moviechallenge week 37

de veroordeling (2021)

“What If Fake News Becomes Your Reality”

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

erg indrukwekkende film over de Deventer moordzaak. ik wist er niet veel van maar vond het erg indrukwekkend om te zien, vooral om te zien hoe het voor de klusjesman was. wilde deze eerst niet zien maar ben blij dat ik hem heb gezien.

Dune (2021)

“Beyond fear, destiny awaits.”

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ‘the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

na het zien van deze film wil ik zeker de boeken lezen. het is echt het eerste deel in een serie. je leert de wereld en de mensen kennen en de film was mysterious en spannend vooral doordat Paul visioenen heeft en je weet dat er dingen gaan gebeuren maar niet wanneer. hoorde ook een vergelijking met Star Wars maar komt denk ik omdat er meerdere planeten zijn en er een keizer is die de baas is. snap de vergelijking wel maar ben geen groot Star Wars fan maar heb wel erg genoten van deze film. en niet alleen vanwege Jason Momoa die ik liever met baard zie. een hele sterke en bekende cast ook al waren ze niet allemaal meteen herkenbaar.