bookchallenge week 32

boek vijf over Georgina en het gaat niet erg goed met haar. haar ex gaat trouwen met een goede vriendin van haar en daar heeft ze veel moeite mee vooral omdat ze beloofd heeft haar bruidsmeisje te zijn. ook hoort ze een bepaalde stem die ervoor zorgt dat ze een soort van slaapwandelt en wakker word op plekken die soms erg gevaarlijk kunnen zijn. weer erg genoten van dit boek. hierna nog maar een deel te gaan.

6916963succubus shadows – Richelle Mead

Georgina Kincaid has formidable powers. Immortality, seduction, shape-shifting into any human form she desires, walking in heels that would cripple mere mortals — all child’s play to a succubus like her.

Helping to plan her ex-boyfriend’s wedding is a different story. Georgina isn’t sure which is worse — that Seth is marrying another woman, or that Georgina has to run all over Seattle trying on bridesmaid dresses. Still, there are distractions. Georgina’s roommate, Roman, is cluttering her apartment with sexual tension. Then there’s Simone, the new succubus in town, who’s intent on corrupting Seth.

But the real danger lies in the mysterious force that’s visiting her thoughts, trying to draw her into a dark, otherworldly realm. Sooner or later, Georgina knows she’ll be too weak to resist. And when that happens, she’ll discover who she can trust, who she can’t — and that Hell is far from the worst place to spend eternity…

Lei en Wren zijn ontsnapt uit het paleis maar zijn nog niet veilig. ze moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de vader van Wren de macht krijgt door de verschillende clans om hulp te vragen en om ze samen te voegen. maar dan blijkt de demonenkoning nog te leven en hij wil niets liever dan wraak. een spannend en ontroerend boek met een aantal onverwachte wendingen en weer een spannend einde. dit boek is niet alleen vanuit Lei geschreven maar je volgt nog een aantal mensen maar dat staat netjes aangegeven als het om iemand anders draait. had wel zoiets van wanneer komt deel drie uit want wil weten hoe het nu verder gaat.

48649778girls of storm and shadow – Natasha Ngan

In this mesmerizing sequel to the New York Times bestselling Girls of Paper and Fire, Lei and Wren have escaped their oppressive lives in the Hidden Palace, but soon learn that freedom comes with a terrible cost.

Lei, the naive country girl who became a royal courtesan, is now known as the Moonchosen, the commoner who managed to do what no one else could. But slaying the cruel Demon King wasn’t the end of the plan—it’s just the beginning. Now Lei and her warrior love Wren must travel the kingdom to gain support from the far-flung rebel clans. The journey is made even more treacherous thanks to a heavy bounty on Lei’s head, as well as insidious doubts that threaten to tear Lei and Wren apart from within.

Meanwhile, an evil plot to eliminate the rebel uprising is taking shape, fueled by dark magic and vengeance. Will Lei succeed in her quest to overthrow the monarchy and protect her love for Wren, or will she fall victim to the sinister magic that seeks to destroy her?

het laatste boek over Georgina. erg genoten van dit deel en deze serie. spannend maar ook grappig en er zit romantiek in en natuurlijk ook erotiek maar dat kan niet anders met een succubus. het einde was gedeeltelijk wel wat ik voorspelde maar toch zaten er wendingen in die ik niet verwacht had.

7802254succubus revealed – Richelle Mead

In Georgina Kincaid, succubus and she-demon, #1 New York Times bestselling author Richelle Mead has created one of her most enticing characters. But with a shot at love, and maybe even redemption, is the ultimate seductress finally going soft? Like hell she is. . .

Georgina Kincaid has had an eternity to figure out the opposite sex, but sometimes they still surprise her. Take Seth Mortensen. The man has risked his soul to become Georgina’s boyfriend. Still, with Lucifer for a boss, Georgina can’t just hang up her killer heels and settle down to domestic bliss. In fact, she’s being forced to transfer operations. . .to Las Vegas.

The City of Sin is a dream gig for a succubus, but Georgina’s allies are suspicious. Why are the powers-that-be so eager to get her away from Seattle and from Seth? Georgina is one of Hell’s most valuable assets, but if there’s any way out of the succubus business she plans to take it, no matter how much roadkill she leaves behind. She just hopes the casualties won’t include the one man she’s risking everything for. . .

Melinda vlucht weg uit LA naar Virgin River. van de grote stad naar een klein dorpje. LA herinnert alles zich aan haar overleden man en de hectiek van de eerste hulp is ze beu dus als ze de kans krijgt om als verpleegkundige te werken in een klein dorpje neemt ze die meteen aan. maar het lieve houten huisje waar ze mag wonen blijkt niet zo lief te zijn als ze op de foto’s zag. en de arts die ze zou moeten helpen doet niet aardig tegen haar en ze wil niets liever dan weer weg rennen maar dan word er een baby gevonden en besluit ze te blijven om voor de baby te zorgen. en Jack, de eigenaar van de bar is ook niet verkeerd om naar te kijken. het boek is wel anders dan de serie maar heb van beiden genoten. veel drama en romantiek en het leven in een klein stadje waar iedereen elkaar kent.

23267924thuis in Virgin River – Robyn Carr

Het enige wat Melinda Monroe wil, is wég. Weg uit Los Angeles, waar het leven druk is en gecompliceerd, en alles haar herinnert aan Mark – haar overleden man. In een opwelling reageert ze op een advertentie voor een verpleeg- en verloskundige in Virgin River, een klein dorpje in Californië. Dit zou weleens precies de verandering kunnen zijn die ze nodig heeft! Helaas, het beloofde schattige huisje in idyllische omgeving blijkt een aftandse blokhut te zijn aan een modderweg, waar ze met haar stadse cabrio meteen vast komt te zitten. En de bejaarde plaatselijke arts, die ze zou assisteren, doet ronduit vijandig tegen haar.

Inpakken en wegwezen, denkt ze, maar een vondelingetje gooit roet in het eten. Eerst moet ze onderdak vinden voor deze baby. En misschien moet ze ook eerst maar eens echt kennismaken met Jack, de knappe eigenaar van de plaatselijke bar.

Het lijkt wel of er telkens weer dingen zijn die haar in Virgin River houden. Zou ze dan toch haar thuis gevonden hebben?

hertelling van Roodkapje maar dan jaagt ze op weerwolven. Scarlett en Rosie zijn twee zusjes en jagen op weerwolven. ze krijgen daarbij de hulp van Silas. ze komen erachter dat de weerwolven op zoek zijn naar iemand en proberen uit te vinden wie het is en hem of haar te vinden voor de weerwolven. spannend vol met actie en een aantal wendingen die ik niet verwacht had. er zit romantiek in wat best wel een grote rol speelt. je leest vanuit beiden zussen. wel erg genoten van dit boek en wil zeker meer delen uit deze serie lezen.

9525723. sy475 sisters red – Jackson Prearce

Scarlett March lives to hunt the Fenris–the werewolves that took her eye when she was defending her sister Rosie from a brutal attack. Armed with a razor-sharp hatchet and blood-red cloak, Scarlett is an expert at luring and slaying the wolves. She’s determined to protect other young girls from a grisly death, and her raging heart will not rest until every single wolf is dead.

Rosie March once felt her bond with her sister was unbreakable. Owing Scarlett her life, Rosie hunts ferociously alongside her. But even as more girls’ bodies pile up in the city and the Fenris seem to be gaining power, Rosie dreams of a life beyond the wolves. She finds herself drawn to Silas, a young woodsman who is deadly with an ax and Scarlett’s only friend–but does loving him mean betraying her sister and all that they’ve worked for?

drie korte verhalen. geen slechte verhalen maar vond ze niet geweldig. ze lazen wel makkelijk weg.

50781575. sx318 sy475 3 pak – Margje Woodrow, Joost Klein & Karin Amatmoekrim

3PAK bevat drie korte verhalen van drie aansprekende schrijvers, een heel divers toptrio met een groot bereik onder jongeren. 3PAK is geschikt om leerlingen in het vmbo, havo én vwo op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met verhalen.

Drie veelzijdige ambassadeurs schreven de verhalen voor 3PAK: Margje WoodrowKarin Amatmoekrim en Joost Klein.

waarschuwing voor mishandeling binnen een relatie. Lily heeft een moeilijke jeugd gehad met een vader die haar moeder regelmatig sloeg. ze krijgt erg jong een band met Atlas een jonge man die in het verlaten huis naast hun woont en hij is haar eerste liefde. het boek begint met de dag van zijn begrafenis als ze Ryle ontmoet. een tijd daarna begint ze haar eigen winkel en heeft al snel personeel, Allysa die de zus van Ryle blijkt te zijn. Allysa en Lily worden hele goede vriendinnen en Ryle en Lily krijgen een relatie. maar dan komt Atlas weer in haar leven en dat valt in slechte aarde bij Ryle. aan het einde van het boek vertelt Colleen Hoover waar de inspiratie van dit verhaal vandaan komt en dat was schokkend. een indrukwekkend boek wat laat zien dat het leven niet zwart wit is en je niet kunt oordelen over een ander. je weet niet wat er door een ander heen gaat en waarom ze doen wat ze doen.

37645474. sy475 nooit meer – Colleen Hoover

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.