bookchallenge week 27

ik had moeite om in het verhaal te komen. een apart verhaal maar zeker geen slecht verhaal. Ophelia kan door spiegels reizen en ze kan voorwerpen lezen. ze word uitgehuwelijkt en gaat met haar verloofde mee en beleefd daar de grootste avonturen.

49993383. sy475 de ijzige verloofde – Christelle Dabos

Een waanzinnig betoverende serie die met geen ander is te vergelijken.
De spiegelpassante van Christelle Dabos is dé fantasyhit van dit moment. Ontdek een betoverende wereld in De ijzige verloofde, het eerste deel van deze magische, nieuwe serie.

Een onvergetelijke heldin, een adembenemende wereld van zwevende arken en familieclans, een verhaal dat nog nooit eerder is verteld – treed binnen in een fabelachtig universum waar je voor altijd wilt blijven vertoeven…

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie van de ark Anima, heeft twee gaven: ze kan de geschiedenis van voorwerpen lezen en ze kan reizen via spiegels. Onverwachts wordt ze uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van een machtige clan. Ze is gedwongen hem te volgen naar Citaceleste, de hoofdstad van de ijzig koude ark Pole. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verstrekkende gevolgen voor haar eigen leven heeft, maar ook voor haar geliefde Anima.

‘Sommigen zullen aan Alice in Wonderland denken, anderen aan Harry Potter en weer anderen aan Miyazaki’s wereld. Maar denk vooral: een toekomstige klassieker in de young adult-literatuur.

roman over een het leven van een vrouw over haar vriendschap met haar beste vriend, haar huwelijk en haar gezin. leest erg makkelijk weg. lees bijna nooit van dit soort boeken maar vond het wel leuk om te lezen.

17666796. sy475 de schaduw van het geheim – Anke de Graaf

Wanneer een pas getrouwde vrouw een jeugdvriend opvangt, begaat ze een misstap die grote gevolgen heeft voor haar huwelijk en haar verdere leven.

Hilda woont samen met haar moeder in een vallei maar op een dag zijn de elfjes hun beu en zeggen ze dat ze weg moeten gaan. Hilda’s moeder staat op het punt naar de stad te vertrekken maar Hilda gaat op zoek naar een manier om vrede te sluiten met de elfjes zodat ze mogen blijven. een leuk kinderboek met hele leuke tekeningen. heb deze dankzij de vakantiebieb kunnen lezen en heb er erg van genoten.

48760184. sy475 Hilda en het verborgen volk – Stephen Davies & Luke Pearson

Hilda woont samen met haar moeder en haar voshertje Twijg in een toverachtige vallei vol bijzondere wezens: van een angstaanjagende trol tot een mysterieuze Middernachtreus.
Als hun huis wordt aangevallen door een stel bijdehante elfjes, wil haar moeder naar de stad verhuizen. Maar als het aan Hilda ligt, komt daar niks van in! Zal het haar lukken om op tijd vrede te sluiten met het elfenvolk?

als er een jong meisje dood word gevonden word Erika Foster er bijgehaald om het team te leiden maar daar is in het begin niet iedereen even blij mee. ze gaat op zoek naar de moordenaar en des te dichter ze bij de waarheid komt des te meer hij interesse in haar krijgt. kan ze de zaak oplossen zonder zelf gevaar te lopen? een spannend boek wat je een paar keer op het verkeerde been zette. vooral het einde was erg spannend. heb er naar geluisterd via Spotify en raad je die zeker aan, word voorgelezen door de actrice die Martina Hafkamp speelde in GTST ofwel Inge Ipenburg en zij doet dat heel goed.

38099705het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

een leuk kinderboek over een jongen die in een wereld woont waarin robots de baas zijn en mensen in gevaar zijn. hij woont in een weeshuis met zijn broertje na de dood van zijn ouders. op een dag ontmoeten hij en zijn beste vriend een oude man die bij een geheime genootschap hoort en hij wil daar meer van weten en als ze hem vragen te komen doet hij dat meteen. een beslissing die zijn hele leven verandert. ook dit boek via de app van de vakantiebieb gelezen.

35177403. sy475 geheime kracht – Rian Visser

Het is oorlog tussen de mensen en de robots. Wie gaat er winnen?

Sinds de dood van hun ouders wonen Denny en zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet er iets aan. Op een dag ontmoet Denny echter een oude man. Hij vecht in zijn eentje tegen vijf robots. En hij wint! De man hoort bij een geheime groep. Daar wil Denny meer van weten.

ik ben dol op de boeken van Karin Slaughter en dit is het nieuwste boek over Sara en Will. oei best lastig om over dit boek iets te zeggen zonder te veel te spoilen. Sara en Will zijn op zoek naar een seriemoordenaar voordat hij een nieuw slachtoffer vind en moeten daarbij een duik in het verleden nemen waarbij we weer oude bekenden zien. het nu en toen verschil zie je alleen doordat bij de een Atlanta staat en bij de ander Grant County. er zat een wending in die ik absoluut niet verwacht had en ook echt niet had zien aankomen. en zoals bijna elk boek is deze wel luguber en triggerwarning voor verkrachting dan weet je dat.

53417927. sy475 verzwegen – Karin Slaughter

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

een wereld waar het as regent en waar de opperheer de boel beheerst en beheert. een wereld waar mensen die krachten hebben hun krachten uit metalen halen. de mensen van adel hebben het goed en mogen krachten hebben. de rest van de mensen hebben geen rechten en worden skaa genoemd en worden niet anders behandeld dan slaven. ze moeten oa in de mijnen werken en op de plantages. je hebt Kelsier een skaa-halfling (skaa-halflingen zijn verboden een ieder die met een skaa-vrouw naar bed gaat moet haar daarna vermoorden zodat ze niet zwanger kan worden) die de mijnen heeft overleefd en wil proberen om het koninkrijk te laten vallen. je hebt ook Vin die net als hij een Skaa-halfling is. maar ze moet nog veel leren over haar krachten en ze vertrouwt niemand. Kelsier moet er alles aan doen om haar vertrouwen te winnen en om haar te leren wat haar krachten zijn voordat ze er aan kunnen denken om de opperheer aan te vallen en het rijk te laten vallen. het is een dik boek maar er gebeurt zo veel in. het is spannend en zit vol met wendingen die ik niet verwacht had. maar je leert de wereld ook goed kennen. maar er zaten ook een paar zielige momenten bij. ik snap nu waarom veel mensen zo dol zijn op deze serie.

6547258the final empire – Brandon Sanderson

In a world where ash falls from the sky, and mist dominates the night, an evil cloaks the land and stifles all life. The future of the empire rests on the shoulders of a troublemaker and his young apprentice. Together, can they fill the world with colour once more?

In Brandon Sanderson’s intriguing tale of love, loss, despair and hope, a new kind of magic enters the stage— Allomancy, a magic of the metals.

een leuke NA boek over een meisje die naar dezelfde collega gaat als haar beste vriend. ze heeft al een hele tijd een crush op haar beste vriend Theo maar ze zegt er niks van. dan ontmoet ze Easton en ze is meteen dol op hem alleen een probleem hij is ouder dan haar en is de assistent van een van haar leraren dus verboden toegang. maar als ze samen moeten werken voor een project vliegt de vonk over en kan ze moeilijk van hem afblijven. en dan heeft ineens Theo interesse en moet ze van hem bij Easton uit de buurt blijven. voor wie zal ze gaan? leuk boekje zitten wel een aantal steamy sex scenes in en ja voor wie ze kiest was voor mij wel redelijk voorspelbaar.

49621283. sx318 sy475 the wrong prince charming – Holly Renee

Every little girl dreams of being swept off her feet by a charming Prince.
But my life was no fairy tale.
And in this kingdom called college, the rules went out the window.
I’d known golden boy, Theo Hunt, was the one for me since we were kids. My heart was his for the taking, but I had become nothing more than the MVP of the campus king’s friend-zone.
Easton Cole was a storm I couldn’t have predicted. He knocked me off my feet and stole my heart. But he was off limits. Not only was he was Theo’s frat brother, but he was the teacher’s assistant in English 101 and I was acing every test.
My heart was torn, my feelings tangled.
Because as soon as I noticed Easton, Theo finally noticed me.
I was in love with two guys, as different as night and day, but I could only have one.
I only hoped I didn’t choose The Wrong Prince Charming.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.