bookchallenge week 12

Jill heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren en haar vader heeft ze nooit gekend. ze woont in een verlaten huis samen met haar vrienden en op een dag ziet ze een draak. ze denkt dat ze gek wordt want draken bestaan toch niet. dan komt ze erachter dat er nog een wereld is en dat haar vader daar vandaan kwam en dat ze krachten heeft. er gaat een hele nieuwe wereld voor haar open. als ze besluit naar die nieuwe wereld te gaan en daar naar school te gaan zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. een spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. er zit ook romantiek in maar het draait ook om vriendschap en familie. het boek leest erg makkelijk weg en heb er erg van genoten.

21896175zij die hoort – Patty van Delft

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.
In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.
Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?
Zij Die Hoort is het eerste deel van de meeslepende trilogie Drägan Duma, een vreemde wereld waar een grote verantwoordelijkheid op Jills schouders gelegd wordt.

het verhaal van Diego de la Vega oftewel Zorro. ik heb de films met Antonio Banderas wel eens gezien maar verder wist ik weinig van Zorro. dit boek vertelt het verhaal van Zorro beginnende bij hoe zijn ouders elkaar leerden kennen en je ziet hem opgroeien en langzaam aan veranderen in Zorro. een vermakelijk boek maar vond hem soms wel een beetje langdradig.

43240562. sy475 Zorro – Isabel Allende

Iedereen kent Zorro als de gemaskerde strijder voor rechtvaardigheid en levenslustige hartenbreker. Zijn echte naam luidt Diego de la Vega, hij groeit op in Californië aan het begin van de 19de eeuw. Hij is de zoon van een Amerikaanse Indiaanse vrouw en een Spaanse edelman die elkaar eerst naar het leven stonden, maar verliefd op elkaar werden. Op zijn zestiende wordt Diego naar Barcelona gestuurd om er een Europese opvoeding te krijgen. In de periode dat hij daar verblijft, zucht Spanje onder het juk van Napoleon, en Diego sluit zich aan bij een geheim genootschap dat zich verzet tegen het onrecht tijdens de Franse bezetting. Maar niet alleen zijn drang naar gerechtigheid drijft hem tot dappere daden, hij wordt minstens zo sterk gedreven door zijn tomeloze liefde voor de mooie Juliana. Samen met Juliana, haar zus en hun gezelschapsdame ontvlucht Diego Spanje en na vele omzwervingen keert hij terug naar de wereld waar hij is opgegroeid. Daar neemt hij het heft in handen en als de geheimzinnige Zorro bindt hij de strijd aan tegen onrecht en uitbuiting. Een held is geboren, de legende begint…

Jill heeft haar draai gevonden op Drägan Duma en is met haar studie bezig om de volgende leidster te worden maar dan krijgt ze te horen dat ze verraden wordt door iemand die dichtbij haar staat. en ze moet er alles aan doen om de meester van de morbidden te verslaan voordat hij hun verslaat. maar gelukkig staat ze er niet alleen voor en heeft ze genoeg mensen om haar heen die ze kan vertrouwen en natuurlijk haar draak Libby. een spannend boek en de verrader was de laatste persoon die ik verwacht had. vooral het einde was erg spannend en ben blij dat ik het derde boek van de trilogie ook heb.

25222474bondgenoten & verraders – Patty van Delft

In de strijd om vrijheid komt het verraad van binnen…
Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed.
Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op deze parallelle wereld.
Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een Wijze van het Woud vertelt haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?
De strijd tegen de Soulsnatcher en zijn Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.
In het tweede deel van Patty van Delfts spannende trilogie Drägan Duma volgen gebeurtenissen elkaar razendsnel op. Verlies, moed, verdriet en haar moeilijke relatie met Skylar veranderen het examenjaar van de zestienjarige Jill in een chaotische achtbaan van belevenissen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.