#BasicallyReadathon gelezen boeken

Heb deze boekjes ooit gekocht vanwege de tekeningen van Victoria Frances. nu eindelijk maar eens gelezen. had geen boek verwacht met korte verhalen erin. erg van genoten. heb ze wel alle drie in het Duits gelezen maar ze zijn er dus in meer talen volgens goodreads.

34453661favole -Tränen aus Stein – Victoria Frances

Victoria Frances creates in her first book a gothic romantic fantasy reminiscent of Anne Rice’s Vampire Chronicles, filled with tales of vampires, magic, and the undying spirit of lovers which reaches across the centuries. Lushly illustrated, Favole: Stone Tears is the first book in an ongoing series by an emerging new talent in the illustration field.

35232829. sx318 favole – befreie mich – Victoria Frances

Die bis vor Kurzem noch völlig unbekannte Victoria Frances hat die Welt mit dem Erscheinen Ihres ersten Buches, Favole, in Erstaunen versetzt. In einer illustrierten Geschichte lässt sie uns in eine schaurige barocke Atmosphäre eintauchen, mit einem unnachahmlichen Hauch von Romantik. Auf diesen exzellenten Vorgeschmack folgt nun Favole 2. Wieder mischt sich preziöse Illustration perfekt mit wunderschöner Prosa.

35233124. sy475 favole – eiskaltes licht – Victoria Frances

In de eenzame moerassen valt opnieuw een geestendicht te horen… De wind verhaalt dat dames met bleke gelaten nog glimlachen in een eeuwigheid en dromen en hopen op een vonkje licht in hun nachten zonder einde. Aan het einde van de herfst zal Favole een spoor van viooltjes volgen door een bevroren paradijs en de klimop van haar graf woekert op onneembare muren om het droeve kasteel in het land van de vampiers te bedekken.

Het bevroren licht was nabij…

een boek met allemaal spannende korte verhalen van verschillende schrijvers waaronder Paul van Loon. ken de andere schrijvers niet. het is wel een kinderboek maar ook leuk voor volwassenen. erg genoten van dit boekje.

3220357griezellige vertellingen – Paul van Loon

Alleen bijzondere mensen vertellen bijzondere verhalen. Daarom onthullen de leden van het GG voor het eerst wat ze (soms heel erg) lang geleden meegemaakt hebben. De Geheime Adviseur wil dat! En alleen de GehAd kan zeggen dat er geen woord van verzonnen is. Griezelig dus…

een kort verhaal over een oude vrouw die vertelt over haar leven. over haar moeder en haar stiefvader. dit is mijn eerste boek wat ik van Tad Williams heb gelezen, vind de schrijfstijl erg leuk en wil zeker meer lezen van Tad Williams.

8134894de brandende man – Tad Williams

“Talloze jaren later schrik ik nog op in het holst van de nacht met zijn gekwelde gezicht voor mij. En in deze vreselijke dromen ben ik nimmer in staat zijn lijden te verlichten”.

Zo begint deze korte roman van een van de meest aansprekende fantasy-auteurs van nu, Tad Williams: Brandende man. Over een geheimzinnige stiefvader, een voorspellende heks, een gewonnen en weer verloren liefde en… brandende man. Een magnifiek verhaal, kleurrijk, spitsvondig en geschreven met veel inlevingsvermogen in wat de mens beroert.

erg indrukwekkend en best wel heftig boek wat me een aantal keren een brok in me keel bezorgde en moest ook een paar tranen wegpinken. Viki word door misbruikt door de beste vriend van haar broer Bart. ze moet haar mond dichthouden maar verandert zelf zo dat de mensen om haar heen het zien. langzaam besluit ze de waarheid te vertellen en te vechten voor haarzelf. vond het mooi dat de misbruik op zwart papier was geschreven maakte het nog heftiger. iets wat je hoopt dat niemand overkomt. het is een heftig onderwerp maar wel een die belangrijk is. iets wat niemand mag overkomen.

27835866hier doet het geen pijn – Heidi van Rompay

Viki is een meisje van 13. Haar leven draait om de school, vriendinnen, huiswerk maken, en haar hondje Molli. Maar op een dag wordt het leven van Viki brutaal verstoord wanneer ze wordt misbruikt door een vriend van haar broer Bart. Viki vertelt het aan niemand en trekt zich terug in haar ‘zeepbel’, maar de mensen in haar omgeving merken dat er iets mis is. Langzaam maar zeker leert Viki terug te vechten, te vertellen wat er gebeurd is en hulp te aanvaarden.

als Eva word ontslagen gaat ze naar haar beste vriendin in Frankrijk. ze zou daar toch naar toe gaan maar komt nu een paar dagen eerder aan. maar haar vriendin is er niet en ze krijgt haar niet te pakken. ze woont in een klein dorpje in the middle of nowhere en haar buren zijn bot als Eva vraagt of ze weten waar haar vriendin is. ze gaat op onderzoek uit en dat had ze niet moeten doen. ze brengt daarmee haar eigen leven in gevaar. maar wat is er met haar beste vriendin gebeurt? spannend met een aantal wendingen die ik niet verwacht had.

9567893deja vu – Esther Verhoef

Hoe ver ga jij voor je idealen?

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.

Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken.
In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er ‘s nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig?
Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd, ze gaat op onderzoek uit.
En dat had ze beter niet kunnen doen.

Een thriller over vriendschap en verraad, volwassen worden en de prijs van idealisme.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.