moviechallenge week 48

Fatman (2020)

Chris is een losgeslagen, onorthodoxe kerstman die zijn populariteit gestaag ziet dalen. Billy, een 12-jarig jochie, ontdekt dat de kerstman bij hem een brok steenkool in zijn kerstkous heeft gestopt. Vervolgens huurt hij een huurmoordenaar, Skinny Man genaamd, in om de kerstman te vermoorden.

geen slechte film maar ook geen fantastische film. wel een hele rare film. Chris is de kerstman maar wel een hele aparte en ziet dat de kinderen steeds stouter worden. Billy is een van die stoute kinderen die hem dood wil na het vinden van een stuk steenkool in zijn pakje en huurt iemand in om hem te vermoorden. Chris was een rare man en Billy was een irritant jochie wat super verwend was en alles kreeg wat hij maar wilde en alleen maar aan winnen dacht.

the Glorias (2020)

Gloria Steinem is activiste, schrijfster en journaliste, vooral bekend om haar inzet voor de vrouwenbeweging. We volgen Steinem gedurende verschillende stadia in haar leven. Zo beslaat haar verhaal de periode als jonge vrouw in India, de oprichting van het Ms. tijdschrift in de Verenigde Staten en haar rol in de feministische beweging vanaf de jaren 60.

een hele aparte en soms vage film maar wel eentje met een goed onderwerp. ik had nog nooit van Gloria Steinem gehoord maar ze heeft veel betekent voor het feminisme in Amerika. een goed onderwerp maar door de manier van filmen soms een beetje vaag. de actrices die haar spelen deden het wel erg goed.

All my life (2020)

Jenn Carter en Sol Chau zijn een charmant en levenslustig paar dat net verloofd is. Alles lijkt ze mee te zitten totdat Sol de diagnose krijgt dat hij leverkanker heeft en in de terminale fase zit. Hun toekomstdromen en plannen om in de zomer te trouwen vallen in duigen. In een race tegen de klok zetten hun familie en vrienden een fundraising op om in twee weken tijd een bruiloft te organiseren. Tot hun verrassing krijgen ze hartverwarmende reacties van mensen uit de hele wereld, die met hun genereuze donaties hun steun willen betuigen. Hun band wordt hierdoor nog sterker en ze realiseren zich dat ware liefde geen grenzen kent.

erg mooie en ontroerende film met ook een beetje humor. het is gebaseerd op de relatie van Sol en Jenn die echt hebben bestaan. een mooie ontroerende film over twee mensen die een relatie krijgen en net als ze verloofd zijn erachter komen dat hij terminaal ziek is.

the secrets we keep (2020)

Vijftien jaar nadat ze een bloedbad in haar Roemeense geboortedorp als enige wist te overleven, denkt de inmiddels in New York wonende Maja in een voorbijganger één van de hoofdverantwoordelijken voor die slachtpartij te herkennen. Ze volgt de man en besluit hem te confronteren met zijn misdaden, maar hij zegt van niets te weten. Maja weigert de man die haar zusje vermoord zou hebben er zo gemakkelijk vanaf te laten komen.

Maja leeft samen met haar man en zoon en is gelukkig. dan ziet ze een man die haar doet denken aan de slachtpartij 15 jaar geleden die zij als enige overleefde. haar man wist niet wat er haar in de tweede wereldoorlog is overkomen want ze heeft er nooit over gepraat. dan ontvoert ze de man en dwingt hem de waarheid te vertellen maar hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. de hele tijd blijf je je afvragen of hij wel of niet onschuldig is. een spannende film.

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.