bookchallenge week 26

weer een spannend boek van James Patterson en ditmaal in samenwerking met Brendan Dubois een schrijver die voor mij onbekend is. Sally is een geheim agent in dienst voor het witte huis. als vlak nadat het uitgekomen is dat de president een affaire heeft verdwijnt zijn vrouw, de first lady. en dat terwijl de president vlak voor de herverkiezing zit en er alles aan moet doen om in een goed daglicht te komen. Sally word ingeschakeld om op zoek te gaan na de first lady en dat terwijl niemand mag weten dat ze vermist is. een spannend boek met een aantal onverwachte wendingen en heb weer erg genoten van dit deel. als je al dol was op president vermist zul je van dit boek houden.

De first ladyde first lady – James Patterson & Brendan Dubois

From the world’s #1 bestselling writer comes a book that takes politics and mixes it with suspense creating a must-read thriller.

Sally Grissom is a top secret service agent in charge of the Presidential Protection team. She knows that something is amiss when she is summoned to a private meeting with the President and his Chief of Staff without any witnesses. But she couldn’t have predicted that she’d be forced to take on an investigation surrounding the mysterious disappearance of the First Lady with strict orders to keep it a secret.

The First Lady’s absence comes in the wake of the scandalous, public revelation of the president’s affair, so at first it seems as though she is simply cutting off all contact as she recuperates at a horse farm in Virginia. What begins as an innocent respite quickly reveals itself as a twisted case when the White House receives a ransom note along with the First Lady’s finger. As Sally races against the clock to save the First Lady, she discovers evidence that leads to a troubling conclusion: could the First Lady’s abductors come from inside the White House?

een dik boek maar wel eentje waar ik van heb genoten. je volgt meerdere personen. oost en west denken heel anders, de een aanbidt de draken en rijdt er op terwijl de ander er op jaagt. Sabran, de koningin van het oosten, moet een dochter krijgen om haar koninkrijk veilig te stellen tegen het grote gevaar maar dat gaat niet makkelijk. Ead is een van haar dienstmeisjes maar is meer dan dat, ze moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Sabran veilig is. maar je volgt meer mensen, zoals een drakenrijdster uit het oosten en een alchemist. een fantasy vol met actie en avontuur en onverwachte wendingen. en met draken.

40379447. sy475 the priory of the orange tree – Samantha Shannon

A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens.

The House of Berethnet has ruled Inys for a thousand years. Still unwed, Queen Sabran the Ninth must conceive a daughter to protect her realm from destruction – but assassins are getting closer to her door. Ead Duryan is an outsider at court. Though she has risen to the position of lady-in-waiting, she is loyal to a hidden society of mages. Ead keeps a watchful eye on Sabran, secretly protecting her with forbidden magic.

Across the dark sea, Tane has trained to be a dragonrider since she was a child, but is forced to make a choice that could see her life unravel. Meanwhile, the divided East and West refuse to parley, and forces of chaos are rising from their sleep.

de biografie van Michelle Obama. vond het best indrukwekkend om te lezen hoe haar leven was en hoe het was om first lady te zijn. en je leert Barack ook een beetje kennen door haar verhalen. heb er naar geluisterd via spotify en kan je dat zeker aanraden.

42755607. sy475 mijn verhaal – Michelle Obama

In een leven vol betekenis en successen heeft Michelle Obama zich ontwikkeld tot een van de meest iconische en overtuigende vrouwen van dit tijdperk. Als first lady van de Verenigde Staten – de eerste Afro-Amerikaanse in die rol – maakte ze het Witte Huis tot het meest gastvrije en warme in de geschiedenis, terwijl ze zichzelf ontplooide tot krachtig pleitbezorger voor vrouwen en meisjes in Amerika en wereldwijd. Ze veranderde de manier waarop gezinnen een gezonder en actiever leven nastreven en stond haar man bij terwijl hij Amerika door enkele van de meest aangrijpende gebeurtenissen leidde. Ondertussen liet ze ons een paar danspasjes zien, maakte ze een verpletterende indruk tijdens de Carpool Karaoke, en voedde ze twee down-to-earth dochters op onder het oog van de meedogenloze media.

In haar betoverende en diep reflecterende memoires nodigt Michelle Obama haar lezers uit in haar wereld, door ervaringen die haar hebben gevormd vast te leggen – van haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, balancerend tussen de eisen van het moederschap en werk, tot haar tijd op ‘s werelds beroemdste adres. Met onfeilbare eerlijkheid en levendige humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen, zowel publiek als privé, en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft – in haar eigen woorden en op haar eigen voorwaarden. Warm, wijs en onthullend is Mijn verhaal – Becoming een ongewoon intieme bespiegeling van een vrouw met kennis en bezieling die voortdurend en glansrijk beproevingen doorstond – en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.

het waargebeurde verhaal over een man die nadat zijn vrouw bij hem weg is gegaan hij werk krijgt in een ander land en daardoor zijn kinderen op laat nemen in een soort tehuis. als hij terug komt en alles voor elkaar heeft en zijn kinderen terug wilt doen ze moeilijk omdat zijn vrouw er niet is. hij begint een strijd om zijn kinderen terug te krijgen. dit alles is verteld vanuit zijn oudste kind, zijn dochter Evelyn.

6462256Evelyn – Evelyn Doyle

Autobiografisch getint relaas van een jeugd in Dublin in de jaren vijftig, getekend door de scheiding van de ouders en de strijd om de voogdij.

 

roman over drie generaties vrouwen waarin je eerst de moeder en daarna de dochter volgt in hun leven. het is geloof ik gebaseerd op het leven van de schrijfster zelf.

9480921een eigen gezicht – Benoite Groult

Romaans met een bestemming bezaaid met doodlopende wegen en illusies, maar ook met passie en de grote en kleine genoegens van het dagelijks leven; analyse van driekwart van een leven … Deze roman, door de drie generaties vrouwen die het oproept, stelt enkele van deze vragen waarop men er nooit in slaagt om tegenstrijdige antwoorden te geven, bestaande uit opeenvolgende waarheden. Wat een vrouw eigenlijk is Louise, dochter van een bijzonder trio waar de vader een nogal verborgen rol speelt tussen “de twee moeders”, Hermine, portrettiste van All-Paris, autoritair, gepassioneerd, vertederend, en de grillige Lou, beroemde naaister, die bindt het paar en vooral Hermine een uitzonderlijke vriendschap, geboren in de verre toekomst van hun gemeenschappelijke jeugd tijdens de oorlog van 14? Is zij het gecompliceerde meisje van deze formidabele familie, tegelijkertijd bohemien en burgerlijk? Zit deze student zo erg in haar vel, in wie de verteller van nu zichzelf nauwelijks herkent? Maar is ze meer deze plotseling bevrijde vrouw, die in de euforie van de bevrijding van Parijs de mooie soldaten uit Amerika ontdekt? Of deze minnaar die bij Jean-Marie een korte en hartverscheurende passie zal wonen, tragisch onderbroken? Is zij deze frisse weduwe die trouwt met een verleider, de briljante Arnaud Castéja, een wispelturige echtgenoot en een teleurgestelde vader van drie meisjes, van wie ze twintig jaar zal scheiden? Over al deze personages die haar naam dragen, haar opeenvolgende namen van vrouwen, spreekt Louise een toegeeflijk, meedogenloos of sluw oordeel uit. Tot de dag waarop ze gelooft dat ze eindelijk zelfbeheersing en haar ware vrijheid als vrouw en schrijfster overwint, voordat ze begint met een andere man, die uit het verleden is voortgekomen, een vredig derde leven, met een open oog en het dappere lichaam.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.