moviechallenge week 47

the craft : legacy (2020)

Vier buitenbeentjes op school delen eenzelfde hobby, namelijk hekserij. Gezamenlijk experimenteren ze met duistere krachten om zo wraak te nemen op iedereen die hen gepest heeft. Wanneer ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze blijken aan te kunnen lijkt alles verschrikkelijk uit de hand te lopen.

geen slechte film maar ook geen geweldige film. meisje verhuist naar een nieuwe stad en komt erachter dat ze een heks is en het vierde meisje om een groep compleet te maken. ze experimenteren met hun krachten en dat gaat natuurlijk mis. een vermakelijke film die een wending had die ik niet had zien aankomen maar dat kan ook aan mij liggen.

the singing club (2020)

Nu een groep Britse militairen afreist naar Afghanistan is het aan Lisa om activiteiten te organiseren voor de vrouwen die met hun kinderen achterblijven op de militaire basis. Lisa is echter wat chaotisch en daarom denkt Kate, die nog rouwt over de dood van haar zoon en wiens echtgenoot opnieuw naar Afghanistan gaat, behulpzaam te kunnen zijn. Het verschil in persoonlijkheid tussen Lisa en Kate zorgt voor onderlinge frictie, maar wanneer nieuwkomer Sarah voorstelt een zangkoor op te richten vallen de andere dames haar bij. Lisa en Kate proberen zo goed mogelijk samen leiding te geven haar het koor maar kunnen deze soldatenvrouwen hun eigen stem vinden?

een ontroerende film waarbij ik een paar keer een traantje weg moest pinken, of soms meer dan een maar wel eentje met ook humor. twee vrouwen die samen leiding geven aan een groep vrouwen wiens mannen zijn uitgezonden voor een missie terwijl ze niet goed met elkaar kunnen opschieten. hoe het afloopt is al snel te raden maar dat is helemaal niet erg. zeker een aanrader deze film.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.