bookchallenge week 8

Cat en Bones genieten van een vakantie in Parijs totdat ze steeds droomt over een vampier genaamd Gregor die beweert dat hij haar echtgenoot is maar dat haar geheugen gewist is. Bones en zij vluchten meteen maar hoe ontsnap je van iemand die je in je dromen kan opzoeken en ontvoeren? weer een spannend boek met wendingen die ik niet verwacht had.

5604848destined for an early grave – Jeaniene Frost

Her dreams leave her in grave danger…

Since half-vampire Cat Crawfield and her undead lover Bones met six years ago, they’ve fought against the rogue undead, battled a vengeful Master vampire, and pledged their devotion with a blood bond. Now it’s time for a vacation. But their hopes for a perfect Paris holiday are dashed when Cat awakes one night in terror. She’s having visions of a vampire named Gregor who’s more powerful than Bones and has ties to her past that even Cat herself didn’t know about.

Gregor believes Cat is his and he won’t stop until he has her. As the battle begins between the vamp who haunts her nightmares and the one who has her heart, only Cat can break Gregor’s hold over her. She’ll need all the power she can summon in order to bring down the baddest bloodsucker she’s ever faced … even if getting that power will result in an early grave.

het zesde en voor mij laatste deel van de Duin serie. misschien komt het omdat ik alle zes de delen vlak achter elkaar gelezen heb maar was het aan het eind wel beu. de boeken lezen makkelijk weg maar het verhaal boeide me minder. ik blijf zeggen dat het eerste boek nog het beste was in de serie.

6446088Duin kapittel – Frank Herbert

Enkele jaren na Ketters van Duin bereikt de strijd tussen de Zusters van de Bene Gesserit en de oorlogszuchtige Achtenswaarde Matres uit de Verstrooiing, hun psychopathische tegenstanders, een gewelddadig hoogtepunt.
De Bene Gessent, een gesloten Zusterorde bijna zo oud als de geschiedenis, beijvert zich sinds haar oprichting voor het volwassen maken van de mensheid. Zware beproevingen moesten de ‘heksen’ doorstaan onder het duizenden jaren durende bewind van de God-Keizer Leto II die de mensheid met geweld op zijn ‘Gouden Weg’ dwong; tegelijk werden zij gestaald voor de weergaloze machtsstrijd die na de dood van de Dwingeland zou losbranden. Zijn voormalige onderdanen verspreidden zich destijds door het heelal. Duizenden jaren later keren velen van deze miljarden terug naar het Oude Rijk -sommigen sterk veranderd naar lichaam en geest. Ze zijn onderworpen aan het terreurbewind van de Achtenswaarde Matres, die schrille karikaturen van de Bene Gesserit zijn en totaal moorddadig. Met hun nietsontziende overmacht onderwerpen deze ‘hoeren’ de ene planeet na de andere, en de bolwerken van de Zusters verschroeien zij vanuit de ruimte – zoals het oude Duin, nu alleen nog een rokende sintelberg. De Kapittelplaneet van de Bene Gesserit hebben zij nog niet opgespoord. De Zusters moeten grootse prestaties van de geest leveren om ook maar een kans op zelfbehoud te maken in de beslissende krachtmeting …

erg indrukwekkend boek wat me een aantal keren een brok in mijn keel bezorgde. Betty is 14 als ze naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd met haar broertjes en ouders. als haar ouders naar een ander kamp worden gestuurd worden zij en haar broers naar het kinderbarak gestuurd en zij als oudste zorgt voor de kinderen. wat een dappere meid was het.

43698618. sy475 de kleine moeder van Bergen-Belsen – Hetty Verolme

Hetty Werkendam is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty `de kleine moeder van zo n veertig kinderen. Met haar veertien jaren een onmogelijke taak. De iets oudere Margot en Anne Frank worden van de kinderbarak overgebracht naar de volwassenenbarak en overlijden. Hetty, haar broertjes en hun ouders blijven in leven en worden na de oorlog herenigd.

De kleine moeder van Bergen-Belsen is een aangrijpend relaas over Hetty s verblijf in het beruchte concentratiekamp. Begin jaren vijftig is Hetty Verolme – dan al weduwe en moeder van een dochter – met haar familie naar Australië geëmigreerd, waar zij nog altijd lezingen geeft op middelbare scholen.

dit was een re-read want had hem al in het Nederlands gelezen maar wilde hem graag in het Engels lezen en hebben. dit was mijn mening de eerste keer: je volgt Scarlett. zij en haar zus willen niets liever dan hun eilandje ontvluchten en vooral hun strenge vader. Scarlett is verloofd en hoopt dat haar zus mee mag als ze gaat trouwen maar ze heeft haar verloofde nog nooit ontmoet. sinds kinds af aan schrijft Scarlett al brieven naar de meester van caraval maar nooit hoorde ze wat terug tot op een dag. ze krijgen eindelijk de kans om naar Caraval te gaan een soort circus waar het publiek mee doet met de voorstelling. ze krijgen hulp van Julian en als ze op het eiland aankomen blijkt de zus van Scarlett ontvoerd te zijn en heeft ze vijf dagen om haar te vinden maar niets is wat het lijkt. er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had en dit boek was spannend maar ook een beetje ontroerend. vooral het einde was er een van ik wil het vervolg lezen en hopelijk komt die snel uit in het Nederlands. heb erg genoten van dit boek.
enige verschil is dat ik het vervolg hiervan al in het Engels heb en niet kan wachten om deze te lezen. vond hem in het Engels zelfs nog beter dan in het Nederlands.

35674677Caraval- Stephanier Garber

Whatever you’ve heard about Caraval, it doesn’t compare to the reality. It’s more than just a game or a performance. It’s the closest you’ll ever find to magic in this world . . .

Scarlett has never left the tiny island where she and her beloved sister, Tella, live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval, the far-away, once-a-year performance where the audience participates in the show, are over.

But this year, Scarlett’s long-dreamt of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.

Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. But she nevertheless becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic with the other players in the game. And whether Caraval is real or not, she must find Tella before the five nights of the game are over, a dangerous domino effect of consequences is set off, and her sister disappears forever.

Welcome, welcome to Caraval . . . beware of getting swept too far away.

erg indrukwekkend boek. Ada is strenggelovig en woont in een klein dorpje. ze is verloofd en staat op het punt te trouwen. voor haar opleiding moet ze nu tijdelijk naar Roosendaal ipv Middelburg en daar ontmoet ze Belen de jonge zoon van de eigenaar van een Grieks restaurant. ze krijgt daar een baantje en Belen en zij worden hele hechte vrienden maar haar familie en verloofde weten van niks want die zouden het nooit goedkeuren. had soms echt medelijden met haar om hoe ze door sommige mensen behandeld werd en hoe klein haar wereldje was en hoe sommige mensen dachten. einde was wel weer erg mooi.

55153836. sy475 tot onze wegen scheiden- Emma Anna

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.

Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.

Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

moviechallenge week 7

West Side Story (2021)

In New York zijn twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, elkaars grootste vijanden. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee vallen voor elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

 

ik kon me niet veel van de originele versie herinneren maar heb erg genoten van deze versie. vooral de nummers waren geweldig. vind het ook zo mooi gedaan dat het lijkt of het een oude film is. wil nu wel de originele versie kijken.

Nordsjøen (2021)

“The biggest disaster lies ahead of us.”

Aan de Noorse kust gaat een olieplatform op dramatische wijze ten onder in de zee. Onderzoekers proberen uit te vissen wat er is gebeurd. Ze komen echter voor een onaangename verrassing te staan wanneer zij zich realiseren dat dit slechts het begin is van iets dat nog veel ernstiger is.

dit was de film die bij de sneak preview werd uitgezonden en was er een die ik anders niet was gaan kijken maar eentje waarvan ik blij ben dat ik hem heb gezien omdat ik over het algemeen geen films kijk die ik zonder ondertiteling niet kan volgen en ja ik spreek nu eenmaal geen Noors. een indrukwekkende film en een spannende film. Sofia is een onderzoekster die nadat er een olieplatform is gezonken wordt ingehuurd om te zoeken naar mensen die het overleefd hebben. al snel komt ze erachter dat er veel meer aan de hand is en dat er een ramp gaat gebeuren. een ramp die erg groot is en wat veel levens in gevaar brengt.

bookchallenge week 7

deel 4 van de Duin serie die zich 3000 jaar na het einde van deel 3 afspeelt. je volgt voornamelijk Leto de zoon van Paul die ondertussen meer worm dan mens is en zich God waant. er zijn mensen die hem aanbidden maar nog steeds mensen die hem dood willen hebben. beetje over de top maar wel eentje die ik niet kan wegleggen want wil weten hoe het nu verder gaat.

2933540God-Keizer op Duin – Frank Herbert

With more than ten million copies sold, Frank Herbert’s magnificent DUNE books stand among the major achievements of the imagination. Of them all, GOD EMPEROR OF DUNE, the fourth, is the greatest and the grandest. Centuries have passed on Dune itself, and the planet is green with life. Leto II, the son of Dune’s savior, is still alive but far from human. He has become a human-sandworm creature, ruling over his angry and frustrated empire with his vast legions of Fish Speaker soldiers, enforcing peace for dozens of generations to teach the universe a lesson, while also waiting for the right time to turn Dune back into a desert planet. The fate of all humanity hangs on Leto’s awesome sacrifice.

speelt zich weer duizenden jaren af na het einde van boek 4. draait ditmaal voornamelijk om de strijd tussen de Bene Tleilaxu en de Bene Gesserit maar ook de zoveelste Ghola Duncan Idaho en de nakomelingen van de familie Atreides. vond deze wel iets beter dan het vorige deel en ben ook benieuwd naar het volgende deel.

2624950Ketters van Duin – Frank Herbert

Het is duizenden jaren na de val van God-Keizer Leto II die het rijk honderden generaties lang met strakke hand regeerde om de mensheid over zijn ‘Gouden Weg’ te loodsen: zijn alternatief voor anarchie en verwoesting. Op zijn dood volgde de Verstrooiing van zijn voormalige onderdanen door het heelal. Van deze triljarden keren nu eindelijk kleine aantallen terug naar het oude rijk: sterk veranderd, en er gaat een onbenoembare dreiging van hen uit. Sommigen hebben ginds blijkbaar nieuwe geestelijke vermogens verworven waarbij de ‘oude’ mens in de schaduw komt te staan. De vrouwen van de Bene Gesserit en de fanatieke léven-kunstenaars van de Tleilaxu, twee gesloten genootschappen bijna zo oud als de geschiedenis, hebben zich allengs hersteld van de ontwrichtingen uit de onderworpen periode tijdens Leto II en strijden al met elkaar om het voortbestaan -aanvankelijk zonder zich goed te realiseren dat hun veranderde, vroegere soortgenoten die uit de Verstrooiing terugkeren, ook plannen hebben. Rakis – eens Arrakis of Duin, en opnieuw een ‘ woestijnwereld geworden waar de reusachtige zandwormen van eertijds onbetwist heersen -wordt het uiteindelijke strijdtoneel-.

het speelt zich af in het begin van het virus waar we al meer dan twee jaar last van hebben. Embry en Knox zijn al jaren lang beste vrienden en ze hebben elkaar al jaren niet meer gezien sinds hij naar Londen verhuist is maar hij komt haar opzoeken in New York. ze kust hem maar dat loopt niet helemaal goed af en dan komt er ook nog het slechte nieuws er is een lock down en ze moeten twee weken in hetzelfde huis door zien te komen. je weet van te voren al hoe het afloopt maar was wel een leuk boek. vind vooral de vriendinnen van Embry erg leuk.

54032267. sy475 Quarantine crush – Bam Shepherd & Heather Hildenbrand

You miss 100% of the shots you don’t take.

The phrase on the side of Embry’s shot glass sounds like a sign from the universe. And when her friend, Hadley, forwards her a video of the latest internet craze – The Shoot Your Shot Challenge – she can no longer ignore the cosmic push. If the women on the FlipFlop app can grab life by the lady balls and kiss their best friends, so can Embry. But what’s a girl to do when her shot gets Knox-blocked?

Knox Jacobs thought nothing would be more awkward than shooting down his best friend. Then, the Coronach-20 pandemic hits, trapping him thousands of miles from home – with the woman whose heart he just broke. But as the hustle and bustle of everyday life slips away, he finds himself wondering if maybe he’s the one who blew his shot.

Shelter-in-place is one thing. Sheltering at her place is not exactly what he had in mind.

Sarah is een lerares wiens huwelijk net op de knoppen is gelopen toen haar ex haar verliet voor haar beste vriendin. ze gaat samen met haar moeder een rondreis maken door Europa. Matt is een zakenman en gaat gedwongen met zijn moeder mee op vakantie ook al heeft hij er volgens hem geen tijd voor vanwege zijn werk. Sarah en Matt besluiten op verzoek van Sarah te doen alsof ze een stelletje zijn want door de afstand (Engeland- Amerika) kan het toch niks worden maar je weet van te voren toch hoe het afloopt. wel een heerlijke roman en vond het reizen gedeelte erg leuk.

58079362. sy475 Alleen met jou – Angela Britnell

Wat als je niet meer wilt doen alsof?

Sarah is lerares in Cornwall en echt toe aan vakantie. Als ze op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah baalt er nog steeds van dat haar ex haar bedrogen heeft en bedenkt een plan om hem jaloers te maken: zij en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei verliefde foto’s op Facebook. Matt vindt het prima, want die heeft helemaal geen tijd voor een relatie of verliefd gedoe.
Terwijl Sarah en Matt de mooiste plekken van Europa bezoeken en net doen alsof ze hevig verliefd op elkaar zijn, begint Sarah zich echter af te vragen of “doen alsof” nog wel genoeg voor haar is…

Een heerlijk verhaal vol romantiek en het echte vakantiegevoel.