bookchallenge week 49

een spannende thriller waarbij ik moeite had om het boek weg te leggen. er word een vrouw gevonden vastgebonden aan haar bed en verder alleen gelaten. haar vrienden hadden niet eens door dat er wat aan de hand was want hij reageerde gewoon op berichtjes onder haar naam. politieagent Sam word op de zaak gezet want zij was niet de eerste vrouw die zo gevonden was. zijn oog valt al snel op Dave maar Dave zit ook achter de dader aan vooral als er een goede vriendin van hem verdwenen is. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en de dader was niet echt wie ik verwacht had. zeker een aanrader.

7427323niemand die je hoort – Steve Mosby

Hij bindt ze vast op bed en laat ze zonder eten of drinken volledig aan hun lot over. Wanneer nietsvermoedende vrienden contact opnemen, beantwoordt hij hun berichten zodat het lijkt of er niets aan de hand is. Zodra de jonge vrouwen overleden zijn, stuurt hij diezelfde vrienden een laatste bericht: jij hebt haar laten doodgaan…
Detective Sam Currie moet de zaak van deze seriemoordenaar op zich nemen. Een van de verdachten is Dave Lewis. Dave heeft nog meer zorgen. De dood van zijn broer werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Ook zijn grote verloren liefde Tori laat hem niet los. Als zij in het ziekenhuis belandt, neemt Dave zich voor haar niet meer zo snel uit het oog te verliezen, ook als is hij intussen een voorzichtige relatie met internetdate Sarah begonnen. Dan blijkt Tori het volgende slachtoffer te zijn…

Lara gaat een weekendje weg met haar vriendinnen en haar vriend. ze komt erachter dat haar vriend is vreemdgegaan en loopt boos weg. haar vrienden raken bezorgd als ze niet op hun telefoontjes en berichtjes reageert en gaan haar zoeken maar dat loopt verkeerd af. een spannend boek wat ik in een keer uit heb gelezen.

36571167. sy475 winterwereld – Linda van Rijn

Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

het waargebeurde verhaal van Tig Hague die na een vrijgezellenfeest op een zakenreis naar Moskou gaat maar vergeten dat hij nog een klein beetje wiet in zijn spijkerbroek had zitten. in Moskou word hij opgepakt en in de gevangenis gegooid want drugs is daar een zwaar taboe. zijn strijd om weer vrij te komen en ondertussen probeert te overleven eerst in de gevangenis en later in een strafkamp. erg indrukwekkend vooral als je leest hoe de gevangenen daar behandeld worden.

10117012strafkamp 22 – Tig Hague

Tig Hague, een jonge Brit die voor zijn werk regelmatig naar Moskou vliegt, wordt op een dag uit de rij voor de Russische douane gehaald. Als zijn koffers open moeten slaat de schrik hem om het hart: in zijn spijkerbroek zit nog een klein beetje wiet na een nachtje stappen in Londen! Tig wordt direct gearresteerd, gefouilleerd, en op transport gezet naar Strafkamp 22. Wat begon als een onbeduidende zakenreis ontaardt in een onbewaakt ogenblik in een nachtmerrie: op basis van het bezit van één gram marihuana wordt Tig tot vier jaar strafkamp veroordeeld en naar het afgelegen Mordovië afgevoerd.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.