moviechallenge week 14

One true loves (2023)

“First love meets new love.”

De jeugdliefjes Emma en Jesse verlaten hun dorpje om samen de wereld rond te reizen. Jesse komt echter om in een helikopterongeluk. Vier jaar later lacht het leven Emma weer toe. Ze runt de boekwinkel van haar ouders en heeft zich verloofd met haar jeugdvriend Sam. Dan blijkt Jesse het ongeluk overleefd te hebben waardoor Emma voor een moeilijke keuze staat.

ik wist niet dat het boek van Taylor Jenkins Reid verfilmd was maar hij staat nu op Netflix. een mooie verfilming van een mooi en ontroerend boek over liefde en tweede kansen krijgen.

de terugreis (2024)

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

geen slechte film maar had er meer van verwacht. ergerde me regelmatig aan Jaap en echt grappig vond ik de film niet. een vermakelijke film die aan het eind ontroerend was.

Arthur the King (2024)

“An unexpected encounter. An unlikely bond. An unforgettable adventure.”

Michael en zijn teamgenoten bereiden zich voor op een grote uithoudingsrace door de Dominicaanse Republiek. Terwijl Michaels vrouw en dochter zijn reis volgen, komt hij twee keer dezelfde zwerfhond tegen, honderden kilometers van elkaar verwijderd. De hond lijkt zelfs zijn leven te redden door naar hem te blaffen vlak voordat hij van de rand van een klif zou zijn gelopen. Geïnspireerd door de schijnbaar onmogelijke tocht van de hond over het parcours van de race om hem bij te houden, nemen Michael en zijn team de hond mee, noemen hem ‘Arthur the King’ en maken hem hun mascotte op weg naar de finish.

een film waarbij ik van te voren al zei dat ik zakdoekjes nodig had en dat klopte. Michael wil nog een keer mee doen aan een race en trommelt een team op en met moeite sponsoren en samen beginnen ze aan een zeer zware race die hun zelfs het gezelschap opbiedt van een hond en nadat hij hun levens redt besluiten ze dat de hond bij het team hoort. gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Godzilla X Kong: the new empire (2024)

Na de gebeurtenissen in ‘Godzilla vs. Kong’ zijn de twee titanen op vriendschappelijke wijze hun eigen weg gegaan. De almachtige en angstaanjagende wezens moeten het echter opnemen tegen een kolossale, onontdekte bedreiging die verborgen ligt in de holle aarde: de Scar King. Het oeroude beest, dat in staat is om de energie uit de holle aarde naar zijn hand te zetten, stelt hun levens en die van de mensheid op de proef. Terwijl de mythische strijd plaatsvindt, ontdekt men meer over de oorsprong van Godzilla en Kong, evenals de mysteries van Skull Island en daarbuiten.

Kong leeft in de holle aarde maar is erg eenzaam. terwijl hij op zoek is naar soortgenoten zijn ze boven aan het uitzoeken waar die signalen vandaan komen en dat betekent een tocht naar de holle aarde. maar dan blijkt dat er een groot gevaar schuilt in de holle wereld en eentje die Kong niet alleen aankan. spannend met een aantal onverwachte wendingen. een heerlijke film.

Float (2024)

Waverly, een stadsmeisje, wordt door haar ouders verstoten. Ze neemt een impulsieve beslissing om de zomer door te brengen in een klein strandstadje met haar vervreemde tante. Ze verdrinkt bijna en wordt gered door de badmeester naast haar, die aanbiedt haar te leren zwemmen.

een jonge meid die nooit iets impulsiefs doet gaat naar haar tante nadat haar plannen voor de zomervakantie gewijzigd zijn en krijgt een band met de buurman van haar tante nadat hij haar gered heeft als ze bijna verdrinkt en hij haar zwemles gaat geven. een beetje voorspelbare film maar wel een heerlijke film over liefde, vriendschap en familie.