bookchallenge week 34

boek 154. ik ben geen groot fan van klassiekers maar wil er wel meer lezen. ik zag deze strip liggen van het verhaal van Moby Dick en wilde die wel lezen. nu ik de strip heb gelezen denk ik dat ik het boek niet ga lezen. had moeite om er in te komen. ik denk dat iedereen wel van het verhaal van Moby Dick heeft gehoord. de tekenstijl vond ik wel erg goed.

3535760Moby Dick – Herman Melville, Roy Thomas & Pascal Alixe

Melville’s seafaring masterpiece Moby Dick is brought to stirring life in the pages of the Marvel Illustrated line! Young sailor Ishmael signs onto the whaling ship, Pequod. Soon, he comes to question his judgment as the vessel sets sail and he meets the strange crew sailing with him. Strangest of all is the mysterious Captain Ahab, whose obsession with the great white whale who once bit off his leg may lead them all to a watery doom.

boek 155. Ik heb erg genoten van de academicus vampyrus serie van Richelle Mead en was ook erg benieuwd naar de alchemisten serie van haar. vooral omdat ik Sydney wel mag, net als Adrian, Jill en Eddie. dit boek was weer heel spannend en goed met een aantal onverwachte wendingen. en ben erg benieuwd naar het volgende boek.

15775618Bloedverwanten – Richelle Mead

Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.

boek 156. ik heb erg genoten van de eerste drie boeken over Callie en verheugde me erg op deel vier. Ze is grappig en komt natuurlijk weer in de problemen. dit boek was ook weer spannend met een aantal onverwachte wendingen maar gelukkig ook een beetje humor. en Runt blijft geweldig, ze is zo schattig. voor een helhond dan.

11455111how to be death – Amber Benson

All Calliope Reaper-Jones ever wanted out of life was a fabulous job in New York City and a really hot boyfriend. But now, she’s the brand-new President of Death, Inc. With the Board of Death breathing down her neck and her dad’s copy of How to be Death (A Fully Annotated Guide) unopened, Callie’s really feeling the tension. And when the guide book is stolen at a fancy formal dinner, Callie has to figure out how to be the boss–before the powers held within the book get out and destroy humanity forever…

boek 157. Toen ik het boek uit had ik maar een gedachte wow. Het draait om kat die op een datingsite haar ex jeff ziet waar ze al 18 jaar geen contact mee had en als ze hem aanspreekt herkent hij niet meer. Ze wil weten waarom hij zo raar deed en wat er met hem aan de hand is maar het ook om de moord van haar vader die 18 jaar geleden vermoord is. Ze twijfelt of degene die de moord bekent is wel de dader is. Pas op het laatste moment worden al je vragen beantwoord en dan sta je echt met open mond te kijken. Dit had ik niet verwacht. Dit boek is echt een aanrader.

30737477Ik mis je – Harlan Coben

Kat Mahon werkt bij de NYPD. Net als haar opa, die zelfmoord pleegde met zijn dienstwapen. Net als haar vader, die tijdens het uitoefenen van zijn beroep werd gedood, op zijn drieënvijftigste. Daarom heeft ze alleen een relatie met haar werk. En daarom ­probeert ze nu internetdating.
Op Match.com klikt ze in hoog tempo foto’s aan. Tot ze een bekend gezicht ziet, haar grote liefde Jeff Price. Ze stuurt een kort berichtje, maar zijn antwoord is niet wat ze ervan verwachtte. Speelt hij een spel? Is het echt Jeff? En waar was hij de afgelopen twintig jaar?

12393057boek 158 was een stripboek. ik las vroeger thuis altijd deze strips in de Libelle en heb erg genoten van deze strip. Jan, Jans en de kinderen blijft leuk.

Jan, Jans en de kinderen deel 10 – Jan Kruis.

geen beschrijving want het zijn allemaal losse strips. per bladzijde een complete strip.

boek 159 was ook een stripboek. en ditmaal eentje over Dombo. het zijn allemaal korte strips van een bladzijde.

50 Vliegensvlugge Hoogstandjes Van Dombo50 Vliegensvlugge Hoogstandjes Van Dombo – walt diensey

Dit keer is Dombo, het vliegende olifantje, aan de beurt om 50 bladzijden lang avonturen te beleven in zijn circus. Het stripalbum bevat, behalve de leukste grappen die in 1993 op de achterpagina’s van het weekblad Donald Duck stonden, ook een interessant voorwoord over ‘s werelds enige vliegende olifant, die sinds zijn tekenfilm in 1940 verscheen, net zo beroemd werd als medefilmster Bambi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.