Iphonefoto’s #32

moviechallenge week 21

the little mermaid (2023)

“Watch and you’ll see, some day I’ll be, part of your world!”

De zeemeermin Ariel is de jongste dochter van koning Triton die over het onderwaterrijk heerst. Gefascineerd door de mensenwereld weet Ariel op een dag een prins te redden van verdrinking. Ze wordt verliefd en is vastbesloten hem beter te leren kennen. Dit zorgt voor spanningen met haar vader. De zeeheks Ursula beraamt intussen een sluw plan.

ben opgegroeid met de tekenfilm en wilde deze graag zien. was genieten in de bioscoop ook al zaten er verschillen tussen de tekenfilm en de film. verschillen zul je altijd blijven houden en dat moet ook niet erg zijn. een heerlijke verfilming van een Disney klassieker.

Transfusion (2023)

“Blood is blood.”

Sinds hij SAS verliet kampt Ryan Logan met een posttraumatische stresstoornis. Tevens poogt hij zich met zijn zoon Billy te verzoenen. Wanneer Billy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden.

vond het meer een drama met een vleugje actie en hij draait vooral om de band tussen vader en zoon.

bookchallenge week 21

Diana bidt en bied offers aan de goden waar een ander mens ver van uit de buurt blijft. als ze in de problemen komt en in nood tot een van de goden om hulp roept antwoord hij en gaat ze een deal met hem aan. een deal die haar hele leven verandert. een heerlijk fantasy boek die me erg aan de boeken van Sarah J. Maas deed denken in positieve zin. ben erg benieuwd naar het volgende boek.

a curse of crows – Lauren Dedroog

A female villain origin story, encompassed by rich new mythology and set in a fantasy world fans of Sarah J. Maas will devour…

Ever since she was a child, Diana prayed and offered to the gods—even Keres, the God of Malice, whom any sane mortal avoids like the plagues he might bring to their doorstep or the deals that the god is known for.

But when Diana finds herself in desperate need of help and prays to the god, she finds herself entangled in one of those very deals. Yet Keres isn’t the villain she’d been taught to avoid and the daemons she feared as a child aren’t the enemy. It’s not Hell she should be wary of, but the realm of the gods, where thorns hide beneath spoken words and vows.

While Diana learns her place in this game of thorns, she finds herself tested again and again. But everyone has their limit.

Dive into a new and original high fantasy series where Chaos thrives and the truth is buried beneath the rubbles of aeons of secrets and schemes. Yet truth is like a stubborn weed.

It always finds a way.

ik ben dol op de boeken van Karin Slaughter en vond dit deel weer erg spannend. een maand nadat Michelle is ontvoerd en niemand weet wat er met haar gebeurd is word Sara ontvoert recht voor de ogen van Will. je volgt Sara die er alles aan doet om te overleven en Will die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat Sara weer veilig thuis komt bij hem en haar familie. het boek is spannend en ja soms erg gewelddadig en bruut maar ook wel ontroerend en er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had. ben dol op Sara en Will.

laatste weduwe – Karin Slaughter

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

Richard is een student van eenvoudige afkomst die terecht komt in een klein elite groepje dat Grieks studeert en wat zijn leven verandert vooral als er iets dramatisch gebeurt in zijn tweede jaar. een heel dik boek maar leest wel makkelijk weg. soms een beetje langdradig maar wel van genoten.

de verborgen geschiedenis – Donna Tartt

Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen.
Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

een indrukwekkend boek wat erg ingrijpend was met heftige onderwerpen zoals misbruik, zelfverminking en sommige scenes zijn erg heftig. maar ook een boek over vriendschap en liefde. het draait om vier vrienden maar vooral om Jude een man die een zwaar leven heeft.

a little life – Hanya Yanagihara

When four classmates from a small Massachusetts college move to New York to make their way, they’re broke, adrift, and buoyed only by their friendship and ambition. There is kind, handsome Willem, an aspiring actor; JB, a quick-witted, sometimes cruel Brooklyn-born painter seeking entry to the art world; Malcolm, a frustrated architect at a prominent firm; and withdrawn, brilliant, enigmatic Jude, who serves as their center of gravity.

Over the decades, their relationships deepen and darken, tinged by addiction, success, and pride. Yet their greatest challenge, each comes to realize, is Jude himself, by midlife a terrifyingly talented litigator yet an increasingly broken man, his mind and body scarred by an unspeakable childhood, and haunted by what he fears is a degree of trauma that he’ll not only be unable to overcome—but that will define his life forever.

Katherina ofwel Kitty krijgt de kans van haar leven als ze als kamermeisje op de Titanic mag werken. ze laat haar verloofde een ticket kopen en ze verheugt zich nu al om samen een leven op te bouwen in Amerika. maar dan waarschuwt haar broer haar niet mee te gaan. haar broer die betrokken is bij de bouw van de Titanic maar zelf wel mee gaat. ze besluit toch mee te gaan. een boek wat gebaseerd is op een van de complottheorieën over de Titanic. een spannend boek ook al weten we hoe het met de Titanic afloopt maar ook een ontroerend boek.

unsinkable – Lotte van den Noort

Je kent het verhaal, maar is dat hoe het echt is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt.

Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.

Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Dit boek speelt zich af in 1975 en toen was het nog niet normaal dat een vrouw bij de politie werkte. Je volgt oa Kate die net begint bij de politie. Ook volg je de moordenaar ook al weet je niet precies wie hij is. Er worden politieagenten vermoord en ze moeten er alles aan doen om die te vinden voor er meer doden vallen. Dit boek was spannend en had een aantal wendingen die ik niet verwacht had.

veroordeeld – Karin Slaughter

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld.

Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmy feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

de 17-jarige Ivy heeft een relatie met de 23-jarige Sander en daardoor minder tijd voor haar vriendinnen en die vertrouwen Sander niet helemaal. Ivy negeert hun wantrouwen want ze is toch gelukkig met hem. maar is hij wel te vertrouwen? een boek over een relatie die niet zuiver is met een aantal heftige onderwerpen.

dubbelleven – Chinouk Thijssen

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen …

net als Esther op punt staat op vakantie te gaan krijgt ze te horen dat haar oudoom haar een klein huisje in Schotland heeft nagelaten en ze nog 24 uur heeft om de papieren te ondertekenen anders is het eigendom van de gemeente. ze vertrekt naar Schotland en krijgt daar meer dan ze gedacht heeft. dit boek is grappig maar er zit ook een beetje romantiek in en draait ook om vriendschap en familie. en vooral om Schotland.

ik snap you not! – Els Ruiters

Esther Williams heeft haar vakantieplannen al gemaakt: samen met haar vriendinnen gaat ze drie weken naar Zuid-Frankrijk. Heerlijk: flaneren over de boulevards, beroemdheden spotten en zich vergapen aan de rijkdom van de Cote d’Azur. En wat te denken van drie weken zon?! Echter, de werkelijkheid is anders. Als gevolg van een sterfgeval in de familie wordt Esther halsoverkop gedwongen haar vliegticket om te zetten, en in plaats van het zonnige, mondaine Monaco belandt ze na een lange reis moederziel alleen in een kil, Schots gehucht. Kan het erger? Wat doet ze in dit land waar de mensen links rijden en de stekkers niet in het stopcontact passen? Maar dan ontdekt ze dat Schotland meer te bieden heeft dan ze ooit had durven denken. Veel meer…

Iphonefoto’s #31

moviechallenge week 20

Fast X (2023)

“The end of the road begins.”

Er heerst nog steeds een zekere dreiging vanuit Cypher, die haar grootse plan aan het opzetten is. Dominic Toretto en zijn naasten worden daarnaast bedreigd door Dante, maar met een verleden als dat van Dominic lijken zijn andere vijanden hem ook niet vergeten. Tevens doet de mysterieuze Tess haar intrede. Aan welke zijde zij staat is nog niet duidelijk.

het eerste deel van wat schijnbaar een trilogie wordt maar weet dat niet zeker. net als de vorige film zit hij vol met actie, geweld en natuurlijk snelle auto’s. waaronder een gouden lamborghini. een cast vol met bekende namen waarbij ditmaal Jason Momoa het nieuwe gezicht is en vind hem het erg goed doen. maar er zit ook humor in, voornamelijk geleverd door Roman. erg genoten van deze film.

Love again (2023)

“Destiny has a plan.”

Terwijl Mira rouwt om het overlijden van haar verloofde stuurt ze romantische sms’jes naar diens gsm-nummer. Dat het mobiele telefoonnummer opnieuw toegewezen is naar het werknummer van de journalist Rob Burns is haar niet bekend. Rob verwondert zich over de eerlijke berichtjes en wil deze vrouw leren kennen. Wanneer hij de kans krijgt om Celine Dion te ontmoeten vraagt hij haar hulp om Mira voor zich te winnen.

een heerlijke romantische film over Mira die twee jaar na het overlijden van haar verloofde hem nog steeds mist en hem berichtjes stuurt. journalist Rob krijgt een telefoon van de zaak en het oude nummer van de verloofde van Mira en krijgt zijn berichtjes zonder dat ze dat weet. hij raakt onder de indruk van haar en wilt haar leren kennen. wilde de film gedeeltelijk zien vanwege Sam Heughan die Rob speelt en het was een heerlijke film. voorspelbaar ja maar daarom niet minder leuk maar wel met een aantal serieuze momenten erin. en blijf zitten tijdens de aftiteling.

het geheugenspel (2023)

Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

een verfilming van het boek het geheugenspel van Nicci French wat ik best apart vond aangezien het een Nederlandse/Belgische cast was want de schrijvers zijn Engels. maar wel een spannende film ook al had ik eerder dan de hoofdrolspeelster door wie de dader was.