bookchallenge week 53

ik heb de boeken van Harry Potter vaker gelezen maar blijft genieten. spannend maar ook ontroerend en ook grappig. de dood van bepaalde karakters blijven me een brok in me keel bezorgen en bij sommige stukjes moest ik weer hardop lachen. ik hou van dit boek, van deze serie.

2362764

Harry Potter and the deathly hallows – J.K. Rowling

Harry has been burdened with a dark, dangerous and seemingly impossible task: that of locating and destroying Voldemort’s remaining Horcruxes. Never has Harry felt so alone, or faced a future so full of shadows. But Harry must somehow find within himself the strength to complete the task he has been given. He must leave the warmth, safety and companionship of The Burrow and follow without fear or hesitation the inexorable path laid out for him.

In this final, seventh installment of the Harry Potter series, J.K. Rowling unveils in spectactular fashion the answers to the many questions that have been so eagerly awaited. The spellbinding, richly woven narrative, which plunges, twists and turns at a breathtaking pace, confirms the author as a mistress of storytelling, whose books will be read, reread and read again.

een boek wat in het begin even wennen was maar al snel zoiets had van wie heeft het gedaan en waarom. er zat ook een grote wending in die ik absoluut niet verwacht had en die ik erg goed vond. het draait om Aiden die steeds wakker word in het lichaam van een ander persoon en de moord op Evelyn moet oplossen.

40691564. sy475 de zevenvoudige moord op Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

‘Vanavond zal er op het bal iemand worden vermoord. Het zal geen moord lijken en de moordenaar zal dus niet worden gepakt. Herstelt u dat onrecht, dan wijs ik u de weg naar buiten.’

Wat begon als een feest, eindigt in een tragedie. Terwijl het vuurwerk de donkere lucht boven het landgoed Blackheath doet opleven, wordt Evelyn Hardcastle, de jonge, mooie dochter van het huis, vermoord.

Maar Evelyn zal niet slechts één keer sterven. Totdat Aiden, een van de genodigden op het feest, haar moord weet op te lossen, zal de dag zich steeds herhalen, elke avond eindigend met het fatale pistoolschot.

De enige manier waarop deze cirkel kan worden doorbroken is door de moordenaar te identificeren. Maar iedere keer als de dag opnieuw begint, wordt Aiden wakker in het lichaam van een andere gast. En iemand is vastbesloten om te voorkomen dat Aiden ooit uit Blackheath zal ontsnappen.

De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle is een unieke en bloedstollende roman waarin Agatha Christie, Downton Abbey, Cluedo en Groundhog Day samenkomen in een duizelingwekkend mysterie waaraan je niet kunt ontsnappen.

ik raad je aan om deze boeken achter elkaar te lezen want ze eindigen echt op cliffhangers, the jewel en the white rose. je volgt Violet die vanaf nu geen naam heeft maar alleen een nummer. ze word door op een veiling verkocht en zal de draagmoeder worden van de hertogin. een wereld waarin de adel geen kinderen kunnen krijgen maar de mensen uit de armere klassen wel. als ze lind zijn worden ze getest en komen ze in een huis terecht waar goed voor hun word gezorgd totdat ze 17 jaar zijn en verkocht worden op een veiling om de rijkere klassen een kind te bezorgen. hun naam moeten ze vergeten want ze zijn vanaf dan niets meer dan een nummer. opgesloten is een novella over Raven maar ook een aanrader om te lezen want je leert haar beter kennen.

31452104the jewel – Amy Ewing

Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

33358833opgesloten – Amy Ewing

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.

Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

36571169. sy475 the white rose – Amy Ewing

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

Het spannende vervolg op The Jewel.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.