bookchallenge week 35

Kiva zit al 10 jaar opgesloten in de gevangenis van Zalindov. ze is de genezer van Zalindov en dat is de enige reden dat ze nog steeds leeft. dan komt de rebellenkoningin binnen bij haar in de ziekenboeg en het is aan haar om haar in leven te houden ook al moet ze daarvoor in haar plaats aan proeven meedoen die nog nooit iemand overleeft heeft terwijl ze ook moet uitzoeken wat er voor zorgt dat de gevangenen ziek worden en zelfs sterven. een spannend boek wat ook een ontroerend is en met wendingen die ik niet verwacht had. ben erg benieuwd naar het vervolg van dit boek.

57613294. sy475 de genezer van Zalindov – Lynette Noni

Deel 1 van de Genezer-serie, voor de lezers van Sarah J. Maas, Holly Black en De hongerspelen van Suzanne Collins

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

het derde deel in de hunger games serie. ik heb de films al vaker gezien en het boek ooit al eens gelezen. deze serie blijft goed. spannend maar ook grappig en ontroerend.

12512617Mockingjay – Suzanne Collins

MAY THE ODDS BE EVER IN YOUR FAVOUR

“If we burn
you burn with us”

Katniss Everdeen has survived the Hunger Games twice. But she’s still not safe. A revolution is unfolding, and everyone, it seems, has had a hand in the carefully laid plans — everyone except Katniss.

And yet she must play the most vital part in the final battle. Katniss must become their Mockingjay — the symbol of rebellion — no matter what the personal cost.

deze serie blijft goed. het is een direct vervolg op daughter of smoke and bone. Laini Taylor schrijft zo heerlijk. dit boek is spannend maar ook ontroerend en er zit romantiek in en humor. en ben zo blij dat ik de uitgaven heb met de nieuwe covers want vind ze zo mooi.

54747493. sy475 days of blood & starlight- Laini Taylor

The 10th anniversary edition of the second in Laini Taylor’s breathtaking fantasy trilogy

The story continues in this astounding, must-read sequel to Daughter of Smoke and Bone . . .

Once upon a time, an angel and a devil fell in love and dared to imagine a new way of living – one without massacres and torn throats and bonfires of the fallen, without revenants or bastard armies or children ripped from their mothers’ arms to take their turn in the killing and dying.

Once, the lovers lay entwined in the moon’s secret temple and dreamed of a world that was like a jewel-box without a jewel – a paradise waiting for them to find it and fill it with their happiness.

This was not that world.

Addie is een jonge meid als ze een deal maakt. ze wil niets liever dan vrij zijn en eeuwig willen leven. ze krijgt haar zin en zal niet sterven maar niemand zal haar herinneren. en de eerste jaren is de enige die weet wie ze is degene met wie ze de deal heeft gesloten die ze Luc noemt. maar dan ontmoet ze een man die haar herinnert. maar hoe kan dat? een boek wat heerlijk geschreven is en wisselt met het heden en het verleden en zo leer je Addie steeds beter kennen. van mij mag dit boek best wel een vervolg krijgen.

54347871. sy475 the invisible life of Addie LaRue – V.E. Schwab

France, 1714: in a moment of desperation, a young woman makes a Faustian bargain to live forever-and is cursed to be forgotten by everyone she meets.

Thus begins the extraordinary life of Addie LaRue, and a dazzling adventure that will play out across centuries and continents, across history and art, as a young woman learns how far she will go to leave her mark on the world.

But everything changes when, after nearly 300 years, Addie stumbles across a young man in a hidden bookstore, and he remembers her name.