bookchallenge week 40

zes verhalen gebaseerd op mythes en legendes die zich afspelen in de Grisha wereld. ik hou wel van dit soort boekjes. vond niet elk verhaal even leuk maar heb wel genoten van de verhalen. vind het vooral speciaal dat de tekeningen per verhaal steeds groter worden totdat ze na het verhaal beide pagina’s in beslag nemen. vond de tekeningen ook erg mooi.

35094043 The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic- Leigh Bardugo

Love speaks in flowers. Truth requires thorns.

Travel to a world of dark bargains struck by moonlight, of haunted towns and hungry woods, of talking beasts and gingerbread golems, where a young mermaid’s voice can summon deadly storms and where a river might do a lovestruck boy’s bidding but only for a terrible price.

Inspired by myth, fairy tale, and folklore, #1 New York Times-bestselling author Leigh Bardugo has crafted a deliciously atmospheric collection of short stories filled with betrayals, revenge, sacrifice, and love.

Perfect for new readers and dedicated fans, these tales will transport you to lands both familiar and strange–to a fully realized world of dangerous magic that millions have visited through the novels of the Grishaverse.

This collection of six stories includes three brand-new tales, all of them lavishly illustrated with art that changes with each turn of the page, culminating in six stunning full-spread illustrations as rich in detail as the stories themselves.

een pyromaan is actief als er in 48 uur 6 branden ontstaan waarbij er dodelijke slachtoffers vallen. het is aan Helen en haar team om de dader te vinden voordat er straks meer slachtoffers vallen. weer een spannende thriller waarbij je een paar keer op het verkeerde been word gezet.

32828270klikspaan – M.J. Arlidge

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden.

Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan.

het komt voor Helen nu wel heel dichtbij als er in de martelkamer een man dood word gevonden die zij blijkt te kennen. haar collega’s weten niet dat zij redelijk actief is in het Sm wereldje. en vooral als er nog iemand word gevonden die Helen ook kent weet ze dat ze moet opschieten en de dader vinden voordat haar geheimen uitkomen. door het einde baal ik wel dat ik verder geen delen meer heb. weer een spannend boek.

35013059. sy475 naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Sue’s moeder stierf toen ze klein was. haar adoptiemoeder is erg lief voor haar maar het huis waar ze opgroeit is een thuishaven en toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven. als ze 17 is word ze ingeschakeld door the Gentleman om het kamermeisje van een rijke dame te worden zodat hij met haar kan trouwen en haar kan dumpen in een gekkenhuis. als ze daar komt raakt ze bevriend met Maud de dame wiens kamermeisje ze is en krijgt ze medelijden met haar. een boek met een aantal onverwachte wendingen die soms erg ingrijpend waren.

9779803vingervlug – Sarah Waters

Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby, die haar met ongewoon veel tederheid opvoedt. Meneer Ibbs, Sue’s stiefvader, verdient de kost met het helen van gestolen goederen. Het huis waarin Sue opgroeit is een thuishaven en toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven.Wanneer de charmant ogende oplichter Richard Rivers, beter bekend als Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed. Sue’s aandeel in het plan bestaat eruit het dienstmeisje te worden van Maud Lilly, een naïef rijkeluismeisje dat samen met haar oom in een groot landhuis woont. Ze moet Gentleman helpen Maud te verleiden. Als dat lukt, krijgt Sue drieduizend pond van de enorme erfenis die Maud ontvangt als ze in het huwelijk treedt. Zodra de erfenis is veiliggesteld, wil Gentleman Maud laten opsluiten in een gekkenhuis. Sue gaat akkoord met het snode plan, maar algauw krijgt ze medelijden met Maud en raakt innig bevriend met haar. Totdat het ware plan van Gentleman duidelijk wordt, dat het begin is van een duizelingwekkende reeks verwikkelingen, waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet en van de ene verbazing in de andere valt. Want is Maud wel zo naïef als ze zich voordoet? Welke relatie heeft zij met Gentleman? En welke vreemde rol speelt de oom van Maud, die zich zelden laat zien en dag en nacht bezig is met het overschrijven van boeken?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.