bookchallenge week 49

een hervertelling van Belle en het beest waar het niet alleen om Belle draait maar ook om het beest. je volgt Rhen de kroonprins van Emberfall die vervloekt is en steeds het seizoen van zijn 18de verjaardag moet herhalen tot hij iemand heeft gevonden die van hem houdt en daardoor de vloek kan verbreken. Harper is een jonge meid uit DC die ontvoerd word door de lijfwacht van Rhen en moet er alles aan doen om te overleven in een wereld die ze niet kent, terwijl ze niet weet of haar moeder nog leeft en hoe het met haar broer gaat. Rhen moet niet alleen vechten om de vloek te verbreken maar ook voor zijn koninkrijk maar gelukkig staat hij er niet alleen voor. een spannend boek wat ook wel een beetje ontroerend was. er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had. erg genoten van dit boek en ben ook erg benieuwd na het vervolg.

dit is een reread maar weer erg van genoten. blij dat ik nu de complete trilogie heb.

40891244a curse so dark and lonely – Brigid Kemmerer

PRINCE RHEN, the heir to Emberfall, is cursed. Forced to repeat the autumn of his eightenth year over and over, he can only be freed if a girl truly falls for him, and fter so many failures his kingdom and its people are barely holding on.

HARPER’s life has never been easy, but she’s learned to be tough enough to survive the streets of Washington, D.C. When she is sucked into Rhen’s world, nothing is as it seems. Piwerful forces are standing against Emberfall … and it will take more than a broken curse to save it from utter ruin.

Simon, Baz en Penny gaan op vakantie na Amerika en reizen door Amerika. ze willen Agatha bezoeken maar die zit niet echt op hun te wachten. en natuurlijk komen ze weer in de problemen en moeten ze er alles aan doen om hun problemen op te lossen. dit boek was weer spannend maar ook wel een beetje grappig. ben dol op Simon en Baz en de anderen en ben erg benieuwd na het volgende deel in de serie.

52389813. sx318 sy475 wayward son – Rainbow Rowell

Wayward Son, the sequel to Carry On, is the stunning new YA novel by the bestselling author of Fangirl, Rainbow Rowell. With all of her signature wit and heart, this is Rainbow at her absolute best.

The story is supposed to be over.
Simon Snow did everything he was supposed to do. He beat the villain. He won the war. He even fell in love. Now comes the good part, right? Now comes the happily ever after…
So why can’t Simon Snow get off the couch? What he needs, according to his best friend, is a change of scenery. He just needs to see himself in a new light…
That’s how Simon and Penny and Baz end up in a vintage convertible, tearing across the American West. They find trouble, of course. (Dragons, vampires, skunk-headed things with shotguns.) And they get lost. They get so lost, they start to wonder whether they ever knew where they were headed in the first place…
With Wayward Son, Rainbow Rowell has written a book for everyone who ever wondered what happened to the Chosen One after he saved the day. And a book for everyone who was ever more curious about the second kiss than the first.
Come on, Simon Snow. Your hero’s journey might be over – but your life has just begun.

ik ben dol op de boeken van Juliet Marillier en heb ook genoten van dit boek. het is het eerste deel in een trilogie maar heb een vermoeden dat de volgende twee boeken niet vertaald zijn. je volgt Meidoorn een wijze vrouw ofwel een genezer die in de gevangenis zit en met hulp ontsnapt maar ze mag geen wraak nemen op de man die haar gevangen heeft genomen en als iemand haar hulp nodig heeft kan ze niet weigeren. ook volg je Grim een man die bij haar in de gevangenis zat en samen met Meidoorn ontsnapte en samen met haar op reis gaat. en als laatste volg je Oran een jonge prins die op het punt staat te trouwen. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en heb erg genoten van dit boek. vind het wel leuk dat het tussen Meidoorn en Grim draait om hun vriendschap en niet om een relatie. ben wel erg benieuwd naar de rest van de trilogie.

27995698dromerspoel – Juliet Marillier

In haar fantasievolle sprookjes weeft ze magie, mythologie en folklore in elke regel op de pagina.
In ruil voor de hulp bij haar ontsnapping aan een lange en onterechte opsluiting, belooft de verbitterde genezer Meidoorn geen wraak te nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden.
Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Daar, aan de voet van een mysterieus bos, moet ze de komende zeven jaar iedereen helpen die om hulp vraagt. Geen uitzonderingen.
Als vervolgens ook de prins van het gebied hoort van haar speciale gave, neemt het rustige leventje van Meidoorn al snel een onverwachte draai.