bookchallenge week 47

ik ben dol op Buffy the Vampire Slayer en heb erg genoten van het eerste deel Slayer die zich afspeelt in de wereld van Buffy. raad je aan om de boeken te lezen nadat je de tv-serie hebt gezien. dit deel gaat verder waar slayer gestopt is. Nina staat er alleen voor sinds haar tweelingzus Artemis verdwenen is en heeft het kasteel veranderd in een schuilplaats voor demonen en slayers. er duikt een symbool op en Nina moet er alles aan doen om uit te zoeken waar dat symbool voor staat voordat de wereld vergaat want een keer de wereld redden is niet genoeg als je een slayer bent. dit boek was spannend maar er zat ook humor in en een aantal wendingen die ik niet verwacht had. ook komen er oude bekenden voor als je de serie Buffy hebt gezien.

40851846. sy475 chosen – Kiersten White

“Will get Buffy fans up in their feels.” —Entertainment Weekly on Slayer

Nina continues to learn how to use her slayer powers against enemies old and new in this second novel in the New York Times bestselling series from Kiersten White, set in the world of Buffy the Vampire Slayer.

Now that Nina has turned the Watcher’s Castle into a utopia for hurt and lonely demons, she’s still waiting for the utopia part to kick in. With her sister Artemis gone and only a few people remaining at the castle—including her still-distant mother—Nina has her hands full. Plus, though she gained back her Slayer powers from Leo, they’re not feeling quite right after being held by the seriously evil succubus Eve, a.k.a. fake Watcher’s Council member and Leo’s mom.

And while Nina is dealing with the darkness inside, there’s also a new threat on the outside, portended by an odd triangle symbol that seems to be popping up everywhere, in connection with Sean’s demon drug ring as well as someone a bit closer to home. Because one near-apocalypse just isn’t enough, right?

The darkness always finds you. And once again, it’s coming for the Slayer.

een ontroerend verhaal over de tweede wereldoorlog waarin je niet alleen het verhaal krijgt van Mika een jood maar ook van Max een soldaat. het draait om hun leven tijdens de tweede wereldoorlog en de tijd daarna en hoe de oorlog hun leven veranderden.

17860077de poppenspeler van Warschau – Eva Weaver Vlak voor de Tweede Wereldoorlog woont Mika, een veertienjarige Joodse jongen, in het getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika diens jas. In de voering van de jas vindt hij een handpop. Zo wordt Mika poppenspeler.

Hij vermaakt de kinderen van het getto maar wordt ook gedwongen voor de Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Samen met zijn nichtje Ellie gaat Mika ondergronds. Een van zijn poppen, de prins, reist mee met de Duitse soldaat Max naar de hel van Siberië. Het zal twee generaties duren voordat Mika’s poppen weer herenigd worden.

gebaseerd op de jeugd van de schrijver zelf. Metin is vijf als hij naar Nederland verhuist en hij komt in de Bijlmer te wonen. hij heeft een moeilijke vader die zijn gezin niet goed behandeld. de Bijlmer veranderd en word steeds meer en meer een getto en hij is aan het uitzoeken wat hij wil in zijn leven. erg indrukwekkend boek.

39210073. sy475 wees onzichtbaar – Murat Isik

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

WEES ONZICHTBAAR is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

vroeger wel de serie over Baantjer gezien maar nog nooit een boek ervan gelezen en toen ik er een paar bij een minibieb zag liggen kon ik het niet laten om ze mee te nemen. het leest als een aflevering van de serie weg. erg genoten van de boeken.

9438071de Cock en de moord in triplo – Baantjer
De Cock en Vledder doen onderzoek naar de moord op de eigenaar van een winkel in huishoudelijke artikelen.

8483731De Cock en een dodelijk rendez-vous – Baantjer
De ontdekking van een lijk van een hoertje op de Wallen is het begin van een reeks moorden die De Cock en zijn collega Vledder moeten oplossen.

9438075de Cock en de moord in gebed – Baantjer

In zijn laatste zaak krijgt de Amsterdamse rechercheur De Cock te maken met enkele waterlijken met vastgelijmde handen.

6525586de Cock en een recept voor moord- Baantjer

De Cock is flink uit zijn humeur: zijn vrouw is ziek en krijgt volgens hem verkeerde medicijnen. Vledder is het dichtstbijzijnde, ondankbare slachtoffer, want gezamenlijk zijn ze op weg naar het modehuis Verbruggen, alwaar ze de directeur aan de tand willen voelen in een smaadzaak. Daar aangekomen treffen ze de heer Verbruggen aan in zijn stoel, levenloos en met een receptenbriefje op zijn revers gespeld. Het briefje bevat een cryptische tekst en biedt op het eerste gezicht weinig aanknopingspunten. De Cock en Vledder zijn compleet verrast wanneer plotseling een aantrekkelijke vrouw de kamer binnenkomt, de dode man een klap in het gezicht geeft en hem begint uit te schelden. De Cock reageert geschokt en begrijpt niets van haar gedrag. ‘Vrouwen, het blijven voor mij mysterieuze wezens,’ mompelt de oude rechercheur, en hij gaat op onderzoek uit. Al gauw blijkt dat de directeur minder geliefd was dan aangenomen mocht worden. De verhoudingen binnen het modehuis komen nog meer op scherp te staan als ook een mededirecteur dood wordt aangetroffen. Eveneens gewurgd en met een receptenbriefje op het revers. Tijd voor De Cock met ceeooceekaa om zijn troeven uit te spelen…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.