachte en best wel schokkend was. maar wil toch wel het volgende deel lezen want ben wel benieuwd hoe het nu verder gaat met Hollis.

36071008. sy475 the betrothed – Kiera Cass

When King Jameson declares his love for Lady Hollis Brite, Hollis is shocked—and thrilled. After all, she’s grown up at Keresken Castle, vying for the king’s attention alongside other daughters of the nobility. Capturing his heart is a dream come true.

But Hollis soon realizes that falling in love with a king and being crowned queen may not be the happily ever after she thought it would be. And when she meets a commoner with the mysterious power to see right into her heart, she finds that the future she really wants is one that she never thought to imagine.

het is een kinderboek maar wel eentje met een goede boodschap. we moeten blijven herdenken de mensen die niet alleen in WW2 stierven maar ook die in andere oorlogen stierven en dat 5 mei een dag is dat we mogen vieren dat we vrij zijn. Owen loopt iedere dag door het park en gaat dan bij het standbeeld van een soldaat zitten en praat met hem. zijn moeder is treurig sinds zijn vader weg is. maar dan word het park opgeknapt en gaat het beeld van de soldaat weg maar dat wil Owen niet. hij wil niets liever dan dat de soldaat blijft.

53308621Owen en de soldaat – Lisa Thompson

Een afbrokkelende stenen soldaat zit op een bankje in het park. Alleen Owen begrijpt hoe belangrijk hij is. Thuis hebben Owen en zijn moeder het moeilijk en er is niemand met wie hij kan praten. Wanneer Owen zich afzondert in het park voelt hij zich vrij om zichzelf te zijn. Terwijl de vermoeide soldaat luistert, glijden zijn zorgen van hem af. Maar niemand anders bekommert zich om de soldaat en de gemeenteraad besluit om hem neer te halen. Owen is de enige die hem kan redden, maar kan hij de moed vinden om zich uit te spreken voordat het te laat is?

Een ontroerend verhaal over verlies en herinnering van Lisa Thompson, de bekroonde auteur van De Goudvisjongen. Deze uitgave is in 2020 speciaal uitgegeven ter viering van 75 jaar vrijheid en de herdenking van hen die vielen in de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden.

een meisje word wakker in een brandende stad. op de eerste dag vind het monster haar, op de tweede dag ontdekt ze hoe ze zichzelf kan verdedigen. op de derde dag redt de hond haar leven en dat verandert alles. een spannend boek met een wending die erg onverwacht was. erg goed boek en zeker een aanrader.

Hell City final stop – Joanne Carlton

A young woman wakes up in a hellish, eternally burning city.
On the first day, the monsters track her down.
On the second day, she learns how to defend herself.
On the third day, a dog saves her life.
And that changes everything.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.