bookchallenge week 25

Lizzy word altijd gepest omdat ze speciaal is en raakt bevriend met een meisje die zichzelf Big noemt. maar al snel moet ze dingen doen van Big die ze niet leuk vind en die vrij grote gevolgen hebben als de politie met haar wilt praten.

10501337Big- Mireille Geus

De kinderen uit de buurt sluiten Lizzy buiten, maar het nieuwe meisje Abigail (Big) wordt haar vriendin. Lizzy is blij met deze vriendschap, totdat ze merkt dat Big haar betrekt in dingen die ze niet wil. Vanaf ca. 10 jaar.

derde en laatste deel van deze trilogie. Alina is verzwakt en heeft alleen de hoop om de vuurvogel te vinden en daardoor de duisterling te verslaan en om Ravka te redden. gelukkig staat ze er niet alleen voor en heeft ze hulp van haar vrienden en haar volgers. een boek met een mooi einde maar eentje die een aantal onverwachte wendingen had. had dit boek al eerder gelezen maar was veel vergeten. genoot er nu meer van dan de eerste keer dat ik dit boek las.

35529926. sy475 ruin and rising – Leigh Bardugo

The Darkling rules Ravka from his shadow throne.

Now the nation’s fate rests with a broken Sun Summoner, a disgraced tracker, and the shattered remnants of a once-great magical army.

Deep in an ancient network of tunnels and caverns, a weakened Alina must submit to the dubious protection of the Apparat and the zealots who worship her as a Saint. Yet her plans lie elsewhere, with the hunt for the elusive firebird and the hope that an outlaw prince still survives.

Alina will have to forge new alliances and put aside old rivalries as she and Mal race to find the last of Morozova’s amplifiers. But as she begins to unravel the Darkling’s secrets, she reveals a past that will forever alter her understanding of the bond they share and the power she wields. The firebird is the one thing that stands between Ravka and destruction—and claiming it could cost Alina the very future she’s fighting for.

mijn eerste Arlidge boek wat ik heb gelezen. een spannende korte thriller. Emma is blind en ontmoet Mark een ex-militair met een verleden en ze worden verliefd en het word al snel serieus. ondertussen is er een maniak bezig die mensen mishandeld en dan vermoed ze dat de dader haar Mark is en gaat ze op onderzoek naar hem. gedeeltelijk wel voorspelbaar maar vond vooral het einde erg spannend. vind zijn manier van schrijven in ieder geval erg fijn en wil meer van zijn boeken lezen.

50721765. sx318 wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.

Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.