moviechallenge week 38

Shang-Chi and the legend of the ten rings (2021)

“You can’t outrun your destiny.”

Shang-Chi is een meester in martial-arts, en is daarin vrijwel ongeëvenaard. Shang-Chi kent een verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt. Tevens krijgt Shang-Chi te maken met een dreiging die zich achter de naam “Mandarin” schuilt.

een heerlijke film in de marvel universe. ben dol op deze films. maar de film was heel anders dan wat ik verwacht had na het zien van de trailer. een spannende film maar ook eentje met humor en die er ook erg goed uit zag. en hij was zelfs een beetje ontroerend. ik geloof dat de Mandarin de slechterik van een van de Iron Man films was. en er komen twee stukjes tijdens en na de aftiteling.

bookchallenge week 38

Fortuna is een letterlijke nachtmerrie en de laatste van haar soort. haar broer is 2 jaar geleden verdwenen maar ze blijft hem zoeken. dan komt er een machtige fairie die haar zegt te weten waar haar broer is. ze gaat mee met hem en doet er alles aan om hem te bevrijden van de fairie wiens slaaf hij is. een spannend boek met een erotisch tintje.

44414927Fortuna Sworn – K.T. Sutton

We were meant to be seductive. We were designed to lure humans in.

Fortuna Sworn is the last of her kind.

Her brother disappeared two years ago, leaving her with no family or species to speak of. She hides among humans, spending her days working at a bar and her nights searching for him. The bleak pattern goes on and on… until she catches the eye of a powerful faerie.

He makes no attempt to hide that he desires Fortuna. And in exchange for her, he offers something irresistible. So Fortuna reluctantly leaves her safe existence behind to step back into a world of creatures and power.

It soon becomes clear that she may not have bargained with her heart, but her very life.

TRIGGER WARNING: This novel contains scenes or themes of sexual harassment, toxic relationships, and slavery.

het wel en wee van drie broers en hun leven maar dat ook van hun partners en gezin. een roman die ook serieuze onderwerpen heeft zoals een eetstoornis maar ook huwelijksproblemen en scheiding maar ook luchtige momenten had. je begint bij een grote ruzie en dan ga je terug in de tijd langzaam werkend naar die grote ruzie terwijl je ze beter leert kennen. zeker een aanrader ook al is het wel een dik boek.

58477821. sy475 later als ik groot ben – Marian Keyes

Johnny, zijn twee broers Ed en Liam, hun prachtige, getalenteerde vrouwen en hun kinderen brengen veel tijd samen door – op verjaar­dagen, jubileumfeestjes en weekendjes weg. Ze zijn de perfecte familie.

Onder de oppervlakte broeien er echter problemen. Sommige familieleden kunnen elkaar niet uitstaan en andere vinden elkaar juist veel te leuk. Toch lijkt alles onder controle, totdat Eds vrouw Cara een hersenschudding oploopt en ze haar gedachten niet langer voor zichzelf kan houden. Een ongepaste opmerking op Johnny’s verjaardagsfeestje zorgt ervoor dat Cara de geheimen van alle familieleden boven tafel brengt. In de daaropvolgende chaos realiseert ieder familielid zich dat het waarschijnlijk eens tijd is om… eindelijk volwassen te worden?

deel zeven alweer en deze speelt zich af in de wildernis van Alaska waar je Alexandra ontmoet die piloot is. nadat ze een gezin vindt dat afgeslacht is komt er een filmpje van op internet. Kade een van de mannen van de order wordt daar naar toe gestuurd om de vampier te vinden die het gedaan heeft en degene die er van weten het te laten vergeten. hoe het tussen Alexandra en Kade afloopt is voorspelbaar maar wel erg leuk gedaan. en Kades familie woont daar in de buurt dus je leert ook meer over zijn familie. deze boeken blijven goed.

6481245shades of midnight – Lara Adrian

In a frozen wilderness steeped in darkness, the lines between good and evil, lover and enemy, are never black or white but drawn in Shades of Midnight.

Something inhuman is stalking the frigid Alaskan wilds, leaving unspeakable carnage in its wake. For bush pilot Alexandra Maguire, the killings stir memories of a horrific event she witnessed as a child and evoke in her the inexplicable sense of otherness she has long felt within herself but never fully understood . . . until a darkly seductive stranger with secrets of his own enters her world.

Sent from Boston on a mission to investigate the savage attacks and stop the slaughter, vampire warrior Kade has his own reasons for returning to the frigid, forbidding place of his birth. Haunted by a secret shame, Kade soon realizes the stunning truth of the threat he faces–a threat that will jeopardize the fragile bond he has formed with the courageous, determined young woman who arouses his deepest passions and most primal hungers. But in bringing Alex into his world of blood and darkness, Kade must confront both his own personal demons and the even greater evil that could destroy all he holds dear.

Emma is pas getrouwd met Jakob als de oorlog uitbreekt. ze komt in de getto terecht met haar ouders en Jakob gaat bij het verzet werken en verlaat haar om die reden. als Jodin is ze niet veilig en Jakob zorgt ervoor dat ze bevrijdt wordt en naar zijn tante gestuurd. daar krijgt ze een andere identiteit en uiteindelijk krijgt ze een baan bij een hoge officier van de nazi’s en al snel blijkt dat hij erg van haar onder de indruk is. een jonge vrouw die er alles aan doet om te overleven en om ervoor te zorgen dat de mensen van wie ze houdt veilig zijn. erg indrukwekkend boek.

11917930moffenmeisje – Pam Jenoff

Pas drie weken getrouwd is de joodse Emma Bau, als nazi-troepen haar geboorteplaats Krakau bezetten. Haar man Jakob duikt onder en Emma komt met haar ouders in een overbevolkt getto terecht. Zij krijgt de kans te ontsnappen, gaat wonen bij een katholieke tante van Jakob en krijgt via het verzet een nieuwe identiteit: Anna Lipowski heet ze voortaan. met die naam is ze redelijk veilig tot ze de aandacht trekt van een vooraanstaande nazi-officier die haar vraagt als assistente voor hem te werken. Om voor het verzet op zoek te kunnen gaan naar informatie over de nazi’s, neemt ze de baan aan. De officier krijgt ook belangstelling voor haar als persoon en dat brengt haar voor de moeilijke beslissing een verhouding met hem aan te gaan om haar man en huwelijk te redden. Een geloofwaardig verhaal, in de ik-vorm, met begrip voor de handelwijze van de jonge vrouw.

Debuut van de schrijfster die historica is en veel kennis heeft van de Pools-joodse betrekkingen. Zij woont en werkt in de VS.

deze boeken lezen weg alsof je een aflevering van Baantjer aan het kijken bent.

7069164de Cock en de broeders van de zachte dood- Appie Baantjer

In het water van de Keizersgracht worden de lijken van twee mensen gevonden, een man en een vrouw, arm in arm en hand in hand, de vingers ineengestrengeld. Sectie wijst echter uit dat het om verdrinking gaat. Rechercheur De Cock kent geen enkel voorbeeld van verdrinking op deze manier. Hij gelooft er dus niets van. Hij legt zijn assistent Vledder uit: ‘Hoe sterk het doodsverlangen van die twee ook mag zijn, er volgt onmiddellijk een reflex, een schrikreactie als ze in het koude water terechtkomen.’
Is het zelfmoord in duplo of een macabere grap?

9438015De Cock en de moord op bestelling- Appie Baantjer

Rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder krijgen een deftige bezoeker die aangifte komt doen van het feit dat zijn vriend de avond tevoren voor de deur van hun woning aan de Prinsengracht is neergeschoten.

moviechallenge week 37

de veroordeling (2021)

“What If Fake News Becomes Your Reality”

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

erg indrukwekkende film over de Deventer moordzaak. ik wist er niet veel van maar vond het erg indrukwekkend om te zien, vooral om te zien hoe het voor de klusjesman was. wilde deze eerst niet zien maar ben blij dat ik hem heb gezien.

Dune (2021)

“Beyond fear, destiny awaits.”

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ‘the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

na het zien van deze film wil ik zeker de boeken lezen. het is echt het eerste deel in een serie. je leert de wereld en de mensen kennen en de film was mysterious en spannend vooral doordat Paul visioenen heeft en je weet dat er dingen gaan gebeuren maar niet wanneer. hoorde ook een vergelijking met Star Wars maar komt denk ik omdat er meerdere planeten zijn en er een keizer is die de baas is. snap de vergelijking wel maar ben geen groot Star Wars fan maar heb wel erg genoten van deze film. en niet alleen vanwege Jason Momoa die ik liever met baard zie. een hele sterke en bekende cast ook al waren ze niet allemaal meteen herkenbaar.